Нинова: Управлението на кабинета "Борисов 2" върна България назад

БСП лидерът отрече Станишев да бъде номиниран за еврокомисар
Обновена: 21 яну 2017 13:38 | 21 яну 2017 12:26, Елка Василева
235
Нинова: Управлението на кабинета "Борисов 2" върна България назад
Корнелия Нинова. Снимка: архив, Булфото

Двугодишното управление на правителството на Бойко Борисов и мнозинството в 43-тото Народно събрание върна България назад. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на Националния съвет на партията.

Тя направи оценка на двугодишното управление на ГЕРБ и коалиционните им партньори.

По думите й в страната липсва държавност, задълбочават се бедността и демографската криза, увеличават се неравенствата.

Според Нинова в обществото липсва духовност, цари безкултурност, войнстваща арогантност, незаслужено отношение към творците.

Мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, ниски нива на публичен дълг, а какво се случи след две години - дългът нетно се увеличи на 26 млрд. лв. през 2016 г. и правителството натовари няколко поколения да го плащат, заяви Нинова.

Преките инвестиции са намалели, разпределят се поръчки само на фирми, близки до управляващите, 954 фирми в строителния бранш са закрити, всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, линията на бедност се е увеличила с 25 процента, изреди негативите Нинова.

По думите й има риск от спиране на европейски средства по оперативни програми.

Реформата в образованието тръгна с грешки, в ход е политика за облагодетелстване на частното образование, коментира Нинова, цитирана от БТА.

Правителството на ГЕРБ показа, че науката в България като фактор на растеж не е важна, смята тя. В здравеопазването според нея е абсолютен хаос.

Външната политика е поставила България в унизително положение на международната сцена, смята Нинова. Според нея външната ни политика е пасивна, покорна на чужди интереси.

Във вътрешен план намаляване на престъпността има само в отчетите на МВР, но не и в живота на хората, каза Нинова. Според нея се е увеличила дейността на каналджиите.

В земеделието има негативни резултати, спрян е процесът на децентрализация на общините, не е започнала програмата за подкрепа на Северозапада, каза Нинова.

Правителството сгреши първо с дефинирането на проблемите в съдебната власт, правосъдната реформа се провали, каза Нинова.

Тя коментира и слуховете, че за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева ще бъде изпратен Сергей Станишев: „Неоснователен слух – не сме обсъждали такова нещо. Изненадвате ме”.

БСП не се отказва от промяната в плоския данък, заяви още лидерът на БСП. В речта си тя очерта и визията на БСП за промяна.

Промяната, която БСП предлага в плоския данък, е ориентирана към три групи български граждани - за бедните, за средната класа и за българите с високи доходи.

От БСП предлагат освобождаване от лихви по кредит на младите хора при купуване на първо жилище до 100 000 лв. Предлагат намаляване на данък общ доход на семействата с деца с 50 лв. на всяко дете всеки месец.

БСП ще преизчисли пенсиите и при най-ниските това ще доведе до почти 20 процента увеличение, каза Нинова.

Предлага се запазване на 10-те процента данък за средната класа. Хората с доходи над 10 000 лв. от заплати, рента, наем, лихви, да плащат 20 процента данък, предвиждат още от БСП.

Според Нинова промяната в България е задължителна. Промяната започна по волята на народите в света, в Европа и у нас, народите поискаха справедливост и се обявиха против върхушките, заяви тя. Според нея БСП е поставила началото на тази промяна у нас с избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Наше задължение е да я продължим, каза Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Искаме си Мишо Миков ! При него с наздравици и песни закривахме БСП-то ...А при Корни го закриваме с лъжи и пцувни !
161
0
 
4
 
! Отговори
Ходих при врачка преди 7 години
Да, другарко Нинова, "Борисов 2"... И "Борисов 3" видя даже, но за "Нинова 1" нищо не спомена.
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Anonimen"А не мислите ли,че държавата ни няма нужда от толкова партии"Не, няма нужда от никакви партии! Само БКП! Само БКП!
159
0
 
4
 
! Отговори
Захарен памук преди 7 години
При другарката Нинова ще цъфнем и ще вържем! Тя си точи зъбите за министър-председателския пост, но в сегашното НС БСП има 38 депутата. Колко си мисли, че ще има в следващото НС?
158
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Другарко Нинова,защо обиждате бившите си членове?То при вас "бивши"няма,ама хайде-за благозвучие..
157
1
 
4
 
! Отговори
Бат Боко преди 7 години
Преди няколко години отказах на Минова,щото ми се видя голя-яма красавица. От тогава тайно ме намрази заедно с ГЕРБ но скоро ще й дам нов шанс,за да се върне в нашите редици и да остави хвъркатия президент да се ОПРАВЯ сам.
156
1
 
