Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев

Причината - не е ясно чие ще е следващото правителство
184
Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си.

Още по темата

Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри, пише "Труд".

Причината е, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото правителство.

Тогава се знаеше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт, и немалка част от поканените знаеха, че ще останат министри. Такива са примерите с Даниел Митов и Христо Иванов. По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.

Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет. Плевнелиев също правеше свои съветници и секретари служебни министри.

За Радев най-трудно се оказало намирането на служебен премиер.

След като стана ясно, че проф. Огнян Герджиков е възможният претендент, завалели предупреждения, че срещу него ще бъдат извадени компромати от времето, когато бе синдик на Агробизнесбанк.

Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказа не толкова сигурен.

В БСП са сериозно разтревожени, че ако станат фалове с хората от служебния кабинет, негативите ще отнесе партията. И уверенията на Корнелия Нинова, че не кадруват при Радев, няма да имат никаква стойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То след 80год червено управление стигнахме до там един пожарникар да спасява държавата.
83
4
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Това ще е чудото на България - да няма кандидати за министри!Такъв филм в нашата страна не може да съществува!Поредната натрапчива дезинформация с герберски привкус!
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се надяваме,че в служебния кабинет и следващия парламент ще влязат не недоучили политически пеперуди,гъсеници,търтеи и *** със скопени мозъци като тези след 1989г, а ЧОВЕЦИ с мозък поне колкото на обикновените пчелички и мравки- да не бъдат изненадвани от зимата,да не събират "хартийки" от банки, да не крадат от чужди кошери и мравуняци и да не дърдорят простотии, а да носят цветен прашец и зрънца заедно с останалите пчелички и мравки за целия кошер!
81
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след гербаджийските правителства и от Столипиново да извикат експерти ще да е по-добре
80
10
 
22
 
! Отговори
Пълни глупости! преди 7 години
Назначава си 10 перспективни лейтенанта от войската, млади и нахъсани, хем ще ги изстреля в кариерата, хем за 2 месеца и да се оцапат отзад, няма да личи толкова. Като гледам редовното правителство с колко неграмотници е пълно, за едно служебно винаги може да се намери достатъчно материал.
79
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦонкоПомощ от Плевнелиев? Ти чуваш ли се? Как може да ти мине през ума, че нормален човек ще се довери на този ?
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РашиБраво, Раш, позна! Ще те пратят в белене и всичките ти мечти ще се сбъднат! Ти поне си лесен - не като някои дето искат магистрали, БМВ-та и други екстри. От мен - цигарите без пари, безсрочно!
77
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той си е готов с кабинета бе въшки. Кой казва че не е. А вярно тия дето до оня ден се кълняха че премиер щял да бъде герджиков, бонев, попова итам още кой ли не. Кабинет ще има спокойно.
76
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЛИ БЕШЕ ГОТОВ С КАБИНЕТА КАКВО СТАНА ГУМЕН РАДЕВ ПУСКА ПАРТЕНКИ НО НАЛИ СИ Е ВОЕНЕН ...
75
11
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Въобще Радев да не се чуди половината от служебния му кабинет барбар с премиера могат да бъдат от Патриотите. Тях от нищо не ги е страх , още повече да пратят българските продажници в панделата. Нито ги е страх от Брюксел нито от Вашингтон. Хайде да видим Радев има ли топки или няма? Или и на него кабинета му го редят на Козяк 16.
74
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
галсувайте за ГЕРБ 2017 и гарантирано 1.да живеете мизерно 2.още бежанци 3.високи цени на винетки и транспорт
73
10
 
8
 
! Отговори
До 102 преди 7 години
Ти да четеш можеш ли?Гласуваш за президентска двойка, а не само за единия, за да получиш и другия. Като не си гледал за какво гласуваш, защо сега се пенявиш?
72
8
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Генерал Радев е новак в политиката. Това му пречи бързо да намери хора и да състави кабинет, но от друга страна това е и предимството му - не е човек от старата политическа шайка, от която почти всички сме отвратени. Според мен БСП ще трябва да преосмислят решението си да не пускат свои хора за министри в служебния кабинет, който Радев ще назначи. изборът сега не е голям - калинките на ГЕРБ и пуделчетата им в последното правителство, кадри на БСП или някакви експерти, каквито нещо не се виждат.
71
16
 
18
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Да назначава военни и да оправят БГ , това трябва !
70
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те от много хубавия си режим червените сега, като гладни кучета ръфат всичко.Гладни,простти и нахални.
69
16
 
12
 
! Отговори
Писано от идиотка преди 7 години
Неуважаема джурналке Цветанова, бихте ли се уточнила, кой експерт е отказал досега на Радев! Празните приказки водят до скодоумие и безплодие! Дано Господ те дари ама мнооого. Вече няколко седмици се говори, че екипа на Президента ще бъде основата на служебен кабинет и изведнъж едно недоносче започна да си съчинява статия, вмъкваща именно тази информация!
68
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Кандидати за министри винаги ще се намерят. Ще се съгласят тези, които не се надяват да станат министри нито в кабинет на ГЕРБ, нито в такъв на БСП. И за които няма как да се извадят компромати.
67
5
 
9
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Спокоино. Сега започват изненадите. Ще разберат какво значи "натовски генерал - американски въспитаник".
66
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупендера, какъв авторитет има сред интелигенцията? Да сложи няколко човека от Панелките нали по цял ден пишете как всичко можете.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РеалистА АКО СЕ СРАВНИМ С РУМЪНЦИТЕ???