ПФ зад РБ: За кабинет с мандат №3

Двете формации обаче имат общо 39 депутати
Обновена: 8 дек 2016 13:39 | 8 дек 2016 13:34,
61
ПФ зад РБ: За кабинет с мандат №3
Снимка: архив, БулФото

Патриотичният фронт е готов да подкрепи правителство с мандат на Реформаторите. Това стана ясно след едночасова среща на двете коалиции в парламента. ПФ и РБ общо обаче имат 39 депутати, които сами нямат ресурс да съставят кабинет. 

Още по темата
"Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и парламентарна криза, защото смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос и служебно правителство за каквото настояват от БСП с изключителна настойчивост", обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

Според Патриотите има нужното мнозинство в парламента, за да се продължи изпълнението на управленската програма на сегашното правителство. 

Симеонов обясни, че ще настояват за корекции в програмата, които да доведат до повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и енергетиката, битовата престъпност и оздравяване на климата за дребния и средния бизнес. 

Петър Москов, който беше сред преговарящите от името на Реформаторите, обясни, че това са важни приоритети, голяма част от които до голяма степен са били реализирани успешно през двете години управление досега. 

"Продължаваме с предварителни срещи и разговори, за да се изследва дали има възможност за трайно мнозинство. На базата на консултациите ще вземем окончателното си решение дали ще вземем мандата или ще го върнем на президента с благодарност", каза Москов. 

Той обясни, че с ПФ са на едно мнение, че е по-добре държавата да не влиза в спирала на несигурност.  "Въпросът е дали това е възможно. С ГЕРБ и с РБ имаме много допирни точки, но имаме и разлики, които могат да се окажат непреодолими", каза още здравният министър в оставка.

Той допълни, че са единодушни, че БСП и ДПС не могат да са част от новото правителство. Разговорите продължават, а окончателното решение, на база на консултациите, ще вземат РБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ПФРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Вярно е,че България има нужда от стабилност,но не тази"стабилност",която уж дават РБ и обединените и.диоти. С този опит да се състави правителство няма да има стабилност,а се удължава политическата агония,ще се краде за последно,ще се дават безогледно обществени поръчки,а после следващото правителство да се чуди как да се оправи. Това не са отговорни политици,а престъпници.
40
1
 
3
 
! Отговори
съвет преди 7 години
ортаците на Борисов се изгавриха с него миналия месец, а сега му хленчат за подкрепа. Нормално няма да я получат, защото действаха невъзпитано. Щом толкова искат властта, да се огледат и ослушат. Доган и Местан не се обаждат, изчакват. Ми обърнете се към тях бе мераклиите от пф и рб! Ще направите с тях правителство и то ще се окаже ставбилно! И накрая бсп-то също ще се закачи за отбора. Сега е моментът, после ще бъде късно!
39
1
 
2
 
! Отговори
Разнопосочие преди 7 години
Дали на принципа,трябва да ни е по-зле за да разберем,че не е трябвало така да се постъпва,защото не трабва да се подиграваме със възможността дадена ни от изконния избирател или да дадем на червените да дойдат отново на власт.Искаш ли власт,имаш ли я управляваш,а не да се подиграваш на избирателя отново на избори. Народа е УМОРЕН от избори.Стига са ни тантуркали от избори на избори само за това,че един който е с лабилна психика да ни управлява.От де на къде сега властта я дава,а после отново ..
38
0
 
4
 
! Отговори
Предизвикват ни преди 7 години
Точно тия *** трябва да са първи м затвора до живот! Безскрупулни търгаши и ненаяли се -ненакрали се до Гербово ниво крадци.Кой е гласувал за тях, а? Никой! Това ще е поредна гавра в народниия вот. Тия искат война и ни предизвикват....предизвикват ни наглеците убийци.
37
0
 
