Станишев от опит знае: Без коалиции на БСП с ДПС

Призова социалистите да загърбят старите коалиционни мантри
17
Станишев от опит знае: Без коалиции на БСП с ДПС
Снимка: Булфото, архив

В момента няма да е здравословно за БСП да прави коалиция с ДПС след предсрочните парламентарни избори, смята председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Още по темата

Той посочи, че са управлявали два мандата с ДПС и не смята, че те са извлекли поуките от собствените си грешки. Според него в момента за първи път от много време има чуваемост за политики.

"БСП трябва да заложи на конкретни политически, икономически и социални ангажименти заедно с нови лица и енергия", смята Станишев.

Той посочи, че е много важно да има ясна програма, около която да се оформи бъдещето управление, както и ясно коалиционно споразумение и механизъм за вземане на решенията.

"За БСП е важно да остави зад гърба си стари коалиционни мантри, а да действа отговорно и в интерес на държавата, без да бъде заложник и да плаща цената за поведение на наши партньори", каза той, цитиран от БТА.

Станишев обаче не пожела да отговори на въпроси дали БСП трябва да влезе в управлението в коалиция с ГЕРБ.
Мотивът му - преди избори не се говорело за следизборни коалиции.

Бившият лидер на БСП даде съвет коалициите да се правят на база на ясна платформа и при действащ коалиционен съвет. Според него не е добър сценарий за България след изборите през пролетта да има още едни, тъй като не може да се направи коалиция.

Станишев апелира политиците да имат по-умерено поведение по време на кампанията, да спорят за политики, но да не отправят личностни нападки. Според него партиите трябва да мислят и за българското председателство на Европейския съюз.

Традиционно в началото на годината Сергей Станишев събра представители на родните медии на баница с късмети и сам си изтегли: "Силна воля и късмет ще те водят все напред". "Неопределено, но позитивно", коментира късмета си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката се вижда човек със зачервено лице и широко отворени очи излъчващи страх.Каквото и да е казал не е било истината.Езикът на тялото му направо го издава,че лъже!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роденият в Украйна Сергей Дитриевич унищожи БСП,ожени се за бившата жена на Венци Йосифов и се уреди на високо платена служба в Брюксел.Колкото до ДПС той беше човекът който се мляскаше с Местан публично.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МДДДДАААААААА, НЕ ИСКАТ ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ ПОРЦИИТЕ С ДРУГ.......
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не зная дали СтаниШеф е украинофил, но зная че майка му е архитект на Македонска Нация. Така че къде са Националните Интереси ако може някой да ми каже.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Samo DOST ,DPS e za bunishteto na istoriyata kato vrag na turcite
4
3
 
12
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Всъщност ако се чете между редовете, Серж всъщност отправя завоалиран съвет към БСП: Не правете явна коалиция с ДПС, а се договорете задкулисно, като пред медиите обявите, че коалиция с ДПС няма и не може да има. После те ще си ви подкрепят при гласуването, а вие ще им да дадете постове тук и там, но винаги отричайте да е имало някакви договорки :)))
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ли поглежда децата си в очите ?!?
2
4
 
22
 
! Отговори
акуд преди 7 години
старата любов ръжда не хваща
1
8
 
10
 
! Отговори
kuce преди 7 години
bez DPS sce umresh kato gladno kuce