Само Митов готов да е министър в служебен кабинет

Останалите министри на Борисов твърдо аут от правителство на президента
47
Само Митов готов да е министър в служебен кабинет
Снимка: БТА

Единствено външният министър Даниел Митов е готов да остане на поста си и в бъдещ служебен кабинет, съобщава "Труд".

Според депутати от ГЕРБ причината за това решение е, че той е от квотата на президента Росен Плевнелиев и вече бе министър в служебното правителство на Георги Близнашки, което бе назначено от президента през 2014 г.

Още по темата
Всички останали министри от кабинета Борисов 2 са категорични, че няма да стават част от служебен кабинет, още повече, че лидерът на ГЕРБ се зарече, че ако някой от тях заеме такава длъжност, то той отпада от сметките при бъдещ нов кабинет на партията му.

Служебният кабинет става все по-реална възможност, макар и Реформаторският блок и Патриотичният фронт да са склонни да се разберат за правителство в рамките на това Народно събрание. В крайна сметка всичко зависи от волята на ГЕРБ, макар и на този етап подкрепа да изглежда слабо вероятна. Снощи пред БНТ зам.-председателят на ПГ на партията Цвета Караянчева обяви, че няма шанс ГЕРБ да подкрепи следващо правителство, защото ситуацията в парламента показва, че няма да има стабилно мнозинство.

"Подкрепа за друго мнозинство няма да има, отиваме на избори, защото няма как да се създаде устойчиво и стабилно работещо правителство в 43-ото Народно събрание", заяви Караянчева.

Тя посочи, че ГЕРБ ще направи среща с Реформаторския блок. "Убеждението ни е, че няма как да има стабилност в този парламент. В крайна сметка хубаво е да отидем на избори март месец да видим какво ще бъде мнозинството и тогава да направим едно ново правителство", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
приготвил е една групичка от 40 души да заминават по посолствата предиген радев да е встьпил в дльжност
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само че никой не го иска
33
0
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
"бъдещ нов кабинет на партията му"? Тоя явно ни счита за мазохисти?
32
0
 
10
 
! Отговори
Може... преди 7 години
Той обаче е пълен ***...
31
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Това не беше ли един от тези, за който Борисов каза, че са му спуснати от американските НПО-та? Заедно с чехъла и още двама-трима? Този ако остане в политиката, жалко за България.
30
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-СТАБИЛНИЯ МИНИСТЪР
29
0
 
21
 
! Отговори
Ala-Bala преди 7 години
Последните назначения от Националния Демократичен Институт на САЩ! Да направят последни мръсотии и да източат още български пари!
28
2
 
17
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Доста ограничен човечец. Но пък с амбиции. Кадровата политика на ГЕРБ
27
5
 
3
 
! Отговори
до магнолиев преди 7 години
Прав си Митов нали преди да стане министър работеше в Русия и от там ни го назначиха не вярвах,че Станишев е толкова влиятелен.Ако това което си написал вярваш в него си пълен ид... ако е е за някой и дру цент е по оправдателно не си само ти.
26
1
 
23
 
! Отговори
nina преди 7 години
Боже, този наистина си вярва! Много е лошо когато човек няма правилна преценка за умствения си багаж!
25
0
 
19
 
! Отговори
th преди 7 години
Трудно е да се каже кой е най-некадърният министър в това правителство. Спорът е между: Бъчварова, Ненчев, Кунева, Митов, Москов, Лукарски и Лилето. Май само тая на туризма прави нещо и то защото някой трябва да изхранва хотелите на горните.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Служебният кабинет става все по-реална възможност, макар и Реформаторският блок и Патриотичният фронт да са склонни да се разберат за правителство в рамките на това Народно събрание."Не разбирам този словоред!
23
0
 
16
 
! Отговори
пред закриване преди 7 години
До PetrovНебългари с български имена колкото искаш по тази земя. Родоотстъпниците и продажниците с лопата да ги ринеш по високите етажи на властта. Ако не е станало ясно къде свършва всичко това, българинът явно си заслужава съдбата.
22
2
 
21
 
! Отговори
магнолиев преди 7 години
Кагебитов, пардон - Митов, се оказа най-големият ***, най-долният, корумпиран, некадърен, нагъл е безскрупулен кариерист! Това нищожество минава през трупове за власт и високоплатени служби. Предателството е в кръвта му! Той бе от основателите на ДСБ, но много бързо забрави клетвите си към Иван Костов и изтича под полата на кобургската, догановска и станишевска слугиня - ЦК снахата Пръмова! Нищожеството на снимката е и чиста проба ***! Употребява думи като "врещи", "лъготи"и подобни.
21
0
 
25
 
! Отговори
Petrov преди 7 години
Според депутати от ГЕРБ причината за това решение е, че той е от квотата на президента Росен Плевнелиев==================================А самият Плевенелиев е от квотата на Америка за България. Мечтата на двамата е американец с крака на ммасата премиер на България а те над..пени пред него разсъждават за "руската заплаха".
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До socialenМитов е бил от квотата на Президента, а не е назначен от него в правителството на Борисов. Изглежда не само учениците не разбират какво четат.
19
2
 
37
 
! Отговори
socialen преди 7 години
От кога Президентът има квота в правителство, което не е служебно!?Радев ще уволни цялата тази продажна, неолиберална, демократизаторска, дясна, олигархична пасмина на Фондация "Америка за България" и на Прокопиев в първия си работен ден!
18
1
 
7
 
! Отговори
socialen преди 7 години
NDI означава National Democratic Institute. Демократизаторска институция.
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Практически оставка на кабинета няма. Само на приказки. Чакат Радев да стъпи в длъжност, за да се оправя с тази кашория. А Роската са ослушва. На Коледа кабинет никой няма да прави.
16
1
 
43
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Митов е най-лошият, защото като служител на NDI е служител на американското правителство. Всичките глупости на Плевнелиев, че този Парламент не бил изчерпан е именно, за да се запазят постовете на Митов и на СДСто, които няма да влезнат в следващия Парламент.