Новогодишен подарък: Кемпери, мотори – с 30-дневна "Гражданска"

Вече ще можем да сключваме временната застраховка
Обновена: 12 яну 2017 14:23 | 12 яну 2017 14:20, Камелия Цветанова
14
Новогодишен подарък: Кемпери, мотори – с 30-дневна "Гражданска"
Снимка: архив Reuters

Депутатите направиха подарък на собствениците на мотопеди, мотоциклети, каравани и кемпери като за Нова година.

Още по темата

Те приеха окончателно промените в Кодекса за застраховането, според които ще може да сключва задължителната застраховка "Гражданска отговорност" само за лятото за този тип превозни средства.

Срокът на полицата може да е по-кратък срок от една година, но не по-малко от 30 дни
.

През пролетта рокери многократно протестираха срещу решението на парламента – собственици на мотоциклети, мотопеди, кемпери и каравани да плащат годишна застраховка "Гражданска отговорност", независимо, че през есенно-зимния сезон използването на този тип превозни средства е невъзможно.

Недоволството на собствениците на мотори и кемпери беше свързано и заради приетите тогава промени в Кодекса за застраховането, които предвиждат автоматична дерегистрация при изтичане на валидната застраховка "Гражданска отговорност".

Така че днес депутатите ревизираха собственото си решение, взето преди някоко месеца. Причината – "съществува риск от голям обем дерегистрации в края и автоматични регистрации в началото на новия сезон на сезонните превозни средства".

"По данни на Пътна полиция, само регистрираните мотоциклети надхвърлят 150 000. Това, от една страна ще създаде неудобство на ползвателите на този вид превозни средства, а от друга – ще натовари безсмислено администрацията на МВР и Гаранционния фонд и ще е причина за ненужно цялостно забавяне на работата им поради свърхнатоварване", мотивираха предложените промени вносителите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Колев преди 6 години
Влязало ли е в сила това решение за 6-мес застраховки,тук във Варна застрахователите не са чували за такова нещо .Имам кемпер и чакам за по добри дни,като не ползвуваш не плащаш.Да но в БГ трудно се взема такова решение
14
0
 
3
 
! Отговори
Пфу....!!!! преди 7 години
Коригират закон, с който щяха да се вкарат в разправии. Питах в КАТ, спрян ми е мотора от движение, заради липса на гражданска, как го пускам в движение? Отговор - сключваш гражданска, носиш полица и талон в КАТ и готово. Колко струва-отговор-нищо! Добре де, казвам, в Габровско, ако има5000 двуколесни МПС, и ви се изсипят март месец, кво правите...? Отговор - умен поглед с примигване.
13
1
 
5
 
! Отговори
Богнострокулум преди 7 години
До СтоянАз се чудя защо не важи за всяка едно превозно средство? Ако искам ще си карам колата , ако искам - няма. Обаче карам ли без гражданска- глоба!!! А да се разбере имам или не гражданска е просто елементарно- с нужния софтуер и камери за наблюдение, може във всеки един момент може напълно автоматично да се провери една кола има ли активна гражданска, или не. Да не говорим , че по принцип е идиотско гражданската да е за МПС, а не за водача на МПС-то.
12
5
 
4
 
! Отговори
демокрадция преди 7 години
искам докато ядете демокрация, да отскачате до площада, където да подскачате с радостни викове "кой не скача е червен, кой не скача е червен"И това да го правите, когато останат 5, а защо не и 4млн българи в страната.Демокрация до последния българин!
11
0
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
От депутати подаръци не чакайте, всичко е съгласувано със застрахвателите така че не се заблуждавайте.Същото е като винетките,две месечни колкото една годишна
10
6
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
А за моето кабрио защо не важи? И аз го карам само лятото и когато е сухо.
9
1
 
0
 
! Отговори
МоторенВерке преди 7 години
До ДачоТи нормален ли си бе...? Ревнали .....и готово..!?!?! Пълно с *** и в парламента и пред компютрите...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега да очакваме 30 дневната гражданска да струва колкото половината годишна.... : )
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това к преди го имаше, да не би някога да съм плащал застраховка за мотора през зимата... Сключвам полицата на разсрочено плащане и плащам две тримесечия - 15 април до 15 октомври.
6
0
 
6
 
! Отговори
Дачо преди 7 години
Дам.Това е.При Тато да не би да скачахте ?
5
3
 
2
 
! Отговори
Курти преди 7 години
При комунистите нищо не се получава така както са го замислили. Няма да посегнат на милиционерските си лакеи. Нещо да сте чули за Топлофикация!?
4
1
 
5
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Е това ли е"демокрация" бе Дачи,да скачаме?
3
3
 
20
 
! Отговори
Дачо преди 7 години
Намаление на ток и вода ? Ти къде си ? Във вас пред компа ? Еми съжалавям..няма да има.Моторджийте се събраха,вдихнаха врява в центъра на София и оп..готово.Ти си седи на топло :)
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нещо по-сериозно няма ли де се приеме като намаление на ток, вода, горива и пр.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай със здраве на моторджиите.