ПФ зад РБ, но ако пенсията стигне 300 лева

Увеличаването не е популизъм, коментира Димитър Байрактаров
7 дек 2016 12:07,
44
ПФ зад РБ, но ако пенсията стигне 300 лева
Снимка: bgonair.bg

Патриотичният фронт ще подкрепи правителство, съставено от Реформаторския блок, ако реформаторите поемат ангажимента за увеличаване на минималната песния до 300 лева. Това заяви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR народният представител от ПФ Димитър Байрактаров.

Патриотите са в готовност да поемат ангажимента за съставяне на правителство и ако им бъде връчен мандат, те няма да го върнат, защото това била отговорната позиция при подобен сценарий, добави Байрактаров.

По думите му увеличаването на минималната пенсия не е популизъм в смисъла, в който се тиражира в медиите и между самите властимащи.

"За мен е популизъм, когато се правиш, че не виждаш бедността около себе си, когато години наред си държал българския пенсионер абсолютно целенасочено с ниска пенсия, защото увеличаването на песниите на първо място увеличава вътрешното потребление", коментира Байрактаров.

"През последните дни доста лъжи се изрекоха от знайни и незнайни експерти в тази област. Естествено никой не си прави труда да отвори Кодекса за социално осигуряване и първо да прочете от член 68 до член 80 при какви условия се отпускат пенсии в България. 300 лева не само, че не са непосилна сума - първо това е числото, с което се изравняваме с прага на бедността, определен именно от правителството", добави той.

Байрактаров беше категоричен, че няма да има отстъпление от настояването на ПФ за увеличаване на минималната пенсия.

В студиото на Bulgaria ON AIR той постави и още няколко въпроса от бюджетната рамка за 2017 г., като използването на излишъците, като поясни, че според него депутатите са прескочили прага на циничността и са гласували 1 млрд. за програмата за саниране в деня, когато патриотите са повдигнали въпроса за увеличаването на пенсиите.

"Сега остават още едни 700 млн. лева, които категорично ще се очертаят като излишък и за тях ние нямаме отговор как и по какъв начин ще бъдат изхарчени", добави той.

Байратаров каза още, че с изключение на ДПС и на ДОСТ, от Патриотичния фронт са готови да водят разговори за създаване на едно широкоформатно експертно правителство с всички партии, защото считат, че този парламент има още много какво да свърши.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли е Широката коалиция , която според Европейците , и да искаме не можем да направим . Но защо без ДПС , особено тогава , когато почетния Председател получи такава Престижна Награда . На такава Коалиция никой не ще иска да стане Премиер , защото ние нямаме Универсален Политик .
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПФ зад РБ,РБ зад ГЕРБ,ГЕРБ зад АБВ,АБВ зад БСП,БСП зад ПФ...Крайно време е някой да светне лампата и да се разбере кой е онождащия ,кой- онождания и кой е организатора на бардака,в резултат на който в страната останахме под 5 млн българи!
39
0
 
18
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Кой получава минимална пенсия и защо получава минимална? Това е въпроса.
38
0
 
19
 
! Отговори
Язе, Тизе и Онизе преди 7 години
Ай сиктер с тая скапана пенсия от 300 лв, бе!! Сичко Мара втасАла, само минималната пенсия не дигнАла!!!!Що не кажете нещо за *** в която живеем, че и данъци ви плащаме за да я правите още по-отвратителна?! Нещо, като за стандарта на живот като цяло, или това не ви засяга- гледате да се докопате до властта, нали? Обаче-не...пенсиите, та пенсиите! голЕмо важно. Златните пенсии. А всичко останало да си гледа работата, така ли?
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние вече се наситихме на тези 300 лв. Откажете се от това , макар и програмно искане , за да получите мандата . Всяко друго Решение означава загуба на 2 год . време за напредък не само на материалната база на Държавата , но и на народа .
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи хора които са се осигурявали по 35 години и хора които не са внасяли нищо за пенсии ще са равни. Е те това ако не е популизъм здрави му кажи.А пък този *** на снимката вече се виждаше социален министър.
35
2
 
