РБ настоява: НС с декларация за евроориентацията ни

Радев намеква за ревизия на принадлежността ни, тревожат се те
36
РБ настоява: НС с декларация за евроориентацията ни

Реформаторите се разтревожиха от някои изказвания на новоизбрания президент Румен Радев, който след два дни официално ще влезе на "Дондуков" 2.

Заради оставката на кабинета на Бойко Борисов обаче той ще трябва да разпусне парламента, да състави служебно правителство и да насрочи датата за предстоящите избори, което според депутатите от РБ означава, че цялата власт ще бъде в ръцете му в следващите няколко месеца.

Още по темата

Пред чужди медии обаче с изказванията си той намекнал за ревизия на евроатлантическата принадлежност на България и прокарвал внушения за алтернативни позиции.

Заради това от РБ настояват парламентът в последните си дни живот да приеме декларация, с която категорично да заяви евроатлантическата ориентация на България.

"Само преди няколко дни отбелязахме 10-годишнината от присъединяването на страната ни към ЕС – един от най-важните и най-консенсусни исторически избори на българските граждани", припомни съпредседателят на групата на реформаторите в парламента Найден Зеленогорски.

Според него във все по-сложната и напрегната международна обстановка и на фона на встъпването в длъжност на Радев, Народното събрано е длъжно ясно да декларира евроатлантическата ориентация на България и да се обяви срещу всякакви опит този избор да бъде подлаган на съмнение.

"Призоваваме новия държавен глава да се отнася с уважение към избора на българските граждани, да спазва Конституцията и да не поставя стабилността на обществото и националната сигурност в риск заради чужди интереси", отсече Зеленогороски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Баялдисахме вече от приказки за евроатлантическата ни ориентация. Нека да помислим за националните ни приоритети, проблемите не са малко, някои от тях се влачат с години.
27
0
 
5
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Никой няма да гласува за вас, защото бяхте *** на Боко!
26
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
референдум за оставане на бьлгария в нато и ес такива фатални решения не могат да се вземат без референдум наи пресния пример е пришиване на бьлгария кьм остарим берлин токио резултатьт го знаем светьт се променя не може като папагали даповтаряме едно и сьщо
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия пък не умряха ли като партия и те бе?Пууууу....само простотии от тях!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Записано ли е в конституцията, че трябва да сме членове на някакъв съюз? Не. Катастрофа ли ще е, ако напуснем въпросните съюзи? Не. Светът е динамичен и изисква силни политици, а не тю.флеци, криещи се под все по-късите поли на мути Меркел и бай Расмусен.
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да съществува ЕС България трябва да не е там .
22
1
 
9
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Господа от рб, ес се разпада и ако не сте разбрали всички започват да се спасяват поединично чрез индивидуални споразумения. Никой не е казал че ше напускаме европа, обаче света вече е многополюсен а сащ само един от многото ако не сте разбрали грантаджи на америка срещу България
21
11
 
3
 
! Отговори
пищова преди 7 години
Не зная Плевнелиев дали е чехлю или не, но този Радев така ще оплеска нещата.Представям си за него след 2-3 години какво ще се пише и приказва.
20
1
 
15
 
! Отговори
ФИЛ преди 7 години
РБ или Разсипниците на България.Това им е логото.Няма лошо в евроуриентацията,но не когато тя е за едни майка,а за други мащеха.Коя държава плаща на своите и без това бедни производители да намалят производството си за сметка на европейските? Има ли такова безумие в друга държава? Кой унищожи селското ни стопанство,енергетиката ни,фабрики,заводи,средни и малки предприятия? По чии препоръки изнасят златото ни,отдават на концесия де що могат,продават земята ни на чужденци.Грешката не е правописна.
19
2
 
11
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
баси елементарните опорни точки, сериозно!!!десен съм но вече отвратен от политиката и все се каня че повече нямя да се ядосвам но все не се сдържам...аман от простотия навсякъде, вкл и в политиката, аман...дайте с повече разум, обективност,. самосъзнание и морал...малко само...:((
18
4
 
19
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Аз пък искам рб с декларация и списък да обявят кои са евробезценностите, и да декларират че ще ги спазват! Също така искам да декларират, че повече приватизация тип костов няма да правят и да си посипят главите с пепел както и да си попарят езиците с ръжен. а най важната декларация която трябва да подпишат, е че са българи, щото не са,в съюз с турска партия на корма за какво ми говорят тия лицемери. Да си видят подкрепата...
17
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
България принадлежи на българите! Тя не е евро-атлан-гейско притежание, в каквото искате да я превърнете.Българите са единствените, които могат да решат. Ако ви стиска, недоразумения такива, питайте ни!
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9На български "евроатлантическа принадлежност" означава - назначени от Вашингтон и Брюксел шайка продажни *** нарекли се политически елит и разрушаващи българската държава, извършващи геноцид спрямо българския народ в замяна на осигурено от господарите им лично благополучие. Те това е евроатлантическа принадлежност!
15
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само декларации, трябват активни протести срещу комунистическото управление на Радев!
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа за БГ = нисък стандарт+емиграция на младите+населване с арабски имигранти , те това е евроценност ! как подяволите да обесня на майка ми че пенсията й с 40г стаж (240лв) = 20 билетчета за метро в лондон ?!? е това е ервопа за БГ !!!
13
1
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
И за геб има доказателства, че ми изневеряваш с африкански бежанци. Безсрамник такъв.
12
3
 
21
 
! Отговори
До 8 Наблюдател преди 7 години
РБ означава Република България, но разни неграмотни ясно какви, го вкараха в употреба с друг смисъл. Може би точно заради това и са се нарекли така, за да има объркване.За Референдума си прав - само в България режимът не попита хората, дали да се присъединим към ЕС и НАТО.
11
8
 
22
 
! Отговори
Д. Димитров преди 7 години
Е какво може да искат едни национални предатели и слуги на запада? От тези С*о*росоиди друго не може да се очаква. Не случайно Америка за България по време на протестите за сваляне на предходното правителство е дала 45000000 долара на "умните" и "красивите"... СЪД ЗА ВАС... НИЩО ДРУГО! ДО КОГА?
10
6
 
22
 
! Отговори
zeus преди 7 години
България влезе в ЕС без референдум, нямам нищо против сега да се проведе такъв за оставането, стиска ли им на РБ?
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахахаха, а "влизането" ни в ЕС било "най-коненсусно", ахахахахах, а защо не спретнат един референдум, да им обясни народа иска ли в ЕС или не ще? Шайка предатели ни набутаха като стадо уфси в кошарата, да ни доят и стрижат разни третополови.