България няма да спре преговорите на Турция за ЕС

Те били много важни за европеизацията на Анкара
68
България няма да спре преговорите на Турция за ЕС
Снимка: МВнР

Министерството на външните работи разпространи съобщение, с което опроверга думите на австрийският външен министър Себастиан Курц, който заяви, че страната ни ще подкрепи замразяването на  преговорите за присъединяване към ЕС на Турция.

Още по темата

"Българската позиция за предстоящия на 13 декември 2016 г. Съвет "Общи въпроси", на който ще бъдат приети заключения по разширяването на ЕС, е приета в съответствие с националния координационен механизъм по европейските въпроси. В нея ясно се казва, че процесът на присъединяване на Турция към ЕС представлява важен инструмент за влияние и насърчаване на процеса на европеизация на страната и следва да бъде запазен“, уточнява МВнР.
 
"Нищо в позицията на България относно преговорите за присъединяване на Турция към ЕС не дава основание за изводи в посока на евентуална българска подкрепа за замразяване на преговорния процес. България винаги се е придържала към позицията, че преговорите за членство на Турция в ЕС трябва да се водят по същата процедура и при спазване на същите критерии, които се отнасят за всички останали страни-кандидатки, водещи преговори за присъединяване", се казва още в съобщението.

"България ще изрази надежда на заседанието във вторник на Съвет "Общи въпроси" в Брюксел, че ще бъде намерен начин за адекватно отразяване на изразените от отделни други държави членки притеснения, в същото време ще подчертае важността на приемане на балансирани заключения, които да не бъдат поставени под въпрос, тъй като те ще изпратят важен и дългоочакван сигнал към страните партньори", уточняват от МВнР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като нямаме силен гръб дупе да ни е яко. Българските политици за пореден път показаха, че са мекотели. По склонен съм да повярвам на политик от Австрия, отколкото на български такъв. Вероятно наште дупедавци са казали точно това, което твърди австрийският външен министър, но наште явно са получили по-добра оферта от Ердоган. Нашите прадеди са проливали кръв, за да ни освобядат от игото, а вие отново иокате да ни превърнете в *** ! Продажници и предатели това сте вие !
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Ердоган пусне бежанците, а нашата гранична полиция застреля 5-*** на границата гарантирам, че мигрант няма да си и помисли да преминава границата ни незаконно. Има си ГКПП. Какви преговори с Турция за ЕС? Турция на 90% не е в Европа. Там няма човешки права. Там има един побеснял диктатор, който си прави каквото иска. Е тази страна заслужава ли да е в ЕС?
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПродажната и страхлива Мутра ще продаде и душата си, а той вече я е продал на Дявола, за да угажда на чужди интереси.---------------------------------------------КАКВИ ЧУЖДИ ИНЕТРЕСИ ? Ние сме на топа на устата. Ако лудия пусне бежанците, кой мислиш, че ще пострада ? Германия ли ? САМО НИЕ ЩЕ ЯДЕМЕ ДЪРВОТО. Големите дъргжави да се оправят по междуси. Ние няма как да спрем милиони бежанци. Ще ни прегазят като все едно ни няма.
30
6
 
5
 
! Отговори
Народен преди 7 години
Какво ревете, ако козефила ни прати милиони бежанци да не мислите, че ЕС ще ни помогне ? Ще си направят бетонни ограждения и ще ни оставят на кучетата.Да, ЕРДОГАН Е ГНУСЕН, но националният ни интерес изисква да не си създаваме пробрлеми с него. То най-големите европейски държави като Германия и Франция ги е страх да му се репчат, а какво остава за нас
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дупедавци сме...дупедавци.След цялата мизерия която Ердоган прави,ще ги подкрепим....мизерници сме...
28
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Къде е атлантическият Трабант?Да не са го откраднали,или е в миша дупка като стопанина си?Какви времена бяха едно време,ц ц...
27
2
 
16
 
! Отговори
гтф преди 7 години
за пореден път се убеждавам, че управляващите са марионетки.
26
1
 
15
 
! Отговори
дон Балон преди 7 години
Каквото кажат от ,,Козяк,,....
25
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41левски какво може да мисли от горе,да изнасили някое дете какво друго може да е
24
2
 