19
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЧЕ ТО КАКВО МУ ИМА ДА ОБЕЩАЕШ,ЧЕ ЩЕ НАПРАВИШ ТАКА ПЕНСИИТЕ ,КАКТО ИСКАТ ПАТРИОТИТЕ,И ОЩЕ ДВЕ ГОДИНИ ДА СИ НА ВЛАСТ,КАТО НАКРАЯ ЗАЯВИШ,ЧЕ СИ НАПРАВИЛ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО,НО ПАРИ НЕ СИ ГИ НАМЕРИЛ.ТО ЗА ЕДИН МЕСЕЦ РАЗДАДОХА ПОЛОВИНАТА БЮДЖЕТ,ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИТЕ ОТИДОХА , САНИРАНЕТО,МРЕЖИТЕ,НА ТОЗ НА ОНЯ.НЕСПЕЧЕЛЕНИ ЛЕСНО СЕ ХАРЧАТ.
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКое ще си дойде на мястото бе? Ти искаш ли да плащаш два пъти повече удръжки за да може някой, който не е работил едно време да взима повече пари? Какво ще правиш с тези, които сега взимат 300 или около 300 лв и са работили доста повече от тези с на 1/2 вината? Как ще ги компенсираш тях?
33
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплатите на депутатите трябва да се обвържат с минималната пенсия и всичко ще си дойде на местото.
32
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е груб популизъм на квадрат.Хората с високите пенсии са ограничавани с таван, без на някой да му пука какви приноси имат!Да се дават наизуст пенсии на хора, които никога не са работили?Законът за пенсиониране се отнася за всички! Не се прави предизборно за някои си!От тези крадливи т.ъ.п.а.ц.и във властта близо 30 години ли да чакам справедливост и грижа към хората?Законът е за всички!Трябва работеща икономика, а не крадливи депутати-т.ъ.п..н.а.р.и.
31
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите за пенсии ги изяждат държавните чиновници правейки ни живота черен.Кои са държавните чиновници?Комунистите и техните наследници които прогресивно се развъждат.
30
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз ще гласувам за патриотите на другите избори,НО ако излъжат за тия пении и заплати-ще видят какво ще им се случи,че на народа вече много му писна.
29
7
 
22
 
! Отговори
Митьо преди 7 години
До Пейтриът300 кифтета * 0.23 ст. =69 лв.90 топли питки * 0.10 ст = 9 лв.90 лимонади * 0.25 ст. = 22.50 лв.ОБЩО = 100.50 лв.Какви 300 лв. бълнуват тези?
28
3
 
26
 
! Отговори
Пейтриът преди 7 години
И аз ще ги подкрепя ако дават по 300 кифтета на месец. Иначе нъц! И топли питки и лимонада за бабичките.
27
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А НАШЕТО УСЛОВИЕ ,УСЛОВИЕТО НА НАРОДА Е ДА ВИ СЕ НАМАЛЯТ НА ВАС БЪЛГАРСКИТЕ КРЪВОПИЙЦИ ЗАПЛАТИТЕ ,НИКАКВИ ПРЕВИЛЕГИИ ,ЩЕ ХОДИТЕ И ВИЕ ПО ТАЗИ ТЪЖНА ЗЕМЯ И ЩЕ ГЛЕДАТЕ ОДРИПАНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ,БЕЗДОМНИЦИТЕ ПРЕД ВСЯКА ХРАНИТЕЛНА ВЕРИГА ПРОТЕГНАЛИ РЪЩЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ,ЩЕ ГЛЕДАТЕ ПО КОЛКО ДУШИ МИНАВАТ НА ДЕН ДА РОВЯТ ВЪВ ВСЕКИ КОНТЕЙНЕР, ЩЕ ГЛЕДАТЕ КАК ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ГИ НАТИРВАТ ОТ БОЛНИЦИТЕ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ДАВАТ РУШВЕТИ КАТО ВАС ,ЩЕ ГЛЕДАТЕ ЖАЛКИТЕ НИ БЕДНИ СЕЛА КАК СЕ ОБЕЗЛЮДИХА ,ЩЕ ГЛЕДАТЕ ВС
26
13
 
30
 
! Отговори
dodger преди 7 години
Байряка първо да научи смисъла на думата "популизъм", щото от написаното излиза че не го знае. Второ една партия ако се взима насериозно излиза с предложения за реформи, а не с раздаване на пенсии и кибабчета. Щото по какво да различа ПФ от МитюПищова
25
6
 
26
 
! Отговори
dodger преди 7 години
когато сравнявате мин.пенсии в други държави е редно да се покаже и какво е отношението работещо население към пенсионирано население там, и какво тук
24
1
 
25
 
! Отговори
бургазлия преди 7 години
Прекрасно условие поставяте г-н Байрактаров ако искат да управляват.пАРИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ИМА И мф ЕГОТОВ ДА РАЗТВОРИ ЧАНТАТА САМО АКО ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ бОЙКО МУ РАЗПОРЕДИ.Не само чл.68 -8о отКСО но особенно този чл.69 от КСО от който се възползваха една група чантажии това не е равнопоставеност а противопоставяне. Не бе необходимо да отпадне чл.94 ал.2 от КСО..дА ПРАВОТО на труд така и правото на пенсия са гарантирани от Конституцията двете права са неотменими .Но къде е морала в противопоставяне.
23
9
 
27
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 7 години
Не пенсиите другари ,,специалисти", а заплатите нагоре поне с 8%. Тогава ще влязат повече пари за данъци, които пък ще помогнат на нещастнат пенсионна с-***. А учете се най-после на икономика и последователност. Да се вдигнат също ц. на цигари, алкохол и някои безалкохолни напитки, с които хората се тъпчат, захаросвайки се.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20 лекари в село???? хахахаха....то не че и фризьорки има де...