Мандатни сметки за власт: ГЕРБ и БСП го връщат, взимат го...

Патриоти и Реформатори с апетити да съставят кабинет
Обновена: 30 ное 2016 07:02 | 30 ное 2016 07:00,
131
Мандатни сметки за власт: ГЕРБ и БСП го връщат, взимат го...
Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт вероятно ще пробват да съставят правителство. С апетити за свой кабинет са и партиите от Реформаторския блок, след като премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че на двете формации дължи подкрепа, след като те са подкрепяли политиките на кабинета му в продължение на две години.

"Преди две години предложихме коалиция на Реформаторския блок, предложихме и на Патриотичния фронт. Те тогава отговориха, че не искат да влизат във властта, а само ще подкрепят дадени решения. Това им го дължа и аз, ако решат да направят правителство, но те да си излъчат премиер, министри и да носят отговорност", каза вчера Борисов след заседанието на КСНС при президента Росен Плевнелиев.

Още по темата

Патриотите искат властта, но я искат с работещите министри от този кабинет, РБ също протягат ръка към "Дондуков" №1, но дали меракът им е достатъчен, това ще стане ясно, след като партиите от блока се съберат днес на спешен Изпълнителен съвет. Стига да го решат, се очаква президентът Росен Плевнелиев да го връчи именно а тях, предполагат пред "24 часа" запознати с партийните сметки.

Дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов вече обяви, че при евентуален бъдещ кабинет в този парламент, партията им ще продължи да настоява за приоритетите, които и досега са водени.

Попитан дали ГЕРБ ще иска министерски постове, Цветанов отговори: "Не, на този етап".

Снощи лидерът на НФСБ и съпредседател на ПФ Валери Симеонов обяви, че ако държавният глава им възложи третият мандат, "ние ще направим правителство, защото това е доброто за България".

"Имаме пълното съзнание, че можем да бъдем провалени. Ще се опитаме да запазим по-голямата част от успешните министри на сегашното правителство", каза той пред bTV.

Симеонов обаче се застрахова, че техният опит за нов кабинет няма да е на всяка цена, защото: "Ще разчитаме на ГЕРБ, но може ли някой да гарантира, че Патриотичният фронт няма да бъде жертва, не сме полетели към властта заради постове, правим го, защото трябва да го направим".

Патриоти или Реформатори. Кой ще бъде нагърбен от Плевнелиев да състави правителство?

Отговорът на този въпрос би трябвало да дойде в средата на идната седмица, защото преди тях мандатите трябва да върнат от ГЕРБ и БСП - така те обещаха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Търпелив преди 7 години
И как политиците носят отговорност? НИКАК! САМО НА ДУМИ!ПРАЗНОСЛОВЦИ,ДЪРДОРЕНЕ. А на границата ни е пълен въздух. Посрещат и съпровождат разни диваци. За какво имаме власт тук след като се изпълнява политика спусната от ЕС И АМЕРИКА? ЗА КАКВО СТЕ ТАМ БЕ ТАРИКАТИ?
111
1
 
0
 
! Отговори
Избирател преди 7 години
Събирайте се и работете! Никакви избори! Като ще е фирма държавата, че работите като служители! Във фирмите служителите може да се търпят и работят въпреки възгледите си, а вие не! Кои сте вие бре? Не сте богоизбрани! Работете заедно, че като ви метне народа! Само пари за избори ще харчите за да разберете, че хората искат да работите заедно, да няма еднолична власт и всички власти в една партия! Стига сте се държали като ощипани моми, няма "девици" при вас! Стига сте ни тормозили!
110
1
 
6
 
! Отговори
Фурнаджийската преди 7 години
ББ: Не може ПЪРВАТА политическа сила да не е в управлението!! С какви очи ще се коалират втората и третатаББ днес: Ще подкрепим четвъртата и петата да направят кабинет. Легитимни са
109
0
 
10
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
До къде я докарахме - партийки с по 4-5% влезли в парламента да ми правят правителство!!! Ясно, е че са подставени на Бочето...
108
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Съмняват ме възможностите на популистично настроените патриоти и на раздробените от само себе си реформатори. Не е толкова лесно да управляваш и да носиш отговорността, колкото е да обясняваш, че ще вдигнеш всички пенсии поне до 300 лв., без да казваш откъде ще се намерят средствата...
107
2
 
10
 
! Отговори
карина преди 7 години
Референдумът беше проведен без ни най-малко разяснение и обяснение за какво се гласува и до какво ще доведе. Българинът в по-голямата си част направи един неинформиран избор и затова се очаква реалността да не е приятна. Едно е да се гласува с разбиране, а друго ей така на юруш защото така ще изразим протеста си.
106
0
 
