България ограничава износа на ток

Целта е да се гарантира сигурността на електроенергийната ни система
11 яну 2017 21:53, Анисия Иванова
34
България ограничава износа на ток
Архив: Булфото

Със заповед на енергийния министър в оставка Теменужка Петкова се ограничава износът на електроенергия с произход България, но не се ограничава транзитът на електроенергия през страната ни.

Наложеното ограничение се налага поради продължаващите екстремални зимни условия, водещи до дисбаланс между производство и потребление на електроенергия на регионално равнище, съобщиха от Министерство на енергетиката.

Заповедта влиза в сила от 01:00 часа българско време на 13-ти януари до възстановяване на необходимите резерви за сигурна и надеждна работа на електроенергийната система.

Припомняме, че гръцкият системен оператор обяви от 01:00 часа на 11-ти януари 2017-та година прекратяване на търговския износ към съседни страни.

Заповедта на енергийния министър предвижда "Електроенергийния системен оператор“ ЕАД да прекрати достъпа до електропреносната мрежа на износителите на електрическа енергия, произведена в страната.

Преустановяването на износа се налага с цел гарантиране сигурността на българската електроенергийна система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега, ако Белене беше построено отдавна и произвеждаше ток, не само че нямаше да има криза, ами и в такива ситуации, ние щяхме да продаваме на останалите *** около нас и да си имаме бели пари за черни дни. ДА АМА НЕ!
4
5
 
23
 
! Отговори
Ni Pe преди 7 години
До АнонименKaк некадърни? Съвсем изпечени корупционери. Трябва да си топ тапигьоз, при наличието на интерес от 5 инвеститора за Белене да оставяш действаща забраната за строеж на АЕЦ. По-скоро бих казал СУПЕР ДОЛНИ БЕЗСРАМНИЦИ.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема ток.
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Белене? Или по-скоро затвора за продажните герберски некадърници
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7 дена студ ))),а интересното тепърва предстои! :-) Гарантирано от селяните за еуропейско разФитие )))