Бъчварова: Не може да правиш кабинет с министри под наем

ГЕРБ няма да подкрепи РБ с мандат за този парламент
4 дек 2016 11:48, Петя Славова
95
Бъчварова: Не може да правиш кабинет с министри под наем
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ не би подкрепила правителство с мандат на Реформаторския блок в рамките на този парламент. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Не е редно най-голямата политическа сила да подкрепи една значително по-малка, каза Бъчварова пред bTV, след като стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев най-вероятно ще връчи третия мандат на РБ.

"След изборите пластовете се разместиха. РБ не съществува в този вид, в който влезе в управлението. Най-правилното решение е да отидем на нови избори", подчерта вицепремиерът в оставка. 

Още по темата

Дори с всички останали гласове на РБ не може да има стабилно мнозинство, изтъкна Бъчварова.

За отказа на ГЕРБ да подкрепи мандат на Патриотите тя заяви, че има различия в политиките.

"Не можеш да направиш кабинет с министри под наем, трябва да имаш собствени кадри. Не може и едни хора, които са се справяли в рамките на една концепция добре, да ги накараш да работят  по друга концепция”, каза тя.

По думите й при нови избори има възможност да се представят нови концепции и да се появят нови политически субекти. „Фактът, че отиваме на избори, показва, че не се страхуваме от това”, отбеляза вицепремиерът в оставка.  Според нея след избори политическото представителство ще бъде по-добро от това в момента.  И ще отразява актуалните обществени нагласи. Тогава ресурсът за управление и реформи ще са по-сериозни и стабилни, смята Бъчварова.

Според нея не е възможен коалиционен кабинет между ГЕРБ и БСП, като припомни, че премиерът в оставка Бойко Борисов е казал ясно, че няма възможност за коалиция и с ДПС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
е преди 7 години
Напротив, спешно ни трябва минитъра на правосъдието на Румъния и съдийските състави под наем, но да се контролират от румънците
72
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
върви по дяволите,само,че хората ще излязът отново по улиците и площадите ако не промените изборните правила,и страхливеца,отявления комунист отново ще се извърти.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рожбо - ами ти какъв министър си? От всички до сега министри на МВР ти си най-зле.
70
0
 
0
 
! Отговори
сатана преди 7 години
всеки си кове съдбата за разлика от книжниците
69
0
 
1
 
! Отговори
Имоти под наем преди 7 години
Не е разбрала нещо социоложката - те искат под наем целия кабинет, барабар с обзавеждането. А поне половината министри са само мебелировка.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ГЕРБ имат свещеното право да взимат под наем министри от другите партии. Какъв нонсенс.
67
1
 
5
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Е как под наем бе жена?Та именно реформаторските министри ви свършиха най-трудните реформи,а сега се изказвате така за тях?Това не е сериозно да знаеш.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от представителите на кабинета на послушковците,един от некъдърните му представители .Сбъркан избор на Лидера слънце ,който всички гледат в устата ,и като изтърси поредната глупост ,го славят : госудин Борисов ,браво,ама ние не се сетихме ,колко сте мъдър госудин Борисов.И тоя последния цъфти и не само ръси ,а и твори простотии ,коя от коя по големи ..
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес е рожденият ден на Слава Севрюкова.Жената е предрекла, че идната година ще дойде на власт 44г лидер, който ще поведе държавата към разцвет.Тъкмо ние ще се оправим и светът ще тръгне на зле.Стига сте хленчили, малко остана!При това сме каръци и едва ли 2018 г ЕС ще го бъде под наше председателстване.Най-веротно ще се включим към славянски проект след леко отхапване на територия, както е предречено.
64
0
 
3
 
! Отговори
срочни мерки преди 7 години
Не може да с е харчат десетки билиони живи левове ограбени от народ а за яко корупционни обекти неносещи доход ..Нагли престъпници отработиха перфектни схеми з ограбване на народа чрез Еврофонодве и оперативни програми..Над 4 000 000 сме без доходи з оцеляване.Над 2 000 000 нямат почти никакви доходи..децата са принудени д а посещават училища и детски градини до трайно увреждане тероризирани от камери скенери и друга педофилска техника..ГЕРБ НЕ дават помощи з а раждане и отлеждане на БЪлгари
63
0
 
10
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Това е една от най- некомпетентните и най - неподходящи за длъжността министър на вътрешните работи персона , която аз през съзнателния си живот съм виждал.Всяко нейно изказване кореспондира със пълна некомпетентност в областта за която отговаря. Личи си от километри нейната зависимост от премиера и нейният непрофисионализъм за поста който заема.Казвам го, като човек който е подкрепял Герб
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уфф, тая да каже за собствената си работа кое точно успя да свърши. Дали се пребори с престъпността или с ало измамниците или биячите по пътищата и по селата. Мутрите не им пука от нищо и от никого, тези им осигуряват чадър и те се чувстват недосегаеми. Не случайно България държи едно от първите места по смъртност. Съсипаха страната и нямат срам да продължават да наглеят. Страната ни е пълна разруха живота се е върнал 100 г. назад - беднотия, немотия за народа, а колаците живеят на гърба им.
61
3
 
0
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 години
Браво на Цветан Цветанов !
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен55 ГЕНЕРАЛ РАДЕВ !!!!!!!!!!!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А досега какви министри бяха от Деформаторите ,че и Патериците отстрани .
58
10
 
0
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 7 години
Браво на Бойко Борисов !
57
2
 
13
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЕЙ, КОЛКО БЪРЗО ЧОВЕК СВИКВА С ДЛЪЖНОСТТА,ЧЕ ПОЧНА ДА УЧИ ДРУГИТЕ.КАТО ГЛЕДАМ НЕЙНОТО МИНИСТЕРСТВО ЦЪФНАЛО И ЗАВЪРЗАЛО,СИГУРНО ОЩЕ НЕ СЕ Е ЗАПОЗНАЛА С РАБОТАТА МУ,ПЪК ДАВА АКЪЛ ЗА ДРУГИТЕ.ЗАТОВА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ,ЗАЩОТО ТЪРСИМ НА ЧОВЕКА РАБОТА,А НЕ ДАЛИ СТАВА ЗА ТАЗИ РАБОТА.
56
1
 
8
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Пфффф таа па от кво разбира
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде вижте се само колко министри имахте от Реформаторите, че и зам шеф на Министерският съвет. Нали бехте едно.
54
1
 
9
 
! Отговори
М,да ... преди 7 години
Концепцията досегиз бе ДАЛАВЕРАТА! От де какво и как може да се гепи или присвои от България, бг народ в името на благото на Вожда комисионер, верно! :)) От колонизаторите на България несмеят да вземат ! :))