Ако има кабинет – "Борисов" 3 ще е. Разбира се!

Цветанов: Премиерът в оставка е най-авторитетният човек
Обновена: 16 дек 2016 19:30 | 16 дек 2016 15:44,
179
Ако има кабинет – "Борисов" 3 ще е. Разбира се!
Снимка: БТА

Ако се стигне до формиране на правителство с мандата на РБ, най-авторитетният човек, който може да го оглави, е Бойко Борисов, обяви шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Партиите от сегашното мнозинство започнаха днес неформални тайни разговори около възможността за сформиране на кабинет.

Последният кръг се очаква на бъде в понеделник сутринта, когато трябва да се вземе и окончателното решение ще бъде или не направен опит за ново правителство в този парламент. 

Според Цветанов шансовете за кабинет след вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов вече са над 20%. Той обаче бил реалист, затова смята, че вероятността за правителство остава 20 на сто. 

Вчера Борисов обяви от Брюксел, че е готов да подкрепи правителство на РБ в името на мажоритарните избори, които поискаха хората на референдума. Днес от СДС обаче обясниха, че са против 100% мажоритарен вот и са за смесена избирателна система. 

"И премиерът каза вчера в Брюксел и ние като парламентарна група смятаме, че трябва да се съобразим с тези два милиона и половина българи. Заявили сме, че се съобразяваме с този резултат и ще държим да има мажоритарен избор, който да отговори на очакванията", каза Цватанов.

Въпреки че смята, че Борисов е най-достойният вариант за премиер на евентуално ново правителство, Цветанов обяви, че обсъждането на лица в новия кабинет не стои на дневен ред. На този етап се говорело само за финансови и икономически показатели.

Цветанов обясни, че Борисов е действал емоционално с подаването на оставката след президентските избори. Той нарече това и морален акт, заради обещанието на лидера на ГЕРБ по време на кампанията. Шефът на депутатите от ГЕРБ призна, че лидерите в Брюксел искат да продължи "това, което е правено досега в България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквето е най-дивият селянин, *** до мозъка на костите си, който е управлявал България някога!За сметка на това пък е алчен и нагъл!
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вместо да си играем на парламентарна република ,да обявим България за султанат,столицата да не София , а Банкя .Великия ефенди , всезнаещият и всеможещият и всекомпетентният Боко да стане султан ,а Ердоган да сложи султанската корона на главата му .Няма избори има еднолична и абсолютна власт ,то и сега е така ..и Султана ще ни оправи окончателно.....
117
2
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
Този "морален " акт на Борисов вкара държавата в правителствена криза и даде възможност на БСП да си помислят, че сега е момента да грабнат властта. Да , ама НЕ! Още не се е родил човека ,дето може да замести Борисов.
116
2
 
7
 
! Отговори
Помощ...?! преди 7 години
Не те искаме бе, отивай си. 2 млр. даде на ТЕЦ 1 и 3 - плюс глобите от вредни емисии, около 3 милиорд. само за тях - като услужливо им удължи концесиите, вместо да ги закриеш. 4 милиарда даде за КТБ - и то за негарантирани влогове. Близо 2 милиарда - за саниране - дотук по 2 милиона на блок - сигурно ги строиш наново. 1.2 милр. търг за лекарства. Дотук 10 милиарда си похарчил за глупости. 20 милиона лв. за емигранти. 16 милиарда заем. Само за 2-3 месеца.Народът е побеснял, само ти виждаш?
115
0
 
6
 
! Отговори
аа преди 7 години
А Цветанов какъв е? Вторият най-авторитарен човек? (пън интендид)
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако....
113
2
 
10
 
! Отговори
Не го разбирам това преди 7 години
Явно, РъБъвите ще произведат едно добре изпълнено със съдържание цукало, на което ГЕРБавите са готови с удоволствие да сложат за капак собствения си велик лидер!!!!! Но нали е най-авторитетният? Или не е важно смрадливото съдържание, а похлупакът му?
112
2
 
6
 
! Отговори
хипотетично преди 7 години
До АнонименББ2 е 15тото правителство, брой още 5 - ББ3 в оставка, ББ4 в оставка, какаКорни в оставка, две-три служебни - след 21вото да се прибират, може да е пак ББ5, но имаме обещание свише, че нещата ще се пооправят
111
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще е ББ премиер? Има ли още от сериала, че едни мои хора искат да се приберат от чужбина, но чакат ББ да се махне?
110
4
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
ББ и авторитет това някакъв виц ли е по скоро ще започнат да го наричат лъжливото овчарче.
109
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ЗАЩО НЕ СЕ СЪОБРАЗИТЕ С ДРУГИТЕ 4.5 МИЛИОНА, КОИТО НЕ СА ПОДКРЕПИЛИ ГЛУПОСТИТЕ НА УЧИНДОЛСКИЯ МИЛИОНЕР?
108
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОКАЛицията пак щурмува властта.Тъкмо са заредили хранилката за крадене - 2 милиарда за "саниране", нови магистрали (от там най-много крадат) и изведнъж да ги лишат от това благо. Че и в затвора искат да ги вкарат, безсрамницитге!
107
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кабинет Борисов 1, че и 2, че и 3 нема ли да ни дойде много? Къде оставиха оставката?
106
3
 
6
 
! Отговори
Notarius преди 7 години
Tzvetanov da podari 5 te,apartamenta ot 6 apartamenta koito gi znae obstestvoto na bezdomnitzi.Koleda ide vse pak.Chudesa stavat.Gospod ste mu prosti.
105
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ти го гониш през вратата, той влиза през прозореца....." Що е то?
104
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко вече 10 години е на власт а излъга че ще върне царските имоти. Боко си е протеже на кой ли не. Чрез него ни цоцат и вътрешната олигархия и чуждите държави които ни отровиха реките и природата с концедии на процент. Как не ги бе срам да сринат планините около историческо Оборище и Панагюрище, пък болница за раково болни направили там.
103
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пеевски си иска Боковото правителство да се върне, Прокопиев също. Имаме олигархичен консенсус. Мнението на Боко е без значение. Който го е създал медийно като сапунен мехур или политически цирей, той ще му поръчва да властва докато може.
102
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя плондир явно се мисли за сам в къщи по коледа.
101
5
 
31
 
! Отговори
Peter преди 7 години
Бойко 3 :) Че то стана като турски сериал. Поне да каже колко сезона ще е сериала, че то държава няма да остане. Да му мислим и тези които сме още тук :)
100
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименпобедителите пак ще са ГЕРБТа нали това е страхът, ще вземе БСП изборите и боко запрашил къмзатвор или историята