7
 
! Отговори
Същите като Атака преди 7 години
Много са жадни ПФ за власт, готови са и с ДПС да управляват, както и с малкото ДПС, а именно РБ. Тях не им пречи протурската партия на Касим Дал и Корман Исмаилов. Щом може с тях, може и с голямото ДПС. Същите като Атака.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България приключи господа. Предстои българите тепърва да го разберат. Това ще стане след около 5-10 години, когато започнат първите по сериозни метежи по улиците :)
35
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Винкелът,Варадерото и Макето,се обединиха с...протекцията и под...шапката на Банкянския Кратун.Капо ди тути каппи ги...обедини около...вимето на България;да сучат...задружно.
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей голямо плюене пада срещу ПФ. Всички големи разбирачи обаче никой не казва как аджеба да се подходи в такава ситуация в която е България сега. Обаче току виж се твърди че на другите избори нямали шанс, след като на президентските станаха трета политическа сила и нямали интерес от нови избори..
33
1
 
15
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 7 години
И едните /патриотарите/ и другите /реформаторите/ си мислят за пренареждане около банкетната маса. Жадни, ама много жадни за власт, което в мамковината ни означава пари, привилегии и изобщо всякакви блага. Приличат на наркомани, ближещи стоката през стъкло. Как ще издържат тези няколко дни не знам. Страхувам се да не вземат да се разлютят и да си посегнат, и да загубим ценен национален капитал
32
2
 
12
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Обединените *** и те се канят да управляват уж за "стабилността" на страната. Те виждат,че с избори не могат да вземат властта и кокалът винаги им се изплъзва,сега имат малък шанс да захапят едно парченце от баницата наречена европейски фондове.
31
0
 
26
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
До анонимен:Борисов сам вкара държавата в тези разходи, никой не го е натискал за оставка, нито е имало протести на "умните" нищо!Страхливеца усети кризата с бежанците и избяга!Този човек е способен да остави страната си и да избяга при всяка по-голяма трудност!И това ми било мъж , водач !
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По всичко личи, че се отправяме в ново безвремие. Идеята е добра да управляват ПФ и РБ, но другите няма да ги подкрепят. Не може да подкрепяш а да не искаш министерски кресла, така че... пак патова ситуация и пак пътуване в нищото. И нови милиони разходи на обществото за избори.
29
3
 
20
 
! Отговори
До ПФ и Симеонов преди 7 години
ПФ, вие сте патерица на Герб и въобще на статуквото!Разтревожили се за "стабилността"!??!А къде бяхте през управлението на Боко???Защо го подкрепяхте сляпо???Нали виждахте, че доходите са мизерни, защо не му поставяхте условия да ги вдигне, а?????Сега много сте загрижени!Целта ви е да сте вътре и да гушите колкото може и каквото ви подхвърли Боко Тиквата!!!!!
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПФ ако трябва ще свирят на Борисов, Зеленогорски или няма значение на кого само и само да останат още в Парламента!Знаят че после няма да участват в управляваща коалиция, Герб се сриват а БСП няма да ги вземе!Смешници!!!
27
2
 
17
 
! Отговори
asd преди 7 години
"На балотажа 90% от хората,подкрепили Каракачанов гласуваха за Радев и против ГЕРБ."Това само показва що за стока са тия "патриоти".
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички им е ясно,че в това НС не може да се състави кабинет само за 1 месец.Плевнелиев ще тупка топката до последно,защото никой няма да му се върже за един месец.РБ ще се опитат уж да съставят кабинет,за да услужат на Роско,а също и на Бойко,който раздава милиони като за последно,както и обществени поръчки,общински земи,назначения на "наши" хора.Това е положението.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паричният фронт одавна е доказал своята несъстоятелност.Това е един клуб по интереси,както и РБ,затова се подкрепят и толкова си приличат.Досега не направиха нищо за хората,а работиха единствено за лична изгода.
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б.Б. хвърли оставка панически,а сега ще се крие зад П.Ф. и Р.Б.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно кой ще си изберат за премиер,като всички са такива карикатури,че предизвикват повече смях,отколкото уважение и респект.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриот е,душа дава,за наука,за свобода,но не свойта душа братя,а душата на народа.