Саниране за ромите? Министър Павлова vs. патриота Байрактаров

Това са абсолютни неистини, пълна лъжа, скочи строителният министър
Обновена: 9 дек 2016 18:29 | 9 дек 2016 15:00,
59
Саниране за ромите? Министър Павлова vs. патриота Байрактаров

Словесен екшън се разигра в кулоарите на парламента между строителния министър Лиляна Павлова и депутатът от ПФ Димитър Байрактаров. Двамата се обвиниха в лъжа и некомпетентност по въпроса: Отпуснал ли е кабинетът 1 милиард лева за саниране на ромски жилища.

Още по темата

Информация за това изнесоха Обединените патриоти преди обяд. Те цитираха правителствено постановление, с което на 2 декември са отпуснати 1 милиард лева допълнително за саниране за ромски жилища. Павлова веднага пристигна в парламента, за да отрече това.

"Това са абсолютни неистини, пълна лъжа и инсинуация", каза министърката в оставка пред журналистите. Тя обясни, че става дума за две програми, които се управляват от една дирекция. 

"Дирекция жилищна политика на МРРБ управлява две програми - националната за енергийна ефективност и саниране на сгради и програмата за подобряване на ромския жилищен фонд, но това са две програми, управлявани от една дирекция и в една бюджетна линя. Но бюджетната сметка, открита целево за националната програма за саниране е една и само за нея, другото са манипулации", каза Павлова и отрече да има отпускани средства за саниране на ромски жилища.

В този момент към нея се приближи Байрактаров, който я попита защо лъже. "Вие лъжете", отвърна му Павлова.

Двамата започнаха заедно да четат постановлението, публикувано в държавен вестник. "Това са две програми", каза Павлова.

"Не ми обяснявайте, че са две, знаете, че съм от тези, които много четат", отвърна Байрактаров. "Четете като дявола евангелето", репликира го министърката и го призова да не лъже хората.

Депутатът попита и как ще бъдат изхарчени 1 млрд лева за 15 дни, защото в постановлението е записано, че тези средства са в рамките на 2016 година. 

"Милиардът е целева сметка, многогодишна авансова", отвърна Павлова и обясни, че средствата трябва да се преведат през 2016-а, но това не значи, че ще се изхарчат тогава. 

В крайна сметка след едночасов разговор между Павлова и Симеонов Патриотите и министърката се разбраха другата седмица да се видят в министерството на регионалното развитие и да четат заедно документите по програмите, за да се уверят депутатите, че парите няма да отидат за роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
16
 
! Отговори
1221 преди 7 години
Голяма Евреиска Разбойническа Банда -ГЕРБ
36
4
 
21
 
! Отговори
дъда преди 7 години
ЗАРАДИ СВИНЕТКА, ГРОБ И НЕКАДЪРНИКА ОТ БАНКЯ, БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БАЧКАТ ДОКАТО СА ЖИВИ И НЯМА ДА СТИГНАТ ДО ПЕНСИЯ(65 Г.), А ЗА РОМИТЕ БЕЗ ДА БАЧКАТ САНИРАНЕ. СВИНЕТКЕ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ТИ САНИРА ЗУРЛАТА ***?
35
4
 
31
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
ЛИЛИ ПАВЛОВА НЕ Е ЛИ РОМКА!
34
4
 
29
 
! Отговори
Свинетка долна преди 7 години
Кради, кради - не го мисли!Дядо господ се е обърнал на страни!
33
3
 
31
 
! Отговори
Глас за ГЕРБ ли? преди 7 години
Йок
32
5
 
46
 
! Отговори
Прост човек преди 7 години
Боже, боже...Какви пари се раздават по разни проекти, програми и прочие простотии, а хората си умират от болести и пари за лечение няма. Не се наяде тази ***!!!Ама и хората мозък няман. Ще направят на малцина апартаментите със стериопор и пластмасова дограма на ужасно завишени цени. Цялата сметка я плащат всички работещи хора. Това ли е дясно управление? Такова чудо няма и в комунизма! Естествено се прави с единствена цел - КРАЖБА!
31
4
 
15
 
! Отговори
Хайдутов преди 7 години
По политическите си убеждения съм на страната на т.нар. патриотични/национал-българофилски партии, но този тетраедър Байрактаров не ми вдъхва доверие! Помня какви ги говореше против В.Сидеров, той и другият ерзац-интелигент Касапов май беше.Те, простофилите от бургаската ТВ СКАТ воглаве с Винкела вкупом се изтърсиха в парламента, жаждата им за власт и за далавери се оказа безпределна!Иначе по фамилия Б. мяза на такъв с хайдушки корени, но по вероятно да произхожда от хайдуци.По фасон-лисугер!
30
3
 
27
 
! Отговори
ужас преди 7 години
1 милиард лева допълнително, а колко по принцип?Че то само този 1 милиард лева ще струва по 500 лева на всеки от двата милиона работещи българи.
29
6
 
23
 
! Отговори
G преди 7 години
Какво не и харесвате на жената?Газ иам!Цуци има!Пари има!И зъбите са и здрави!Който я вземи не ще я върни :)
28
4
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
tova sanirane mai 6te se okaje nai golqmata dalavera v istoriqta na darjavata ni za vsi4ki vremena
27
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е ГЕРБ да се грижи за основния си електорат и да отпусне милиарди за саниране на незаконните колиби в гетата.
26
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, де, две програми са! Т.нар. "саниране" се финансира от държавния бюджет и се изпълнява независимо от това, че в блока може да живеят хора от различни етноси, а втората програма за подобряване на ромския жилищен фонд откъде се финансира? И защо има отделна програма само за ромите?! Докога, бе?!?!
25
5
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
kak xvar4at tiq milqrdi za tova sanirane,maleee golqma dalavera,6tom i Ninova kaza 4e ako vzemeli vlasta 6teli da prodaljat mnogo se coca ot tam 80 % kradat ,daje i ka6tite po selata 6teli da sanirat oleee golqmo lapane
24
3
 
27
 
! Отговори
Римлянин преди 7 години
аДи мааа кака тУри студопора на кашона ми маааа :(
23
5
 
40
 
! Отговори
Боко или Свинетка преди 7 години
Боко е казал на Свинетка, че му трябват 800 000 000 за да заформи 5-тия милиард и тя работи като партизанин в мандра. Естествено, и тя няма да остане гладна. То и личи, де :)
22
6
 
35
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Ще санират колибите на електората си тия ***
21
4
 
31
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Колко чисто ромски жилищни блока има в България,че ще им се отпуща също 1 милиард лева?
20
5
 
34
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Тази дебела кифла лъже,къде си Цацаров.
19
3
 
26
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 7 години
Тази не може да се отлепи от земята,вие-скочи.
18
2
 
32
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Колко от тези "български граждани" допринасят с нещо за напредъка на България?Колко от тях плащат данъци?А колко от тях източват ежегодно по няколко милиарда от същия този бюджет под формата на всевъзможни помощи? А са здрави хора, но нито им се учи, нито им се работи. Виж, деца правят ударно!И какво се получава? Онези, които пълнят хазната, до 30 г. не могат да създадат семейство, после раждат само по едно дете. Плащат си тока и ТЕЦ-а, но им е студено. Е, сами да си санират, пари за тях няма