БСП: Сметната палата да провери НСО, взимат още два джипа

Пак се увеличават бюджетът на службата за благини на властимащите
13
БСП: Сметната палата да провери НСО, взимат още два джипа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Новият президент Румен Радев да поиска от Сметната палата да бъде направена ревизия на НСО. За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.

Още по темата

Искането на червените идва след скандала с взетите от НСО три джипа от горски стопанства. Всяка едно от луксозните возила струва по 200 000 лв. Те бяха купени уж за нуждите на стопанства, за да се използват от богати ловци, а в крайна сметка се оказа, че возят родни политици.

Премиерът в оставка Бойко Борисов вече се разпореди джиповете да бъдат върнати на горските стопанства. 

Нинова призна, че в НСО са поръчани още 2 скъпи коли. "Едната за около милион, завишава се отново бюджетът на службата за благини на властимащите", коментира тя.

НСО се ръководи от Бойко Борисов, обвини пък Красимир Янков.

Да не се избързва с избора на нов началник на отбраната и президентът Росен Плевнелиев да не подписва указа за назначаването на такъв, призова пък зам.-шефът на лявата група и бивш военен министър Ангел Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НСО са държава в държавата. Огромен бюджет за охраната на големците тънещи в лукс на фона на бедната ни държава.Бившето УБО немаше такъв щат и ресурс. Да пълна ревизия на НСО и оставка на шефовете му.
8
3
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Возило за около милион на най-траги -комичните управляващи през съществуването на България- палячото Плевньо и клоуна ББ ли е закупена? В най-бедната страна в ЕС, с пенсии на хара работили над 30т год. по ниски от прага на бедността, в държава на мизереията и най бързо стопяваща се нация!?! пп Ревизии на всички министерства преди Радев да всъпи в правомощията си като Президент!
7
10
 
3
 
! Отговори
Шушо преди 7 години
Я, ГУМЕН Радев с ябълка като Тил Ойленшпигел....
6
3
 
1
 
! Отговори
Djjmaia преди 7 години
Neka hvane oste stud! Ste ima togava hubavo sanirane! :-)
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали Радев ще се вози на тия коли
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев да провери и на какво основание НСО вози генерал Деси
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да закрие тази клоака НСО превърнала се в ЕООД на Тиквара от Банкя. Милиони се трошат за един Сикаджия който с подлости и гадости се докопа до премиерски пост. Така или иначе открадна милиарди, да си плаща охраната а не с парите на бедния българин.
2
20
 
9
 
! Отговори
кой е президент преди 7 години
Не разбрах кой е новият президент? К.Нинова или Р.Радев ? Щото другарката Нинова започна вече да дава нареждания от негово име. Яко са го притиснали двете каки *** и Илияна. Слушко - послушко само ще козирува и изпълнява техните заповеди.
1
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнлиев требва да бъде сритан пу кокалчетата да непарй нищо ду края на мандала му, че он само фалуве прай от некадърност.