Без РБ няма дясно правителство, предупреди Кунева

ДБГ можело да е конкурент, партньор или коректив на ГЕРБ
31 яну 2017 10:10,
96
Без РБ няма дясно правителство, предупреди Кунева
Снимка: архив Булфото

Без Реформаторския блок не може да има дясно правителство.  Това предупреди лидерката на ДБГ, един от лидерите на РБ Меглена Кунева.

Реформаторите са на ръба на 4-процентната бариера за влизане в парламента, стана ясно от последния сондаж на "Галъп". По-ранни социологически проучвания пък показваха, че РБ няма да влезе в следващото Народно събрание.

Днес Кунева не пожела да отвърне на някогашния си партньор Радан Кънев, че . Реформаторският блок е "килерът на ГЕРБ”.

Още по темата

"Разговорът през обиди не е моят спорт”, каза тя пред bTV.

Кунева обясни, че не е изключено Реформаторите да бъдат конкурент на ГЕРБ, ако така се развият нещата. Възможно било обаче и да са партньор, а и коректив.

"Ще бъдем конкурент на ГЕРБ до момента, в който приключим този изборен цикъл. Ако има основание, ще си партнираме след това", разясни още тя.

Кунева коментира и темата за номинацията на българския еврокомисар. Вчера шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер каза след срещата с президента Румен Радев, че в Комисията ще изчакат редовно правителство да излъчи комисаря.

"Ако интересът на България е да има еврокомисар, а аз смятам, че всяка страна има този интерес, е добре това да се направи колкото се може по-бързо", коментира Кунева.

Според нея кабинетът на Бойко Борисов също е можел да направи номинацията, но правилно взел решение да отложи, тъй като бил в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
РККА преди 7 години
бих изтърпял Бойчовата муцуна още 4 години но не и тази мумия...
73
0
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Без Реформаторския блок не може да има дясно правителство? А защо изобщо трябва да има дясно правителство. На Бойко два (недовършени) мандата не му ли стигат.
72
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
За БОГА БРАТЯ И СЕСТРИ, моля ви, никога вече не гласувайте за герп. Заради тях сме сега сме на това положение, след девет годени на власт на боко тиквата сме след Румъния, спомням си много добре времето котато ве искахме да ги прикрепят към нас за членството ни в тъпия ес. Къде сета е високоинтелигентният кратунко бочето да даде обяснение ва изстрадалия БЪЛГАРСКИ ВАРОД.
71
0
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Кунева никакъв коректив не може да е, защото е безскрупулна, безпринципна не особено способна и продажна кариеристка, а в РБ вече са само такива!Не, "БЛАГОДАРЯ" !
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля ви, не публикувайте снимки на този отвратителна жена.
69
0
 
6
 
! Отговори
Интелектуалец преди 7 години
Кукувицата кога е била дясна за да дава съвети?На Пепи Готиното това ли му е идеала за десни съюзници?
68
0
 
15
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
повръща ми се от тази жена тя е дявол за власт и пари тя е способна да лъжи народа ни след като каза че бг не е под турско робство а сме били съжители
67
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази анти-българска муцуна защо все още не е в затвора?
66
0
 
6
 
! Отговори
народната либоф преди 7 години
сините другари са за следващите избори, къде се бутат?! сега наред са розавите другари с партнърите балансьори и едно мушкато за разкош.
65
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля ВИ не ни показвайте това лице !
64
0
 
6
 
! Отговори
Festa преди 7 години
Na besilkite do 3 mart!
63
0
 
23
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
ПРОСТО СА ЧУДЯ ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА,ПОДВЕДЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ЗА ЗАТВАРЯНЕТО НА АТОМНИТЕ ЦЕНТРАЛИ,МИЛИАРДИ ЗАГУБА,КАКВО ЧАКАШ ГОСПОДИН ПРАВОВ ДЕМОКРАТ,ЧАКАШ ДА ОТКРАДНЕ ЕДНО МАГАРЕ,ИЛИ ОВЦА,ЗАЩО Е ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ,КАТО ГОЛЕМИТЕ ПРАВЯТ, КАКВОТО СИ ИСКАТ.
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия от РБ блок толкова ли няма нови, неопетнени, некомпрометирани и харизматични лица, че от 15 години гледаме как все едни и същи динозаври се бутат пред камерите? Кунева, Лукарски, Р. Кънев, М. Димитров и сие....... ей, втръснахте бе хора. Разбирате ли, че сте досадни вече. Никой не ви иска.
61
0
 
18
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 7 години
Чудя се защо сериозните телевизии и вестници изобщо "канят" и отразяват напъните на такива ненужни изкопаеми като тая Куневица или така наречения Реформаторски Блок. Една банда от несъстояли се и напълно провалени псевдо политици, които с най-голяма наглост и безочливост точат зъби пак да се набутат в парламента. Не за да "реформират" нещо и да влеят нови идеи, а за да шантажират, саботират, и извиват ръце на леви и десни в името само и единствено на лични бизнес интереси.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууууу! Много духовито. Ценя самоиронията за четвъртокласници.Голям виц!
59
0
 
20
 
! Отговори
Симо преди 7 години
Тая П.А.Ч.А само ядрена енергетика не е командвала само и само да е във властта и да краде!Продаде част от страната за да се налапа с пари....НЯМА ЛИ ЗАТВОР ЗА ТАЯ ***?!
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А без дясно правителво няма РБ*. Така ли г-жо Кунева?*РБ е реформата (буржуата) блок не Република България
57
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази високомерна куха лейка все още си въобразява,че някой я иска във властта.Даже и тоя,който я покани за министър и каза в лицето,че никак не е имал желание да управлява с нея и с тия около нея,ама от немай къде,за да не падне и той от власт се сдушиха и здраво стиснаха кокала.Видяхме ги всички-и реформаторските им напъни и безпринципното им поведение.Едва ли някой ще се излъже отново да заложи на куци коне.
56
0
 
28
 
! Отговори
Лема (Теорема) преди 7 години
До НасПреди 1989 г., а и сега партията беше пълна с членове на партията и тук-там по някой комунист. Истинските комунисти си останаха бедни при своите комунистически идеи, а нагаждачите-членове бързо се пребоядисаха, за да могат да продължат да лапaт.
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 30 години едни и същи муцуни.Нищо не ще се промени в задръстената държава.