Борисов разпореди: Павлова да обясни на Радев тол таксите

Трябвало да разсее съмненията му за нарушаване на правилата
56
Борисов разпореди: Павлова да обясни на Радев тол таксите
Снимка: БТА, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов се намеси в спора между новоизбрания президент Румен Радев и АПИ.

Той разпореди на министъра на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова да разговаря с Румен Радев и да му разясни процедурата по възобновената обществена поръчка за тол таксите, за да отпаднат съмненията на  Радев, че има някакво нарушение на правилата, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Румен Радев излезе вчера с пост във Facebook, в който твърди, че е "хванал" Агенция "Пътна инфраструктура" в нарушение на разпоредбата на Бойко Борисов да не се обявяват обществени поръчки от настоящата администрация.

Съобщение на сайта на Пътната агенция от 29 декември информира, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите се подават до 17 ч. на 5 януари 2017 г. и ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари.

Радев обаче напомня, че премиерът в оставка на заседанието на МС от 21 декември 2016 г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки.

От Агенция "Пътна инфрасктура"  пък разпространиха съобщение, за да уверят, че спазват препоръките на Бойко Борисов и уточняват, че обществената поръчка за тол таксите е възобновена на 29 декември, но не е обявена тогава.

Датата, на която е обявена, е преди повече от девет месеца – на 5 април. От правителството пък е одобрена още в края на 2015 година – на 11 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Като е за наши хораНе разбра ли че процедурата е стартирана преди доста месеци.........висиш тролски във въздуха.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов разпореди: Павлова да обясни на Радев тол таксите Павлова : Има един НАШ чиляк който има голям хъс да работи на ТОЛ,нека не пречим на работливите Радев: ???
44
2
 
0
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
TRIABVA SE SPRE OROZEDURATA SA TOL TAKSI.ISKA M DA VIDIA KOLKO MAGISTRALI IMA POSTROENI KA4ESTVENO.KATO BELITE DARJAVI.KOLKO UPRAVNIZI IMA V SATVORA .GOSPODIN BB V PRODALJAVA DA OTKRIVA MAGISTRALI NO SAMO V UIJNA BALGARIA ,A V SEVERNA SE DVIJIM PO SELSKI PATEKI.
43
4
 
4
 
! Отговори
Истина v10 преди 7 години
"Румен Радев излезе вчера с пост във Facebook" сериозно ?!!?!? И това ни е новият президент, сигурно акаунта се управлява от госпожата зад завесата и това ако не е силна предизборна кампания....
42
3
 
5
 
! Отговори
ТИКВА СЕЛСКА преди 7 години
БОРИСОВ да ОБЯСНИ за НЕГОВИТЕ КРЪГОВЕ ОТ ФИРМИ,КОИТО СА КАРТЕЛ??? ИСКАМ ТОЗИ *** В СЪДА!!!! ДАДЕ ОКРУПНЕЛ БИЗНЕС НА НЕГОВИ ХОРА!!! ИСКАМ ДА ВИДЯ ТОЗИ КРАДЕЦ В АДА!!! БОГ ако не СЪДА!!! СЪДИИТЕ СЪЩО В АДА!!! БОГ ЩЕ ВИ ИЗПРАТИ В АДА!!! ЗАЩОТО ПРАТИХТЕ МИЛИОНИ В ИЗГНАНИЕ!!! ИДВА ВИ ВРЕМЕТО ЗЛОЩАСТНИЦИ И КРАДЦИ!!! ВСИЧКИ НЕЧЕСТНИЦИ И КРАДЦИ!!! АДА ВИ ЧАКА <ДИОТИ!!!!
41
2
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Не знам кой како ще обяснява, но работата е съмнителна. Пак се готвят да ни бъркат в джоба, сега за тол-такси. Винетките и гражданската отговорност са им малко. Частна фирма ще прибира милиони, а практиката у нас показва, че такива обществени поръчки не стават без солидна комисионна.
40
9
 
1
 
! Отговори
льотчик преди 7 години
къв е тоя мишок Радев и той тръгнал в *** семки да търси
39
9
 
3
 
! Отговори
додо преди 7 години
И аз държа да уточня, някои в Русия са били напълно сигурни, че пият марков алкохол, ама то се оказало за тяхна беда лосион.Радев, тия неща не стават през фейсбук, та да се налага сега Павлова да ти обяснява като на недоразвит. Дори гимназистите в България са чували за тази обществена поръчка през по-голямата част на отминалата вече година.
38
3
 
8
 
! Отговори
.r.r преди 7 години
въпросния от снимката ще разпорежда още дведесетина дни. после на кучето и магнолията.
37
6
 
4
 
! Отговори
Бай Шиле преди 7 години
Па немоа ги разбера тия *** !?! Мандата не искат ,но и др. да спрат да работят !?! Оставка да даде-ама що я даде !?! Личи си ,че партията е управляват хора в критическата възраст...
36
9
 
2
 
! Отговори
123456 преди 7 години
На кой да обяснява ?На военен можеш ли да обясниш нещо.... По добре да му обяснят какви са функциите му ,но след встъпването му в длъжност .Да се усмихва там по трибуните и да дава бг гражданство.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5А бе наш Баце на солариум ли ходи?! Нещо много на кафяво бие...---------------------Не е от солариум. И на теб да ти издърпат няколко милиона и ти ще брадясаш от мъка! Ха ха
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Издислав има много да му обясняват щото изобщо не е в час за много неща!
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще обяснява,ще обяснява,скоро и пред прокуратурата.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще му пбяснява Павлова?-То е ясно като бял ден-на 29.12."възобновяват"поръчка за 200 милиона.Има ли неразбрали?
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - На кого разпореждаш, бе, Кратун!ми разпореди на министер от правителството ве! Негов подчинен. Ти от третокласниците ли си, дето четат, ама не вдяват какво са прочели?
30
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко да обясни защо е стъпил на врата на целия частен бизнес в тази поскомунистическа ***, за краткост наричана държава!
29
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев действа като марионетка, а вицето дърпа конците. Няма как да се сбъркат махленските заяждания и провинциалния манталитет йотова
28
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин никой се изказва по въпроса неподготвен. Пък и той толкова разбира, човека. Сега господин никой (Радев) няма думата. След 22.01. ще говори, ама пак ще е господин никой.
27
10
 
11
 
! Отговори
Радев преди 7 години
май го подведоха.