Ще го вземем, няма да го вземем... РБ с нова среща за мандата

От ГЕРБ пък си признаха открито: "Натискат ни!"
Обновена: 10 дек 2016 07:34 | 9 дек 2016 22:28, Веселина Йорданова
35
Ще го вземем, няма да го вземем... РБ с нова среща за мандата
Какво ще отговори РБ на Плевнелиев? Снимка: архив, БулФото

Изпълнителният съвет на РБ ще се събере още веднъж, преди президентът Росен Плевнелиев да връчи мандата, обяви лидерът на ДБГ Меглена Кунева в предаването "Панорама" на БНТ.

Още по темата
До понеделник-вторник ще сме решили какво правим, увери вицепремиерът в оставка.

Това е третият и последен мандат, след като последователно ГЕРБ и БСП върнаха връчените им мандати за съставяне на правителство на държавния глава. Плевнелиев пък анонсира, че третият ще е за РБ.

Кунева посочи, че е ясно, че без участието на ГЕРБ няма как да има правителство.

"Днес парламентарната група взе решение, че ще се върне мандатът. Чисто политически подкрепяме, че трябва да се отиде на избори. На желанието на СДС да се състои още едно събрание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок няма да пречим", обобщи тя.

Кунева каза, че разбира желанието на президента да се направи всичко възможно за кабинет в рамките на това Народно събрание. Тя обаче бе категорична, че властта не е самоцел.

"ГЕРБ са дългосрочен партньор, докато сме обединени около справедливостта и правилата. За обида не може да става и дума, ГЕРБ са мандатоносител", разясни Кунева.

Според финансовия министър в оставка Владислав Горанов очевидно легитимността на това управление "някак не е достатъчна".

Той посочи, че от ГЕРБ не са се разколебавали в позицията си да се проведат предсрочни избори през последната седмица, но призна, че "има натиск от партньорите ни". Те продължавали да смятат, че ще настъпи хаос, ако се отиде към избори и в момента така се губело времето на хората.

"Управлението има смисъл, когато е качествено - стабилно мнозинство с ясна програма и кой носи отговорност за него", допълни той. По думите му в едни избори няма нищо страшно, защото държавата е в изключително добра конциция. Колкото по-често се минава през избори, толкова по-често се мери пулсът на народа, смята Горанов.

Изборите са нормалният цикъл в една демократична страна, посочи и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Георги Свиленски от БСП също настоя за предсрочни избори и призова час по-скоро реформаторите да върнат мандата, щом им бъде връчен от президента. Според него другото е двулично отношение към избирателя. Свиленски упрекна държавния глава, че бави процедурата и не иска да състави служебен кабинет, както повелява Конституцията. Депутатът изрази и убеждение, че БСП ще бъде първа политическа сила на предсрочния вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех пусти МЕРАЦИ !
20
0
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Деформаторите жадни са власт ще усетят и те всенародната любов!Е колко трябва да си алчен и *** за да не знаеш къде се намираш!
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вземето го и довършете държавата. Вие точно за това сте се събрали.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много интересно тия пръдльовци за какви се мислят аеде шута в *** и да ходят да търкалят аспирини
17
0
 
21
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Ей ,тези най-трудно ще ги изчигъртат от власта !!! Хич не си и помислят да се махат !
16
2
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До ЧОЧОЧОЧО ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ НЕ САМО ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ ---БСП ГЕРБ РБ СДС ДОСТ И ДПС НО И ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА---ЧАУШЕСКО АКО ПАК ГИ ВЪРНЕМ НА ВЛАСТ КРАЍ НА БЪЛГАРИЯ
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Игра на тука , тука нема . Оправете я тая България , има по-важни жизнени въпроси от пазарлъците за властов екип .
14
8
 
24
 
! Отговори
ЧОЧО преди 7 години
До Професор: ТОВА МИ НАПОМНЯ ЗА РАНОБУДНИТЕ И КРАСИВИ СТУДЕНТИ ,ДЕТО СДС И ГЕРБ ГИ ИЗПОЛЗВАХА И СВАЛИХА ПРОТИВОЗАКОННО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ,ПРЕДИ ДАЖЕ ДА БЕШЕ СЪСТАВЕНО НАПЪЛНО. ТА , И ТОЯ "ПРОФЕСОР" СЕ Е ЗАМЕЧТАЛ ЗА НЕЩО ТАКОВА ,ПРЕДИ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ДА Е ЗАЕЛ ПОСТА СИ . НО , ТОЯ ПЪТ НОМЕРАТА ВИ СЪС СВАЛЯНЕТО НА ВИДЕНОВ И ОРЕШАРСКИ НЯМА ДА МИНАТ. ЯСНО ЛИ Е ,ГОСПОДА " ДЕМОКРАТИ "-ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ.
13
1
 
34
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Единственото хубаво е това ,че тези на снимката никога по-вече няма и да помиришат властта и те го знаят за това е цялото бавене и увъртане та дано нещо се случи ,ама не би .
12
2
 
20
 
! Отговори
защо преди 7 години
Защо се страхуват от избори?
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, много и се иска на Кукуневица "да го вземе". Ама, каква файда, ако Роската "да й го връчва"?:)
10
0
 
25
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Много интересно... uзмeт се цензурира, а РАЗСТРЕЛ - не :-/Най-вероятно пoмuяpuтe - жypнaля все повече я чуват и започват да се понаакват?
9
0
 
27
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Като се съберат даже може да отменят закона за гравитацията. Леле, колко са жалки.
8
1
 
17
 
! Отговори
сигурно преди 7 години
А ако беше жив този на снимката , на момента щеше да им вземе главите !!
7
8
 
0
 
! Отговори
WC преди 7 години
neka prodalgat.dobre izglegdat kato evrOPEICI
6
1
 
33
 
! Отговори
РБ преди 7 години
Абе таз уродливата няма ли срам продаде България пък сега се прави на загрижена просто трябва всички да се омитат да всички ***
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре връщсйте мандата бе... алчни за власт типове. Избраните с 5-7% от народния вот. Нямате никакво право даже да мислите.... много се превзехте, че сте някакъв фактор. Вие ли ще променяте нещо.. две години се карате кой къв пост да вземе.
4
3
 
9
 
! Отговори
Shano преди 7 години
Меглена моля ви вземете го.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко,което не е по нашата гайда,е хаос.Ние сме проводниците на божествения ред!Да им имам самочувствието на глобалистите!Западна Европа затъва все по-дълбоко в средновековен фанатизъм, ислямът ще и дойде тъкмо.
2
0
 
34
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Как допуснахме тия тримата във властта ?!?!