Проданов иска почтеност, професионализъм... в политиката

Зове за бърза промяна в икономиката ни, била като в Третия свят
Обновена: 17 яну 2017 09:47 | 17 яну 2017 09:47, Камелия Цветанова
44
Проданов иска почтеност, професионализъм... в политиката
Снимка: Булфото

В политиката са нужни малко повече почтеност и професионализъм, смята новоизбраният председател на АБВ Константин Проданов.

Още по темата

По думите му държавата се нуждае от категорично преструктуриране на икономиката, ако иска да излезе от тежката криза, в която се намира вече няколко десетилетия.

"Една от основните причини да сме бедни е това, че структурата на икономиката ни е изключително посредствена. В момента тя е като на страна от Третия свят. Рецептата е преструктуриране на икономиката към профил, в който тя ще произвежда продукт с по-висока добавена стойност", разясни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това минава през активна роля на държавата, инвестиции и дългосрочно планиране.

Според Проданов има няколко стъпки които веднага трябва да се предприемат.

"Ако решим, че искаме след време голям процент от икономиката ни да бъде формиран от енергетика и високи технологии, преценяваме какви кадри ще ни трябват за това и държавата плаща приоритетно за развитието на такива специалисти. Трябва да видим и какви технологии ще ни трябват за развитие на точно тези сектори, и да започнем да ги внасяме", посочи още Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Според него държавата категорично трябва да участва в процеса на осигуряване на инвестиции за развитие на икономиката ни, като за целта може да бъде създаден специален инвестиционен фонд, който да подпомага бизнеса, особено този, насочен към високотехнологичните сектори.

Новият лидер на АБВ отсече, че няма да има сближаване с БСП, защото недоверието към хората на Корнелия Нинова било прекалено голямо, за да седнат на една маса с тях.

"АБВ има свой собствен път. Ние имаме идейни позиции и различия от другите партии в много отношения. Не може обединението да бъде диктувано от някакви аритметични съображения само и само да влезем в парламента", каза Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Красиви думи, но реално действията са показател... А досега колко такива минаха и още колко такива ще минат...За съжаление този театър вече има предизвестен край - но кога ще ни го кажат или покажат е въпрос с неясен отговор.
32
1
 
4
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
Не трябва да се отчайваме,защото нали знаете,дъното на отчаянието е пълно с умора.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и ние това искаме ,,но за жалост почтенните хор не се занимават с политика ..само крадци и мръс ници сте там
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие бъзикате ли се, досега колко такива си изредихте, все говореха за модернизация и растеж на икономиката и след тях винаги беше по-зле. За тази държава вече е късно каквото и да било, прекалено мн хора избягаха и тези хора ще липсват на страната след 10 години, ама те няма да се върнат, а от политическата класа и държавните институции не очаквайте да спрат да лъжат, крадат и злоупотребяват с вашите пари, българина си е про-ст *** по рождение, той ще продължи да си унищожава страната.
29
6
 
2
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
Идеите му са новаторски,живял е навън доста години.Дано увлече повече хора с тези идеи за доброто на България.
28
7
 
4
 
! Отговори
Д. Димитров преди 7 години
Едно не разбирам... НИЕ ОЩЕ НЕ СМЕ ГО ИЗСЛУШАЛИ КАКВО МИСЛИ ТОЗИ ЧОВЕК, А ВЕЧЕ СИ МИСЛИМ ЧЕ ГО ПОЗНАВАМЕ И ЧЕ Е МАСКАРА! Хайде стига с тази посредственост. Хайде да видим какво ще направи и едва тогава да го почваме с громенето. На мен лично ми харесват идеите му за това, че трябва да се потърси сметка на приватизаторите. Харесва ми и твърдата му позиция анти ГРОБ и анти БСП... Този не ми се вписва в профила на БГ политика... А ТОВА Е МНОГО ХУБАВО! Та ще задам редовния си въпрос.. ДО КОГА?
27
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Гадна, отвратителна муцуна, продукт на ДС материал!
26
0
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Като се навъдят едни марсксисти-буквалисти и като почнат с общи приказки да дават икономически рецепти е едно смешно и тъжно едновременно
25
0
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Имаше шанс,ако Гоце и Пишкащия във фонтаните бяха спряли по-рано да къркат като изоглавени!
24
6
 
6
 
! Отговори
идеята ми харесва преди 7 години
...икономиката реве за преструктуриране! Досега никой не беше се изказвал така точно! Дано да работи в тази посока! Браво! Тръгва много добре, за разлика от Нинова, която се зарови в миналото и само интриганства. Не съм от АБВ но това е ново лице и наистина желая успех
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е защо не издигна Пешо сумиста и той е приближен до Гоце
22
7
 
9
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Проданчо,Много си млод байновото. Разходи се първо да Русията и попитай Путин,защо държавата му е като задно колело на каруца за Българската икономика???
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и прасетата в *** искат да наложат културно ранене с нож и вилица.Но все не успяват, бидейки прасета.Аналогията, която намеквам е: *** - българска политикаипрасета - български политици.
20
1
 
4
 
! Отговори
trafalgar преди 7 години
sexy beeee:))
19
0
 
25
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Истина е че икономиката ни е като на страна от третия свят Но Първанов и другите маимуни от АБВ съдеистваха тя да бъде такава....
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз се много големе е с таз политика. Явно му е минал половин живот на държавна работа. Зависим от щата.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, който цял живот е издържан от комунистически престъпници
16
2
 
19
 
! Отговори
Циник до гневен преди 7 години
Зе ми думите от устата - просто поредния тарикат на опашката за държавната баница!Едри приказки ....и точене на ли*ги за пари , и власт - по възможност без работа...и на гърба на простия народ!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига злоба и омраза, млад си другарю Проданов. За да продължиш напред отсявай доброто от злото , но не и принципа " разделяй и владей". Ако мислиш за доброто на страната ни обединявай умните - кадърните, предприемчивите и не властолююбимите.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той политик и за икономика говори. Възможоно е да разбира от политикономиката на К. Маркс. или основи но комунизма и проблемите но социализма.