ДПС реабилитира Бисеров, връща го в партията

Според Карадъйъ напускането му преди 3 г. било модел на поведение
23 дек 2016 18:37,
68
ДПС реабилитира Бисеров, връща го в партията
Снимка: архив Булфото

ДПС реабилитира Христо Бисеров след като съдът го оправда окончателно по всички обвинения. Лидерът на движението Мустафа Карадъйъ обяви, че членството на Бисеров в партията ще бъде възстановено.

Бисеров чу окончателно "невинен" от Върховниа касационен съд на 20 декември.

Той бе обвинен по три престъпления – за укриване на данъци в особено големи размери, за валутни престъпления и недеклариране на средства пред Сметната палата.

Още по темата

Съдебната сага срещу Бисеров започна през ноември 2023 година. Заради нея той подаде оставка като депутат и зам.-шеф на ДПС, напусна парламента и партията.

"Преди три години заехме позиция, с която целяхме да спомогнем казусът да се решава единствено в рамките на съдебната система и в полето на правото. В тази посока положителна роля изигра и оттеглянето на колегата от заеманите от него политически позиции", пише Карадъйъ в позиция по повод оправдателните присъди.

Според него оттеглянето на Бисеров е верният модел на политическо поведение в една правова държава.

Карадъйъ отправя упреци, че „определени политически и сродни на тях среди“ се опитали да превърнат казуса "Бисеров" в оръжие срещу ДПС.

"Не очакваме някой да се извини за изречените думи и за извършените действия. Надяваме се единствено да бъде оценено нашето последователно и принципно поведение", пише Карадъйъ.

"Начинът, по който завърши това съдебно дело, ни дава пълно основание да възстановим изцяло членствените права на колегата Бисеров в редиците на ДПС", завършва позицията си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Още на т.н. Кръгла маса от 1990 г под нея е подписано тайно споразумение за далавери при приватизацията и партийни далавери няма да се търси съдебна отговорност. Единствено е осъден само Митьо Очите. Един ден ще го обявят за Мъченик на "Прехода"
45
2
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 7 години
Беше ясно,че гарван гарвану око не вади.
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя отново е зажаднял за власт! А онзи *** от боянските сараи със сигурност вече е стегнал "обръчите от фирми"1 Само че, неграмотен мерзавецо, няма да ти се отвори парашута! Кажи го на агент Сава!
43
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
За новогодишните празници,трябва да бъде оправдан и Петър-Сумиста,неговата присъда е от цецко-петапартаментов физкултурников,а прочитането на доживотната присъда е от ася-ескурзиантката, придружила физкултурника до САЩ за награда,сега е зам. на цацаров.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябват хора като кимон георгиев и дамян велчев. те двамата да направили три преврата - на 9 юни 1923 г., на 19 май 1934 г. и на 9 септември 1944 г.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАРТИИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ЗАБРАНЕНИ НА 19 МАЙ 1934 ГОДИНА СЛЕД ВОЕНЕН ПРЕВРАТ. НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Е РАЗПУСНАТО (ДО 1938 г.) И ЗАКОНИТЕ СЕ ИЗДАВАТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО (НАРИЧАТ СЕ НАРЕДБА-ЗАКОН)
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОЩЕ ЕДНО МОНТИРАНО ДЕЛО НА ЦЕЦО ОКТОПОДА УВИСНА ВЪВ ВЪЗДУХА.
39
2
 
1
 
! Отговори
Бивш учител преди 7 години
9 Юнски, грешката е неволна.
38
2
 
4
 
! Отговори
Бивш учител преди 7 години
След 6 юнския преврат, Цар Борис З-ти издава указ и забранява всички партии. Служебно правителство от умни експерти,Национална Цел , и само след 4 години България е 1 в нашия регион, по всички икономически показатели!!! Няма ли сега един пиян генерал, да вдигне армията по тревога, и един министър -председател, умен и патриот, поне като Кьосеиванов на времето? Ако не знаете кой е, вижте в нета какви реформи е направил...
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са навързани като свински черва, кметове депутати бизнес тарикати и ред други крадливи платежоспособни мошеници. Отговорни единствено пред Бог въпреки че не са богоизбрани. Рано или късно всички си получават заслуженото. Никога не забравяйте .Бог забавя но не забравя.
36
4
 
9
 
! Отговори
clown007 преди 7 години
Сивият плъх се завръща на бял катър в ДПС. Много елементарно отиграване другарю Доган. Очкваме го обратно и в парламента.
35
3
 
6
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Бисеров е невинен! Който го е обвинил значи е некадърен или корумпиран.Бисеров е виновен ! Който го е оневинил, значи е корумпиран. Виновника е кристално ясен!
34
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
Сега искам Бисеров да осъде България в Страсбург,но този път ,тези които го съдиха трябва да платят,присъденото ,от Европейския съд,не България.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само това че тъй нареченият български съд оневини бисеров е достатъчен показател че нямаме правосъдна система всичко е на принципа на пазарлък ако имаш съответните пари и си платиш там където трябва независимо от престъплението ти си невинен
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изплюха ли се в лицето ви в навечерието на Коледа? Съдебната система и техните господари - политиците, на които целокупният български народ плаща тлъстите заплати отново се подиграха със своите работодатели, разбирай народа. Докога? Народе!!!
31
3
 
11
 
! Отговори
+++ преди 7 години
Хора радвайте се! В България живеят най чистите депутати на това земно кълбо! Системата ни е перфектна, щом няма и един осъден и за два дена даже. С сърце да станеш депутат!
30
3
 
15
 
! Отговори
BG преди 7 години
Гйон сурат. Вместо в затвора пак в парламента !
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2023, 2023, 2023.....
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този дето Господарите го даваха като си чопли в носа и бърка в г'за напрай пачки за ваша сметка.Аферим!
27
4
 
16
 
! Отговори
П преди 7 години
Ако този беше един от вас чукащите щеше да търка нара поне една 10-тунка. Защото вие нямате милиони и не може да си плащате на съдии адвокати и тем подобни. Или с две дуМи казано. ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ. ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА. ДЕМОНИ-КРАЦИЯ БРАТЧЕ КВО ДА ПРАИШ!? ВИЕ СИ Я ИЗБРАХТЕ НЕ СЪМ АЗ!