Джамбазки: Ромската интеграция е напълно провалена

Зам.-шефът на ВМРО коментира проблема "дете ражда дете"
Обновена: 10 яну 2017 11:44 | 10 яну 2017 11:38, Анисия Иванова
54
Джамбазки: Ромската интеграция е напълно провалена
Снимка: Bulgaria ON AIR

Така наречената "циганска интеграция" е напълно провалена и напълно фалшива. Нищо не се е случило за тези ромски декади и други подобни, в които бяха откраднати една торба български и европейски пари. Това коментира заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в "България сутрин".

Той визира Национален план за действие по инициативата "Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г, както и дълбоките проблеми в ромското общество и хората, които се възползват от тях.

"Никой не може да каже точно колко пари са откраднати (от проекта за интеграцията, бел.ред), никой не знае. Питал съм българската прокуратура, питал съм министър-председателя. Но ефектът е видим", каза Джамбазки.

По думите му една част от българското общество не е вписана и системно не се вписва.

"За тези хора образованието не е ценност, за тях дете да направи дете на друго дете – не е проблем. За мен това е проблем", категоричен е той.

Джамбазки коментира, че най-младата баба в България не е от корейски произход, а от цигански. "Тя е на 25 години, а нейната дъщеря е родила на 12", посочи той.

Според него има група от хора, които "си играят с тази тема". Той ги определя като няколко неправителствени организации и всеки, който твърди, че е правозащитник, "и се мотае по циганските махали".

"Има една шепа противоконституционни етнически партии, те също противоречат според нас, от ВМРО, на законодателството и българската конституция", поясни Джамбазки. "За мен по-големият проблем е, че тези хора са част от Движението за права и свободи (ДПС). А ДПС е част от турската пропаганда в България. Тези хора разделят обществото", заключи той пред Bulgaria ON AIR.

Целият разговор чуйте във видеото:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Ogledaite se i mi kajete kolko romi 6te vidite da tarsiat rabota;ili da se hva6ta na rabota,sa6tite tesi;rabotlivzi; otidete na niakoi pasar i mi kajeti kakvo 6te vidite.TAKA 4E RASNI BUKLUZI OT RASNI NPO-TA DA SPRAT DA GI SA6TITAVAT,A DA VSEMAT I DA GI NAU4AT DA RABOTIAT.NE SAMO DA KRADAT I DA VARTIAT ALA6-VERI6 .
42
1
 
8
 
! Отговори
да преди 7 години
Прав е джамбазки. Всяла дума.
41
1
 
7
 
! Отговори
God преди 7 години
Как да дадеш на *** работа като той не зане и не умее нищо? Помощта започва от ограмотяването му, ама за да стане това трябва бой по тиквата ако бяга от училище (и за големия и за малкия ***). Защо българите ще отглеждаме техните деца - да го направят БХК и другите НПО-та, които взимат пари за това. Интеграцията е двустранен процес. От нас парите (чрез данъците ни) - от тях желанието да учат, работят и плащат данъци и сметки.
40
11
 
0
 
! Отговори
Интеграция преди 7 години
Интеграция се прави като вземеш едно ромско семейство и го настаниш в блок на българи, дадеш достойна работа на бащата и майката, и курсове по ограмотяване. Агенцията за децата взима децата и ги настанява в български семейства, ако не учат и са подложени на тормоз. Как осиновени роми стават пианисти в чужбина, а тук 30 години не могат да се справят. Най-важното, покажи на малкото ромче, че има друг свят освен лепило, ранни бракове и гето. За това трябва да си скъсаш дъто от работа! Да имаш мисия
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко български семейства с възможности да гледат деца,имат по4-5 деца?Лех Валенса има 8деца.
38
0
 
6
 
! Отговори
Ludko преди 7 години
Гледайте филма идиокрация, това ни очаква :)
37
4
 
8
 
! Отговори
Стига ревал тоя преди 7 години
Е как Джамбазки исска образованието им да залегне като ценност, като неговата партия е в коалиция и заедно управляват и гласуват с Пръмова-Кунева, която раздава по-високи стипендии САМО за зи га ни и то за нисък упех. Защото тогава не сложихте вето Джамбазки, защото тагава не спряхте приемането на такъв дискриминационен закон... Защото ви е удобно във властта и е гот да взимаш пари за мрънкане потелевизията...
36
2
 
11
 
! Отговори
До Амин преди 7 години
Пропускаш нещо важно. 80% от тези деца са с инвалидност, 90% са неграмотни.Сам си направи изводите - ако разсъждаваш логично, ще видиш, че българинът няма от какво да се плаши. В момента ни дразнят някои неприемливи управленски похвати, съобразявани с изисквания, налагани отвън. Но това се променя.Има спад в прираста на населението, но така е в целия цивилизован свят - колкото повече се развива, толкова намалява нуждата от нискоквалифицирани. За в бъдеще - да му мислят неквалифицираните.
35
1
 
20
 
! Отговори
До Красна поляна преди 7 години
Така ще е, защото виетнамските общежития наиситина им бяха "дадени" - в смисъл, подарени и за тях беше ясно, че никой няма да им търси отговорност.Ако всеки месец общински служби проверяваха състоянието на тези общежития и след всяко установено нарушение следваше глоба и изгонване, тогава нещата щяха да са други! Никой не дължи хрантутене на здрави, пълнолетни хора.Продажба на малолетно момиче, за да бъдат извършвани с него сексуални действия е тежко престъпление, но не ги наказват подобаващо.
34
1
 
16
 
! Отговори
Този етнос преди 7 години
ще се интегрира само когато ЗАПОЧНЕ ДА ДАВА! Който само иска да получава, не се интересува от развитие на обществото, от икономика, от образование, от професионално ориентиране, т.е. няма стимули и ценности. Затова и този етнос върви така ретроградно и се свързва само с разрушения и престъпления, с мързел или неграмотност!
33
0
 
32
 
! Отговори
Sando преди 7 години
За жалост Джамбаски е абсолютно прав. Колкото повече са необразованите и бедните, толкова по-лошо бъдеще ни чака.
32
0
 
26
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Ае с оня хуманоид от БХК що станА, жив ли е? Не е дразнил народа напоследък...
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сещате ли се какво правят фарисеите с тия, дето говорят истината? Разпват ги.
30
3
 
12
 
! Отговори
До турчина преди 7 години
Преди Ердогана да целуне ръка на Путин, бая се насирахте от братска Русия и клепахте на парцали да не каже "давай за Родину"Сега станаха вашите, само защото Путин иска да отслаби алианца.Така че аби по спокойно го давай!
29
32
 
3
 
! Отговори
www преди 7 години
ТОЗИ ПРОСТО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И ДА ЗАМИНЕ НА СЕЛО - НЯМА ПОНЯТИЕ ОТ ПОЛИТИКА.. ТЪРСЯТ СЕ ОФФЧАРИ..
28
0
 
31
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Не може да е успешна сега, като предишните 2000 години никой не е успял. Историята познава частична такава в много държави, особено западни, но мерките са били крути да не ги изброявам
27
29
 
3
 
! Отговори
Aмин преди 7 години
Ромите са бъдещето на България. Независимо дали ни харесва или не. Джамбазки или агент Иван да не мислите, че имат по 8 деца?
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съд за всички, глоби, затвор и спиране на помощите! Всички, които не си вършат работата - уволнение, глоби и съд и за тях и да си върнат заплатите!
25
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЛИМИНАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ!!!
24
2
 
9
 
! Отговори
Асан Асанов BG преди 7 години
И тримата с чисто български фамилии и наречени патриоти и воеводи.