2
 
! Отговори
историк не на БКП - преди 7 години
Е,има някакви сходства все пак . Само да допълня,че победата над Русия не е значело победа за Германия.А ние от водачи на парада в Брест Литовс ставам еза смях 6 месеца по късно .И да,в САЩ пак се надигат сили противни на ГЕРМАНИЯ.Тук паралела е доста точен . Прав си за Русия обаче,там Путин е бетон .Но за Турция ? Не съм убеден .
105
0
 
3
 
! Отговори
Радев преди 7 години
мечтаеше да се движи без охрана, очевидн е че не я е назначил той, но си има протокол.не може да си ПОЛИТИК и да не те пази НСО - това точно споряха кандидат-президентите.НСО пази ВСИЧКИ политици и магистрати, както и хора, за които е преценено че са с висок риск да бъдат убити - акот Ахмед Доган.Друг е въпросът че НСО не е ниакак качествена служба.
104
0
 
4
 
! Отговори
до 117 преди 7 години
само че путин не е никак нестабилен.Освен това през ПСВ Турция не е била толкова силан като сега.А българската армия е била водеща сила.не са ти добри паралелите.
103
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 114: За да получиш отговор на въпроса си, пиши до НСО (националната служба за охрана). Не вярвам ген. Радев сам да си е назначил охраната - това е станало или по инициатива на Плевнелиев, или на някой друг от обкръжението на бат'ти Бойко.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цачева, която беше в отпуск като кандидат -президент, защо я пазеха въпреки че към този момент не бе прдеседател на Народното събрание? защото докато не се излезе официалон от дължност се приема, че може някой да я гръмне заради позицията й, но тя НЕ Я ИЗПЪЛНЯВА
101
0
 
6
 
! Отговори
историк не на БКП - преди 7 години
Навършват се 100 г от ПСВ .Има доста сходства с тогавашна България и днес . Правителството на Фердинанд упорито следва Германия въпреки индикациите в САЩ ,че с включване във война ще наклони силите срещу Германия .В Русия царя е нестабилен .Англия Франция са в отбрана. 1916 обаче Фердинанд отчита победа за Германия ,защото САЩ още не са във войната ,а Франция се е окопала ,а Русия е бита . След 2 г иде 1918 .....Същото е и днес ,ние чакаме 2018 ,за да водим парада в ЕС .....
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо Плевневлиев ползваше кола преди да встъпи в дължност?пазят го да не го гръмнат.Има ПРОТОКОЛ.Радев е ИЗБРАН президент, но не е ДЕЙСТВАЩ президент, не знам на как да го обясна по просто на ***.
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявам - се ДПС ще вземат и Смолян и Триградско, т.е. родопиет, значи може да взимат около 20 места.Една от двете партии Герб или БСП ще е с около 100 места, другата със 110. голяма разлика.
98
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Радев като все още е гражданин , а не Президент защо ползва държавна охрана и служебен мерцедес . Да ги освободи и да се вози с градския транспорт до 22 януари . Такъв демагог и двуличник не заслужава да е Президент . Срам и позор .
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 мандат от 240 за РБ. по мажоритарната системаПФ пък ще вкарат 3-4 мандата - от пазарджик, Русе и да речем Велико ТърновоДПС - 10-тина - Търговище, разград и окоол кърджалжи - вссичките - Джебел -мебел, Аридно.дост -поне 5 района от Турция.останалите райони ще се поделят почти по равон емжду Герб и БСП. - по около 110ето ви мажоритарната система
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РБ имат 6 процента, а се искат 4 про пропорционалната система но и те няма да влязат според мажоритарната, защото във всеки райно ещ влиаз само най-голяма паритя, това знаич да имаш поен едно 30-35 процента във всеки окръг. Само във кюстендил имат някакъв шанс реформаториет - и никъде другаде.
95
0
 
1
 
! Отговори
до 100 преди 7 години
А защо се стиган до тези неразумни действия- защото Слави ги ПРИНУДИ.не може да взимаш 45 депутата според пропорционалната система в същото вреем - нито един според мажоритарната. Трябва да си луд, за де не исакш да дойдеш на власт сега в момента с идеята да строиш градинки, да правиш заграждения, да спираш бежанци и т.н. за си увеличиш имиджа, инаеч въобещ няма да те има заради такива тъ-пан-ари като слави и 550 хиляди българи ще останат непредставени.
94
4
 
7
 
! Отговори
факт преди 7 години
ББ беше издигнат от човек с образование на старшина. От един внук на човека докарал ни до 2 национални катастрофи
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП сега ще й се вдигне рейтинга, стократно защото ще е опозиция.Каракачанов не е доносник, а агент - има разлика, но та тъпите глобалисти явно няма.Радев мандата му започва от 22 януари, всички негоив действия преди тази дата са си личон негоив като гражданин, а не като президент и не подлежат на коментар.