РБ търси подкрепа за мандата, но не на всяка цена

Готови били на всичко, за да не допуснат БСП и ДПС на власт
Обновена: 6 дек 2016 11:47 | 6 дек 2016 11:47, Камелия Цветанова
15
РБ търси подкрепа за мандата, но не на всяка цена
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Реформаторите започват политически консултации с парламентарно представените политически сили с ясна евроатлантическа ориентация и демократични ценности.

Още по темата

Това решение е взето днес от Изпълнителния съвет на РБ, като така от обединението показват, че ще положат всички усилия за недопускане на БСП и ДПС отново в управлението на страната.

"Целта на консултациите е да разберем дали е възможно в рамките на този парламент да бъде формирано стабилно мнозинство, гарантиращо продължаване и задълбочаване на реформите", съобщиха от пресцентъра на РБ.

Акцентите в разговорите ще са борбата с корупцията, съдебната реформа, образованието и здравеопазването, отбраната и сигурността, енергетиката и икономическата стабилност.

Ако тези консултации покажат възможност за ефективно реформаторско мнозинство, РБ ще оползотвори мандата и ще участва в парламентарно мнозинство, но без да излъчва политически лица в правителството.

Ако не покажат такава политическа воля и мандатът бъде връчен на РБ, Блокът ще върне мандата незабавно, твърдят реформаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сдс сьсипа бьлгария и сега напират пак кьм властта ще излизаме по улицитене можем да се отьрвем от тях забравихте ли тричленките които разтуриха кооперациите какво стана с боновите книжки с хартииките които ни дадоха заимоти които не могат да се вьрнат с приватизацията на активите всичко товазабравихте ли го
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най смешната част от крадливия елит реформаторите ;все едно че управлява герб
10
0
 
0
 
! Отговори
криста преди 7 години
До До КристаНали именно този вот на избирателя е направил възможно парламентарното присъствие на БСП и ДПС ?
9
1
 
2
 
! Отговори
равносметка преди 7 години
Никога повече БСП с Доган .Работете за пълна победа и маргинализирайте терористичната групировка ДПС.Инак Бойко пак ще дойде на бял кон .Това му е целта и играта .Ако пак се хванете с ДПС няма издържите и до края на 2017 .
8
3
 
7
 
! Отговори
еврика преди 7 години
Меглена Кунева вече беше в коалиция с Доган от името на царя през 2005 в тройната коалиция. Всички са работели с Доган по ислямизацията на страната ни .Желев ,СДС,БСП ,Гоце ,сИМЕОН ,Бойко беше ген секр на 2001 2005 ......... Малко късничко се сетихте ,че Доган е злото в БГ от 30 г насам . Един терорист станал политик .
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ще правят правителство с Куна начело или с нея на някакъв министерски пост, по-добре хич да не го правят!
6
1
 
5
 
! Отговори
До Криста преди 7 години
Няма нищо по-порочно от това да се обединяват орел,рак и щука в коалиции.Като в Германия сега.Или тройната в Бг.Това е пълна подигравка с вота на избирателя и се прави единствено в името на властта.Оправданието винаги е за стабилност,но е абсолютно безпринципно и нагло и обезсмисля изобщо партийната система!
5
3
 
8
 
! Отговори
криста преди 7 години
Няма смисъл да си затваряме очите и да не признаваме парламентарното присъствие на БСПи ДПС. Просто трябва бъдещето да се гради не на отрицание, а на коалиране.Иначе ще сме във вечни парламентарни кризи.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой иска бунтове и сопи в парламента. Няма друго обяснение!
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РБ СА ПРОГОНЕНИ ОТ НАРОДА ФАШИСТИ ! ВСИЧКИ ПАРТИЙКИ В РБ СЪБРАНИ ЗАЕДНО НЯМАТ И 0.002℅ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ВОТ. ТЕ НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА В ПАРЛАМЕНТА А ВСИЧКИ СА ЗА ЗАТВОРА. АКО ИСКАТ ХОРАТА ДА ГИ ИЗБ.ЕС.. ПО УЛИЦИТЕ НЕКА ДА ПРОБВАТ.
2
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябва им разписана програма по точки за да се подкрепи такова правителство от гербаджиите.Примерно:1. Изтребване физически на всички руски слуги в България - бесепета, депесета, атаки, абевета...2. Изтребване физически на цялото им поколение до 9-то коляно....и така нататък, все неотложни и необходими мерки за да тръгне тази държава напред.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какви консултации говорите, ще изберете Герб. Разликата ще е , че не Борисов ще е министър председател ,а Кунева...