Нинова припряна към Плевнелиев: По-бързо с третия мандат!

Предсрочни избори и каквато народът реши, отсече червената лидерка
39
Нинова припряна към Плевнелиев: По-бързо с третия мандат!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Президентът Росен Плевнелиев да забърза процедурата за връчването на третия мандат за съставяне на правителство и час по-скоро да назначи служебен кабинет. Това са поискали по време на срещата на "Дондуков" 2 социалистите, след като червената шефка Корнелия Нинова върна мандата на държавния глава.

Плевнелиев е казал, че вероятно в понеделник ще даде последен шанс на политическа сила, която да опита да излъчи правителство без да се стигне до предсрочни избори.

Още по темата

Дали обаче реформаторите наистина ще вземат мандата и ще опитат да се преборят за управлението в рамките на този парламент, засега остава загадка, защото без подкрепата на ГЕРБ не е възможно да се формира кабинет.

Иначе социалистите смятат, че протакането от страна на президента, не гарантира стабилност, а напротив.

Нинова обясни, че Плевнелиев е информирал социалистите, че е предложил на новоизбрания президент Румен Радев да направят заедно служебен кабинет, но той отказал.

В БСП уважавали решението на Радев, а и като него смятали, че освен, че той по Конституция няма право да участва в този процес, не трябва и да носи политическа отговорност за случващото се в момента.

"Потвърдихме позицията си, че този парламент е с изчерпани ресурси, не може да състави трайно мнозинство и да формира стабилност", коментира Нинова.

Тя упрекна правителство, че макар и в оставка в последния месец възлага обществени поръчки за над 1, 4 млрд. лева, прави кадрови промени и въобще "взема решения, които едно правителство в оставка не би трябвало".

Така че - предсрочни избори и каквато народът реши, призова червената шефка.

Нинова обясни още, че БСП има това голямото предимство и този авторитет да е последователна в това, което говори и прави.

"Още в началото на този парламент обявихме, че ние няма да участваме в правителство. Как сега да кажем на нашите избиратели, че сме готови в този апартамент да управляваме с 38 депутати? Избори, ще представим нашата платформа, ще поискаме да ни гласуват доверие и когато имаме повече депутати може да направим кабинет и да изпълняваме обещаното", обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Мама Гъзана си повярвала . . .
30
1
 
7
 
! Отговори
По-фалшива и... преди 7 години
лицемерна усмивка от тази на Корнелия Нинова не съм виждал!
29
2
 
6
 
! Отговори
Шушо Шушумигата преди 7 години
Вярно, че Гумен Радев е почти независим. Зависи само от другарките *** Нинова, Илияна Йотова и Генерал Деси.
28
5
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
От "цялото си сърце" пожелавам на другарката Нинова и топтан на всичките другари от БСП да получат "всенародна"-та подкрепа, за която бълнуват, да съставят правителство на мнозинството и да управляват "правилно" и с грижа за народа (а не само за съпартийците си). Пожелавам им успех. А на цялостния електорат - вечна му памет, след този невероятен вот за "независим" президент. Първанов беще два мандата президент, сега сме най-зле в Европа. Дерзайте, да станем най-зле в света !!! Ура за ген Радев!
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова съветва президентът да не спазва конституцията
26
0
 
1
 
! Отговори
? преди 7 години
До esesКога па успя да ги глеедаш?
25
5
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Избрахте си ги честито
24
0
 
26
 
! Отговори
проЗд преди 7 години
Добре де, каква стана тя? БСП си повярваха, че са велики и решиха че ще успеят да вземат мнозинство на парламентарните избори. ГЕРБ си повярваха, че на поправителен ще изкарат по-голяма оценка. Реформаторите и патриотите на база резултатите от президентските избори се надяват поне да си запазят местенцата.... ДПС - те са ясни... И всички искат нови парламентари избори... Дали пък всички вкупом не заслужават едит голям оглушителен шамар от народа, а?
23
0
 
