Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев

Причината - не е ясно чие ще е следващото правителство
184
Криза със служебния кабинет, експерти отказват на Радев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си.

Още по темата

Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри, пише "Труд".

Причината е, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото правителство.

Тогава се знаеше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт, и немалка част от поканените знаеха, че ще останат министри. Такива са примерите с Даниел Митов и Христо Иванов. По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.

Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет. Плевнелиев също правеше свои съветници и секретари служебни министри.

За Радев най-трудно се оказало намирането на служебен премиер.

След като стана ясно, че проф. Огнян Герджиков е възможният претендент, завалели предупреждения, че срещу него ще бъдат извадени компромати от времето, когато бе синдик на Агробизнесбанк.

Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказа не толкова сигурен.

В БСП са сериозно разтревожени, че ако станат фалове с хората от служебния кабинет, негативите ще отнесе партията. И уверенията на Корнелия Нинова, че не кадруват при Радев, няма да имат никаква стойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
19
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Как какъв гаф е направил Р. Радев? Откакто му се завъртя името, прави гаф след гаф. Ами той каквото е започнал, не го е свършил до края. Напуснал децата и съпругата си, защото горната глава надделяла над долната. Това е безумие. Излъга, че напуска поста си в армията, пък той прибра 200 бона, спазари се с Първанов за държавна служба и подчинение. Сниши се, катото мис Пиги му размаха пръст, което е много показателна за неговата безхарактерност. Познайте какво следва? Пак абдикация, но тоя път
43
1
 
25
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Да се позавъртят малко из университетите, малко из големите финансови институции. Все ще се намерят кадърни хора готови да влязат в политиката. И със сигурност ще бъдат много по-квалифицирани и некомпрометирани от старите кадри на ДС участвали в краденете на българия. проф. Герджиков - синдик на банка Агробизнесбанк. Бас хващам че на тоя професор някой от роднините му е бил "борец против капитализма" или от ДС. Как ще пуснат те външен човек да бърка в меда, само проверени хора трябват
42
3
 
28
 
! Отговори
Циник до 59 преди 7 години
Ъъъъ...ти си един от "последните мохикани" !! Това е сигурно - за коя България говориш? От 28 год. я управляват(изнасилват) едни и същи престъпници, и пладнешки разбойници! Говориш за Костов? Стани-шеф? Симеон-комарджията? Милен Велчев - биволското око? Ники Василев - сервилния отровен гном? Доган-паша? Експерти - да - в пълнене на Гуша!
41
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак грешен ход на народа!
40
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко каза че ще дойде време когато трудно да се намират желаещи за министри и ето че дойде :). Ама как и да станеш министър при червените.. те обикновенно излизат от парламента с камъни и протести
39
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри"ми като отказват "експертите", да назначи лаици, то и без това всякаква пacминa се пробва досега на наш гръб, че още един път...
38
1
 
22
 
! Отговори
КИНОКРИТИКА преди 7 години
Гледема поредният епизод на " Държава на маймуните " ...... Страх и несигурност тресе подлизурките и нисшите духом !!! " Експертите " на *** , дайте път на нормалните хора !!!!!!
37
6
 
17
 
! Отговори
Филип преди 7 години
Засега най-добрият модел е: политика без политици!Нали и затова избрахме него.
36
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко генералът ще си направи добър екип. Свестни и честни, авторитетни, достойни и безкористни хора в България винаги е имало.
35
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Готов съм, Румене. Дай ми премиерския пост и ще ги оправя... За 90 дни, а не като ония некадърник за 800.
34
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До melinda.faella А стига се излагала с тези клишета. Работодателят ти толкова може да измисли обаче. Ако имаше малко разум и заслужено завършено основно образование едва ли щеше да се излагаш като платен кремълски таласъм по форуми. България е в блатото заради такива колхозници като теб, които винаги са били сервилни и никога не са имали капка самочувствие или българско самосъзнание. С колкото и ника да влезеш и колкото и Copy-Paste да направиш.. си оставаш *** колхозничка.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
охо, платените четци са онлайн!
32
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие си го избрахте. Не се оплаквайте сега. Ей го на новия Мики Маус.
31
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е-е, 3-4 месеца без парламент- не е болка за умиране.Само укази и спазване на законите, които защитават населението. Нови закони и законотворци-аман от тях!А, и ако заработи такъв модел-айде президентска република!!!Колко мазни мутри ще изтърват кокала.
30
28
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между другото, а може би май не съвсем между другото, интелектуалният багаж на назначеният от Кремъл български (???) президент отговаря точно на интелектуалната нищета на участвалите в масовката по пускането на бюлетини за него. В сравнение с назначения дембел дори ветеранът-предател Гоце блести с необикновен интелект.
29
24
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбираемо е. В руското посолство още не са изтрезнели от празниците. Чакайте малко да им мине махмурлука и да се върнат към нормалния режим на пиене и ще намерят експертите - все пак в България е пълно с предателска *** готова да бъде кремълски васал. Остава само да бъде посочена.
28
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кого отказват? На Радев или на Нинова?
27
2
 
27
 
! Отговори
Бат Ицо преди 7 години
Айде моля ви се?! Нямало мераклии за министри,глупости на таркалета!
26
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полека лека пак ня червения ще се наденем. Комунистическите кадри са печени. Отново хързулнаха народа. Независим, пилот, ала бала. Сигурно и той не е разбрал какво се случва.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да има закон, който отказва да го лишават от право да бъде избиран повече, в който и да било кабинет или партия. Не се насмукаха тея кърлежи.