12
 
! Отговори
Омонимен преди 7 години
На тези избори ще видим колко е умствения багаж на българина, колко и какво помни. Всеки път като дойдат "КумаЛистите" на власт, България влиза в тресавището. Кой ги поддържа и защо за мен е меко казано загадка. Спомнете си и Жан, и Ореха, и Станишката - тези "богатири" на своето време. Пак гласувайте за тях. Относно Корни-то....От мен да знаете - по-лакомо и амбициозно същество от жената няма. Дайте и власт и и гледайте сеира...Мислете кого ще избирате....
155
2
 
4
 
! Отговори
А ,СТИГА ,БЕ.... преди 7 години
КВО МИ ПУКА ЗА ДЪРЖАВАТА ,БЕ ...200..ха,хахаааааааааааааВСИЧКИТЕ КРАДАТ , КАТО ДЪРТОФЕЛИЯ НИНОВА----НАЛИ ИВ.КОСТОВ И ДАДЕ ДА ПРИВАТИЗИРА ВСИЧКИТЕ АКТИВИ НА "ТЕХНОИМПЕКС"...??!!ДА НЕ БИ ДА ИМАМ НЕЩО ДАДЕНО ОТ ИВАН КОСТОВ ИЛИ НИНОВА .....ТА , ДА МИ Е ЖАЛ ЗА ДЪРЖАВАТА..??!
154
0
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
А не мислите ли,че държавата ни няма нужда от толкова партии
153
1
 
12
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ ЕДНО: преди 7 години
КОМУНИСТ------ОБЕЩАВА ...АМА НЕ ДАВА!!!!!/...дава само на себе си и на "своите хора".../
152
3
 
8
 
! Отговори
МНОГО ЛЪЖЕ , ТАЯ БЕ. преди 7 години
ДЪРТОФЕЛИЯ НИНОВА ,ЛЪЖЕ КАТО, СТРИНКИТЕ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР.. ....В КРИТИЧНАТАВЪЗРАСТ!!!ТЕ----ВСЕ СА НЕДОВОЛНИ ....И НЕЗАДОВОЛЕНИ, НА ТИЯ ДЪРТИ ГОДИНИ !!ПРОСТЕНО ИМ Е...ХА,ХА,ХААААААААААААА
151
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай,Корнелия!Ти ще си следващия Премиер.
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми какво да каже жената?Тя самата не си вярва на приказките,какво остава за електората.Важното е да се говорят глупости,избори идват.
149
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова "Управлението на кабинета "Борисов 2" върна България назад"Да бе, то нали управлението на БСП (+ДПС) много напред ни тласна. Я да си погледнат историята през последните 15 години... Лошото е, че работата в хвани единия, та удари другия:- реформи никой не прави- стратегически действия няма (насъераване на раждаемостта, земеделие, опазване на земя и водни ресурси...)Разликата е само че при ГЕРБ като че ли се краде по-малко.
148
5
 
11
 
! Отговори
Тишо преди 7 години
Кратуноооо,кратуно .Двамата с жена ми сме педагози-пенсионери по 450лв пенсия. И двамата работим по заместване по 7-8 месеца в годината със заплата по 800лв. За повече в нашия скромен живот не сме и мечтали. Това ли искате да разрушите. Не омаскарявайте нацията и народа ни.
147
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като е слушам добре че зимата си отива и жан виденов го няма остана само идеолога румен гечев че тръпки ме подбиват
146
2
 
23
 
! Отговори
натюр преди 7 години
То пък вие като бяхте на власт направо ни изстреляхте в космоса...
145
5
 
13
 
! Отговори
"БСП ще преизчи преди 7 години
пенсиите" -Но не уточнява, от какви позиции БСП ще преизчислява:- На мнозинство в парламента ли се надяват?- Или очакват да има правителство на БСП?- Или смятат по непарламентарен начин да променят президентската власт и от такава позиция да диктуват как да се променят законите? Ако е това, значи замислят противоконституционен акт!Такъв един акт вече беше реализиран - уж надпартийната вицепрезидентка открито и публично заплаши президента (шефа си),че ще има неприятности,ако не слушка БСП-то!
144
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
идеите на социализма са добри и справедливи но никога не съм видял някой да ги спазва и да стои зад тях,омръзнаха ми хора които говорят едно и правят друго
143
2
 
22
 
! Отговори
за пенсиите преди 7 години
Четиридесет и пет процента от пенсиите били заради инвалидност!Поне 80 процента от тези пенсии са заради фалшиви заболявания .Аз ще гласувам за тази партия която има смелостта да преразгледа всички тези пенсии да конфискува всичкото имущество на симулантите които вземат от всички нас това дето не им се полага!И тези които са допринесли за това да бъдат вкарани в затвора доживот!