Плевнелиев дава третия мандат на Реформаторите

Президентът апелира до 1 януари да бъде номиниран еврокомисар
150
Плевнелиев дава третия мандат на Реформаторите
Снимка: Булфото

С голяма степен на вероятност ще дам третия мандат за съставяне на правителство на Реформаторския блок, заяви президентът Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" по БНТ.

"Конституцията е здравата основа, на която ще стъпим. Ще минем и през тази тежка криза. Направих консултации с всички политически сили, след това направих и КСНС. Дадох всичко от себе си, защото вярвам, че бързите избори в момента не са добро решение за България", коментира Плевнелиев.

Още по темата
Той допълни, че е станало повече от ясно, че 4 от парламентарно представените сили не вярват в това, че 43-тото Народно събрание има потенциал оттук нататък да работи.

На въпрос на кого би дал третия мандат за съставяне на правителство, ако и БСП го върнат, както ГЕРБ направиха днес, президентът заяви: "Няма как да дам мандата на някой, който ще постави под съмнение европейското развитие на България, достойното членство на България в НАТО. Как да дам мандата на политически сили, които няма да могат да ме убедят с ясни и категорични аргументи, че посоката, за която аз работих 5 години, на която се посветих, ще бъде спазена, още повече с последния мандат, връчен от държавния глава? Затова в една голяма степен на вероятност логичният избор за мен би бил Реформаторският блок", обясни Плевнелиев.

Той още веднъж подчерта, че няма амбиции да става еврокомисар.

"Апелирам до 1 януари министър-председателят Бойко Борисов да номинира нов еврокомисар на България. Аз съм президент, а не кандидат за еврокомисар", заяви държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 7 години
КАТО МУ СМЕТНИШ ЗАПЛАТАТА И КАКВО Е НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ,МНОГО ПАРИ ЗА НУЛА РАБОТА.ПЪК И КОЛКО ЩЕ ВЗЕМА ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ,ОТ МОИТЕ ПАРИ.ДОБРЕ,ЧЕ ИЗКОПА ТРАП И ПАДНАХА В НЕГО РЕФОРМАТОРИТЕ И ГЕРБЕРИТЕ,САМО ЗА ТОВА СИ ЗАСЛУЖИ ПАРИТЕ,НА ДОБЪР ПЪТ В ЕС.
105
4
 
5
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Сега е удобен моментът Плевнелиев да назначи силно антируско и антикомунистическо правителство. И това да бъде началото на края на отровния прорусизъм и прокомунизъм които изсмукват енергията на България.
104
1
 
7
 
! Отговори
ЛИЛОВ преди 7 години
АМИ , ДА , НАЛИ ПОМНИМ ЗАКЛИНАНИЕТО "ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО - ПОЛУЧАВАШ ЛИКВИДАТОРИТЕ НА КОСТОВ ". ТОВА Е В СИЛА ОТ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ И СЕ ДОКАЗА СЪС СЕДЕСАРСКИТЕ МИНИСТРИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ.
103
0
 
3
 
! Отговори
Rabat преди 7 години
Prodajbi - Bg vlast! 85% otbivka ot cenata! Samo tasi sedmica aktion!
102
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да има по-продажен и глупав политик от Плевнелиев. Ще бъде единица мярка за безхарактерност, слугинаж и лицемерие.
101
3
 
20
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Целта е да ,,добутат ,, до Коледната ваканция ! Просто протакат за да довършат грабежа на България !!!
100
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившите комсомолци от ГРОБ ще ни водят към Западна Еврабия (бивша Европа). Честито на всички!
99
6
 
23
 
! Отговори
Всички вън преди 7 години
До кога с тия циркове? Тия костовистите, които оглозгаха България като ято безмозъчни скакалци, ли? Всички да се махат, заедно и начело с Плевнелиев! Никоя партия не мисли за това, за което трябва, а именно и точно, да обслужва държавните и народни интереси. Мислят само за себе си, гадовете ниедни. Всички вън! Никакви мандати повече. Нелегитимни са! Значи - уволнени.
98
15
 
10
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Аз си мисля че засега няма опасност България да влезе в Евразийски съюз. Руснаците ни мразят толкова много, че не биха допуснали и мисълта да ни продават газ, нефти т.н. на равноправни начала. Все пак далаверата си е чиста печалба и затова предпочитат да ни източват с мръсни схеми и так дале.
97
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пооткраднат като за последно
96
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правителство на 3% от избирателите???
95
5
 
29
 
! Отговори
шaм фъстък преди 7 години
Дaвa мaндaтa нa Кaсим Дaл, един терорист, избил немaлко бългaрски мaйки и децa по влaкове с бобми, брaво нa Росицa!Евaлa!
94
16
 
13
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Плевнелиев - ген. секретар на НАТО !
93
29
 
13
 
! Отговори
мужик педал преди 7 години
Съветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буква
92
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-достойната позиция на Баце е да не ги подкрепи, защото на следващите избори рязко ще му спадне попурярността, ако подкерепи това фрик шоу, забъркано от Ирландката пастирка
91
29
 
12
 
! Отговори
ПУТЕНОИДЕОТ преди 7 години
ЯДЕШ И РЕВЕШ..ДВА РЕДА СЪЛЗИ И ЕДИН РЕД СОПОЛИ..ХА.ХА Шкембе войвода с другите руски патриоти ,агенти на КГБ и предатели ще ядат морковче..ха.ха
90
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожа Yes ще посрещне всичко бежанци а мед и сол по инстукция на Баба Феркел. Пепи Ваксината ще ваксинира всички българчета с онези ваксинки - забранените. Касим Дал ще даде на Ердоган, каквото му трябва. Ненчев, който остави самолетите на трупчета, ще събере и пушките на българската армия. Къдравата Сю, съвсем дипломатично, ще се опита да ни вкара в някой военен конфликт... ще трябва да стискамр палци, никой да не ни вземе на сериозно. Накрая Лукареца, за него всичко е пари.
89
39
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОСПОДИН ПЛЕВНЕЛИЕВ ВИЕ СТЕ ДОСТОЕН БЪЛГАРИН И ПАТРИОТ!
88
34
 
11
 
! Отговори
NewYorker преди 7 години
най-достойният - само Стамболов и Плевнелиев посекоха оковите на кремъслките фашисти ... ГОРДЕЯ СЕ С ВАС, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ! РЕСПЕКТ
87
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВОЛЕН СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ МАНДАТА ЩЯЛ ДА ЕМИГРИРА В РУСИЯ ДА МУ ДАВАТ ДАЛЕКОИЗТОЧЕН ХЕКТАР