9
 
! Отговори
Васо преди 7 години
"Така че - предсрочни избори и каквато народът реши, призова червената шефка". Знаем го този рефрен. Където народа, там и ние. Ама да не си мисли, че като сме им дали фандък срещу ББ, все така ще бъде. Или не е чела за Андрешко. Щото на него му дотегна, и се ококори. Не ги ще всичките. То затова е тоя зор за избори. Преди да е загубено всичко и от всички. Системните играчи срещу несистемните играчи. Несистемните ще ги купуват на кило за коалиции. Да обявят някакви търгове с отчисления за бюджета
22
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нашият новозибран президент РАДЕВ, такива обещания даде, че не да се смееш, не да плачеш ми да се закопаеш в една дупка и да не излизаш ! Позор, чист позор българи!Имаше един дебат, където нито той нито Цачева посмяха да се появят ! Да бяхте го гледали ! Да не говорим и за дебата между тях двамата ! Позор сте за родината си ! Позор за децата си !
21
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До леле маледа, а това, че Радве твърдеше, че е надпартиен и че няма нищо общо с БСП и няма да има, беше върха на сладоледа... и то от това по-долна, жалка и смешна лъжа не беше изричана. На черното да се вика бяло! Той е под ръка с *** навсякъде, докладва на БСП, ходи на събиранията на БСП и т.н. . Прости сме, образованието, манталитета, да не говорим и за цялостната визия на един депутат, приличат ли ви на ХОРА изобщо... лъжат, мамят, крадат - безочливост !
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя биологията е решила отдавна проблема на БСП.В този си варианат БСП е отъждествена като секта на партоолигархията.Отвратени от сектата с пожизненни членове във върховетеи политбюро състоящо се от милионери и мултимилионери голяма част от останалите редови комунисти преминаха в ГЕРБ.Като се прибавят и неосъзнатите гравитиращи около социалистическата идея и западната ценностна система ГЕРБ пак ще е начело.Но със занчително по-малко гласове .Осъзнатите са при патриотите и Трайчо.
19
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си 2013 год. когато БСП с манипулации и лъжи се опитаха за пореден път да манипулират избирателите(овчиците). За последно лъгаха за финансовото състояни на България. След това колко глупости се изговори до ден днешен с по-малки лъжи и закачки се опитват да подкопаят авторитета на опонентите си - лъжи за емигрантите, лъжи за какво ли не. 100 % е доказано, че по-просто животно от човека няма, човека порода Българин да се нарича!
18
7
 
21
 
! Отговори
леле мале преди 7 години
Хем уж искат да управляват, хем ги е страх.Хем Радев бил надпартиен, хем тая му казва какво да прави. И какво е това, не носел отговорност-той дефакто е избран за президент, това, че не е положил клетва е само формалност, не може да стои встрани от важни обществени процеси и да се оправдава така, все едно аз не съм на работа, не ме занимавайте.
17
9
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До Анонимен 16 Приятельо , няма око ? БСП ще са на трето място след ДПС. На предсрочните избори става въпрос за бъдещето на България , а не за нещастната тетка Цачева.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ербап тая Нинова, ама какво ли ще стане, ако на изборите БСП загуби?
15
10
 
16
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До 14Ген. Радев от запаса, от тука натам може да кара само селскостопански самальот.Да се бори с градушките, и да пръска за полски вредители нивите.
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на Радев са му обещани самолети, след като му мине мандата Корнелия лично ще му подари един МИГ, че да си го кара по въздушната магистрала да няма вземане даване с бат Бойко по наземните пътища...
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев си иска самолетите за друго не го търсете.
12
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Готови сме да управляваме, ама връщаме мандата! И коя е тя да юрка президента? Има си заложени в конституцията срокове.Не харесвам Радев, но след като всички искат предсрочни избори, трябваше да седне с Плевнелиев да съставят заедно служебен кабинет, а не сега да си правим кабинет за 2-3 седмици и после Радев да го смени. Ама не бил встъпил в длъжност. Вече му се плаща президентска заплата. Ако наистина искаше най-доброто за страната...