Размяна на папки! Нинова не взе мандата за БСП

Сега президентът трябва да връчи третата папка, вероятно на РБ
Обновена: 7 дек 2016 10:42 | 7 дек 2016 10:10, Камелия Цветанова
25

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Корнелия Нинова премиер? Да, можеше да бъде, но не пожела.

Очаквано БСП върна мандата за съставяне на правителство, който получи днес от президента Росен Плевнелиев на "Дондуков 2".

Още по темата

Тази заявка социалистите направиха още, когато премиерът Бойко Борисов подаде оставка след загубата на президентските избори. Те поеха категоричен курс към предсрочни избори, като според тях най-подходящата дата за това е 26 март.

Днес соцлидерката Корнелия Нинова отиде в президентство, съпроводена от ръководството на парламентарната си група. След като получи мандата от държавния глава, тя обяви, че БСП има кандидат за премиер, даде му папка, от която Плевнелиев прочете, че именно тя е номинацията на червените за министър-председател. След това обаче набързо червената шефка обяви, че няма да се възползва от възможността да предложи състав на кабинет.

"Добре, продължаваме нататък, надявам се от третия опит да се намери решение", обяви президентът.

Той многократно вече заяви, че в името на стабилността най-добре би било да се намери вариант, при който да се формира нов кабинет в рамките на настоящия парламент, за да се избегнат предсрочните избори.

Дали това ще се случи наистина предстои да разберем, защото въпреки заявката на реформаторите, че са готови да поемат властта, още не е ясно дали ГЕРБ ще застане зад тях.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Георги сс преди 7 години
Точат ножа комунистите ,на пролет се гласят с Доганя власта да заграбят.Искат московските агенти нацяло да затрият България ,та да може др.Путин без пари да я вземе.От 9.09.1944 как не се наядаха и как не се напиха с народна кръв?Съсипаха държава на 1300 години, за 70 .Ах колко е жалко да си червен *** и да си готов и майка си и баща си да продадеш на московският тиранин.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз женица друга блузка, освен алено-червената няма ли? С нея беше и в нощта на изборите... Сигурно се отъждествява с песента "Нас червеното знаме роди" от "На всеки километър," ама някак си изглежда прекалено натрапчиво. Толкоз ли нямат някакви стилисти да ги съветват, нали си гласуваха по 11 лв държавна субсидия от получен на изборите глас, да се бръкнат малко за стилисти...
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека *** да обясни как човек ще живее с 300 лв на месец ? Нека обясни и как се е стигнало до там, че не с 300, а един възрастен човек трябва да живее с 160 лв месечно!Аз на ден давам по 60 лв за храна само... кой ги докара тези хора до там ? И как тези хора продължават да вярват в БКП/БСП ? То излиза, че тези ало-измамници, обирджии, които крадат от обикновените хора нямат нищо по-различно от тези, които докараха българина до 160 лв на месец? Защо продължавате да подкрепяте тези корумпира
20
10
 
6
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Гошо...*** Точно от дъртите червени к*рви ще почне прераждането. Тази партия носи всички беди за България от 100 години насам, откакто служи на друга държава. Но ако "народът" пак ги качи на трона, тогава наистина си заслужава съдбата. Дори и тъпите не би трябвало да си позволяват подобна глупост. Но точно Гошо е едно тъпо *** и работи за дребни копейки.
19
8
 
7
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Точно това ли е "тежкото наследство" на Герб според теб. Нито дългове има, а пък милионите мигранти точно Герб ги докара, нали. Ще видиш какво наследство ще докара "смелата" ***, руска *** и доказана лъжкиня. Празен резерв и съживяване на Белене.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато се осъзнаете, ще разберете, че ви е срам да се наречете българи - това се отнася за сънародниците ми, които подкрепят БСП. До тогава вярвайте и мечтайте. Заблудата, в която сте изпаднали не може просто да изчезне, затова дерзайте и подкрепяйте стопаните си, които ви грабят и лъжат.
17
3
 
4
 
! Отговори
edin преди 7 години
Тези на снимката като ги гледам и си мисля че пишман патриотите са доста добра алтернатива при сегашното ни положение, даже и деформаторите стават.
16
2
 
10
 
! Отговори
стар комунист преди 7 години
Никакви правителства в това народно събрание.Разтурване на сегашното статукво и нови избори напролет! *** да си оди у тях по-скоро и броим всичко след изборите-който работи за народа в парламента ,който е против него в затвора!Това е ,всичко друго са котешки каваци и заигравки
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-лакомото за властта не пожела да я вземе.... лакомо ама чак толкова лакомо, че и с малко не се задоволява. БСП се надяват да грабнат вслатта, но нямат шанс.БСП и ГЕРБ не заслужават да имат повече от по 10на депутата в НС ! На БСП и 10 са им много.
14
14
 
8
 
! Отговори
цензурче преди 7 години
Що за ИГРИ по време на ЧУМММААА.Импийчмънт на Плювко и експертно правителство за 1 година, до решаване на въпроса с нашествениците - с чий мандат е без значение.Ужасни безотговорници директно за затвора.
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за ИГРИ по време та ЧУМА.Импийчмънт на Плювко и експертно правителство за 1 година, до решаване на въпроса с нашествениците - с чий мандат е без значение.Ужасни безотговорници директно за затвора.
12
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К.НИНОВА Е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ . С ПРАЗНОТО 05006СИ ГОВОРЕ УМИШЛЕНО ГУБИ ВРЕМЕТО В НС .НЕЙНОТО МЕСТО Е В РУСИЯ.
11
1
 
8
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 7 години
е, аз да питам... за какъв ***, или квото е там, се натискат за власт всички шушляци и никой не ще да прави правителство? ясно е, че има мераци за облаги, ама едни 50 милиона пак за избиране на същите, само дето разни кавалки партии няма да ги има, като раданчовци, патриоти и атака... да правят една широка коалиция, тъй и тъй целта е да цоцат, да си стягат седалищата и да не ни харчат парите!!!
10
6
 
6
 
! Отговори
.. преди 7 години
добре че си се писал гошо *** да не се чудим :)
9
20
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Поздравявам БСП за това, че не се полакомиха за власт. Народът ще оцени това.Корнелия е много мъжко момиче. Прям, смел и директен човек.Става за премиер, но бих я посъветвал да не бързат ..ГЕРБ оставят много тежко наследство - много милиарди външен заем и милиони бежанци на турската граница.Управление да, но не на всяка цена. Задължително да търсят път към АБВ и патриотичната коалиция.В никакъв случай коалиция с ГЕРБ !
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само седесарският ум управляващ герберската сила може успешно да управлява страната! Кумунизите са за трудови лагери, да се учат на честен труд, дисциплина и уважение към можещите!
7
17
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Корнелия ще бъде премиер догодина,по предсказание на баба Ванга и от нея ще започне поврата за добрите промени за българите.Мътната вода...изтича в канала на историята и ще повлече помията на сегашната върхушка.Прераждане за тях няма да има,лимита им се...изчерпа,погледнете им погледите в Парламента и МС;те показват тази закономерна...обреченост.
6
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решетников е дал ясни инструкции какво да се прави.
5
1
 
7
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
Наср*н Мики Маус ...
4
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова премиер !!!! Никога повече седесаро-комунисти на власт. Да отива да носи цветя на Тато.