20
 
! Отговори
ОТГОВОРИ МУТРО! преди 7 години
КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ НАГЪЛ И ЦИНИЧЕН ДА ПРИЗОВАВАШ НАРОДА ДА ДАРЯВА ЗА ХОРАТА ОТ ХИТРИНО, КОГАТО ПРОФУКВАШ МИЛИОНИ ЗА ДЖИПОВЕ УЖ ЗА ГОРСКИТЕ, А ГИ ПОЛЗВАШ ЗА СЕБЕ СИ, ДА РАЗКАРВАШ БИСТРИШКИ ТИГРИ НАСАМ-НАТАМ С ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ САМОЛЕТ, С КОЙТО ОТКРИВАШ Я СТАДИОН В РАЗГРАД ИЛИ НА МАЧ В ИСПАНИЯ.ИЛИ ЗАЩОТО ВРАЧКАТА КАЗАЛА,ЧЕ ЩЕ ТЕ УБИЯТ В ТУНЕЛ/ДАНО ПУКНЕШ/ТА ДО ТУНЕЛА СЪС СКЪПИТЕ БРОНИРАНИ ДЖИПОВЕ, А ОТТАМ СЪС САМОЛЕТА ДО ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛЕНА ПРИЩЯВКА.НАРОДЪТ ДАРЯВА ПО-МАЛКО,ОТКОЛКОТО СТРУВАТ ДЖИПОВЕТ
23
3
 
22
 
! Отговори
това е положението преди 7 години
Хора, мутрата си гледа интереса и въобще не му пука за нищо, освен за парите му, които ги държи султан Ердоган. Това беше цената,за да го върнат на власт, но да е послушен. Така, че паричките на мутрагеньо го държат за пеша на кафтана на турския султан. А дали това е в полза на България и овчия народ български, на никой не му дреме.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Левски какво ли си мисли отгоре?
21
2
 
15
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
И кой го каза това оня с изтичащия мандат или продажниците в оставка хвани единия удари другия все от един дол дренки са.
20
1
 
20
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Уважаеми дами и господа народни престъпници! Да не се чудите после отново на резултатите от изборите! Питайте народа дали иска това! Но Вие няма да го питате защото знаете отговора и той не Ви устройва. Макар че дори и да влязат пискюлите в ЕС, това ще стане след поне 30 години. До тогава в ЕС ще останат само те - Турция и Украйна например!
19
6
 
29
 
! Отговори
Мен преди 7 години
България ще подкрепи.....Мене като българин някой питал ли ме е какво мисля по въпроса?. И вас?
18
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
'Преди всичко,България трябва да защитава своите интереси, а те са "добри отношения с Турция, като наш съсед, от който очакваме да спре бежанския поток,да не нахлуе у нас" 'Това е беззъба позиция и води единствено към някаква национална катастрофа.Най- сигурен гарант е Русия.Така четрябва да градим много добриотношения с нея.А членството ни в Нато и Ес не пречи.Много неща може да се направят така че турците няма и да смеят да помислят да ни нападат.
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Танкове в Кърджали?Ние искаме да нямамеобща граница с Турцияи ще уредим европейската ви територия плюс Истанбулда стане ексклав на РускатаФедерация.Запомнете Константинопол е писан наТретия Рим.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До не разбирам29Затова ли,Меркел и останалите европейски чиновници се заливат от смях ,разговаряйки с високопоставени турски пратеници в Брюксел,че дори и с Ердоган?Не е нужно да поддържае безобразията на Ердоган,но можем и да не заемем крайна позиция.Все още,няма груби нарушение на муждународни спогодби от страна на Анкара.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ататюркчияТова просто,е невъзможно,защото Турция едва ли,ще воюва с НАТО и ще постави в риск своите у нас.
14
3
 
21
 
! Отговори
не разбирам преди 7 години
Нашите политици нямат дупце.Арестувани учители,полицаи,съдии,студенти и военни.Над 60 000 човека офицялно.Потъпкване правата на малцинствата най вече на Кюрдите и Арменците.Териториални претенции изразени от управляващите им.Нашите не виждат нищо обезпокояващо.Ако само прости ги разбирам но и друго трябва да има.