ДПС: Кабинет на реформаторите отлага агонията!

Движението вече се готви за предсрочни избори, разкри Карадайъ
13
ДПС: Кабинет на реформаторите отлага агонията!
Архив: Булфото

Дори и да се формира кабинет на реформаторите, това само ще се отложи агонията, смята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Снощи лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов обяви от Брюксел, че е готов да даде рамо за правителство на РБ, за да има време парламентът да приеме мажоритарния избор.

Карадайъ обаче смята, че предсрочни избори ще има, а ако се състави кабинет в рамките на този парламент, той ще има доста кратък живот.

Още по темата

Така че ДПС вече започва да се готви за предсрочни избори.

"Ако се създаден кабинет, той ще работи, но процедурите, които имаме да извървим към предсрочни избори, просто ще бъдат изтеглени във времето с 3-4 седмици“, коментира лидерът на движението.

Според него този парламент не само, че не може да излъчи стабилно мнозинство, ами дори е вреден за страната и това ясно се е видяло от началото на старта на работата му преди две години

"Разни аритметични мнозинства, временни без ясни ценности, видяхме какъв продукт беше производен“, отсече Карадайъ.

Той припомни, че ДПС винаги е имало ясна позиция против мажоритарната система, която пък Борисов призова да се въведе заради резултатите от проведения заедно с президентските избори референдум.

"Мажоритарна или не обаче, системата само разпределя мандати, нищо друго не прави, но мандатите се дават от гласовете на хората, така че ние ще предложим на нашите избиратели ясна програма, която може да се реализира,
а тези, които си мислят, че като правят промени, ще имат служебен аванс, това винаги се е връщало като бумеранг към тях“, коментира още лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ изненадващо даде заявка, че ще предложи на колегите си от парламентарната група да не са винаги разумната сила, ами да подкрепят популистки предложения независимо от коя партия идват.

"Доколкото виждаме, че една част от основните политически сили, които би трябвало да са в полето на отговорните политически партии и да не залитат в полето на популизма, предлагат популизми, така че всеки, който възнамерява да прави популизми, ние ще го разгледаме много сериозно и ще им подкрепим предложенията“, отсече той.

Иначе на днешното заседание на Изпълнителния съвет на ДПС са били обсъдени процедурите за подготовката на движението за предсрочния вот догодина, защото такъв според Карадайъ ще има задължително.

ДПС в организационно отношение е готова за вота, номинациите за кандидатите за депутатите вървят по структурите от низходящ към възходящ ред, каза той и добави, че основен критерий за място в листата е претендентът да е избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На гробарите им трябва техен кабинет за да направят уредени избори - Костинброд 11.
9
0
 
0
 
! Отговори
Do 8 преди 7 години
3 ezika znaye ,Pomshki,Turski,Balgarski na 70%
8
0
 
1
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 7 години
Мустафа ако същите в парламента ги номинирате и такава агитация се прави не очаквайте резултати. Много интриганти станаха в ДПС. Не отиват нещата на добре.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
срича,защото знае повече езици,ти и български не знаеш
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кара, политиката не е като да спасяваш Доганя от изкуствен патлак,остави да се разберат за правителство,ти не играеш!
5
0
 
8
 
! Отговори
Clown007 преди 7 години
...а сетих се , ако загубят то тогава изборите ще са манипулирани, купени и т. н.
4
2
 
11
 
! Отговори
Clown007 преди 7 години
И тези мишоци като БСПто си вярват , че ще управляват след изборите. Да не се окаже , че ще имат най-малко депутати откакто съществуват, че тогава какво ще обясняват на почетният и на суверена.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи не давайте властта на рускотурските протежета !
2
1
 
5
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
До ВасоГовори като срича , но не срича? хахахаха!Кой очи, твойте ли ? мъртви души като теб нямат място в света на хората с отворените очи. Господина никои не го е питал, *** мамата на Българи и Турци!
1
12
 
4
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Той не срича , а така си говори. И е образован също, ако не си чел за него. Обаче в случая е важно, че отваря очите и на нас българите. "Разни аритметични мнозинства, временни без ясни ценности, видяхме какъв продукт беше производен". Бойко 3 ще е катастрофата за България, защото ще се случи пак същото.