Българинът не си хареса 43-тото НС, ще го запомни с... нищо

Едва 3% от участници в анкетата на Dnes.bg ще го запомнят с приетите закони
56
Българинът не си хареса 43-тото НС, ще го запомни с... нищо
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

На 26 януари бе проведено последното заседание на парламента, с което 43-тото Народно събрание отиде в историята. Животът му бе почти наполовина по-кратък от полагащото му се – близо 2 години и 3 месеца.

Още по темата
Първото му заседание бе на 27 октомври 2014 г, а по време на мандата му бе излъчено второто  правителство на Бойко Борисов. След оставката му, както и след отказа на всички представени партии да направят нов кабинет в рамките на този парламент, 43-тото Народно събрание бе разпуснато от президента Румен Радев на 27 януари 2017 г.

Какви ги свърши парламента за тези малко повече от 2 години?

По време на мандата си 43-ото Народно събрание е приело 336 закона, 392 решения и 3 обръщения и декларации, сочи справка за работата му. Парламентът е имал 296 пленарни заседания, като 22 от тях са били извънредни.

В 43-ото Народно събрание са постъпили общо 708 законопроекта, като 407 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата са постъпили 413 проекторешения, от които 355 от народни представители, както и 31 проекта за обръщения и декларации.

Само един вот на недоверие е имало от депутатите към правителството в мандата на последния парламент – заради здравеопазването, напомня още справката.

Бившият строителен министър Лиляна Павлова и финансовият министър Владислав Горанов от кабинета "Борисов" 2 са били най-виканите министри в 43-ия парламент, сочи още справката.

В края на мандата на това НС, Dnes.bg се обърна до своите читатели с въпроса: С какво ще запомните отиващия си 43-ти парламент? В традиционната ни анкета участие взеха 2546 души.

Според резултатите цели 69% от нашите читатели споделят, че няма с какво толкова да запомнят това Народно събрание. Едва 3% са тези, които споделят, че ще помнят този парламент с  многото приети закони, въпреки краткия му живот.

11% от хората споделят, че най-запомнящото се в това НС са бракове по сметка на противоположните политически играчи в него, а 8 на сто ще го запомнят с неуспеха на председателя му Цецка Цачева да стане държавен глава – събитие, което на практика стана повод за края му.

Пъстрият парламент и целите 8 партии и коалиции, които влязоха в него след изборите, са най-емблематичното събитие в живота на това НС за 4% от хората. Също толкова от анкетираните ще запомнят този парламент с това, че трудно събираше кворум в критичните моменти от живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
А-а-а-а, не е съвсем без нищо!! Нали успяха да намалят жизнения стандарт на "чичо" - успяха!Нали на всяко заседание половината никога не бяха в залата ? Нали като направи българина референдум и им каза , че са много търтеите там , всичките скочиха да си пазят и броя, и привилегиите. Скочи цялата политическа каста - президент, парламент, че и "независимите", дето не знаят какво е Конституционно и какво не ?И некадърниците се помнят от народа.......
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ги запомним с изтеглените 16 млд., които потънаха някъде.
35
2
 
13
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Ние и правителствата не харесваме, но никой не се е заинтересувал
34
2
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Партиен секретар в ролята на председател,и то на демократичния ни парламент/ужким/.Може би мъж,може би жена-изберете сами.
33
3
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
А АЗ ЩЕ ГО ЗАПОМНЯ С НЕВЕРОЯТНИТЕ ГЕРБАДЖИЙСКИ ПРОСТОТИИ!
32
2
 
23
 
! Отговори
Interntlumpen преди 7 години
Една шепа дерибеи над всичко българско и човешко, живеят с безброй нули, стъкмена шума... хиляди.. милиони... Имат кратък и безсрамен живот, който не стига, за да бъде логично и смислено оползотворена шумата. С изострени мутри от цинизъм и извратеност.Мечката заигра у съседите, скоро ще заиграе и у нас.
31
2
 
22
 
! Отговори
преди 7 години
Българинът не ги запомни и след два месеца ще избере или същите, или някои като тях...Да му е честито.
30
11
 
6
 
! Отговори
Jackson преди 7 години
Българина явно чака нещо като,станишев,сидеров,доган и *** от прехода ....Идват хванете се здраво...
29
1
 
17
 
! Отговори
Nobev преди 7 години
Ste gi obesim vsuchkite predi 3 mart. Oprazniha li darjavnite jilista?! Pokajete.
28
17
 
8
 
! Отговори
Doni преди 7 години
Доган, Станишев, Бисеров и тн...идват да ви понапълнят....
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bg ne haresva sebe si,vse reve i vse kisne po barcheta i chopli semki s ancug adidas.Ne haresva che e jiv i zdrav,vse drugite vinovni.Bg ne haresva kak vali snyag,dujd kato peche..ne e sviknal da go kritikuvat oti mnenieto mu e tolkova visoko,che da govorish s nego ti tryabva stulbichkata na Smirnenski.I 2000 evro da vzema pak niama da mu stigat i pak Boiko shte mu e vinoven.Zatova mu e nujen edin s toyaga s krumovi zakoni i vs shte e ok,klevetish-ezika,kradesh-rucete,nasilvash-kochan s carevi
26
2
 
28
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
На първо мислене партията фантом на Бареков и неговата депутатка даскалицата от Ямбол.Електродоставчикът ром БатСали. 20те милиарда заем които те присвоиха а ние ще връщаме.Б.Б.пишман политикът който два пъти лъга избирателя взема власта и се проваля.Сега се заканва за трети път да ни излъже Два Референдума проведени но ТЕ не се съобразиха с народния вот.Нема такава държава!!!Мизерници че и да ги помним!Въжето за тях.Народен съд за Геноцид!!!
25
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-отвратителното нещо беше Цвета Караянчева!Нека България научи,че тя създаде в Кърджали политическия модел от 1950.Който не е с нас е враг!Това е реалната политика на управление на въпросната депутатка.Казвам управление,защото всички уволнения,назначения,пенсионирания,насирания,са нейно дело.Абсурдно е,но е истина!Парадокс е,че отново е номинирана за депутат.И никаква проверка на дейността и вече седем години!Явно някои закрилят беззаконието.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много умрял тоя сайт бе.Едно мнение стои по 2-3 часа.
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мисля, че българинът преди всичко не харесва себе си.По пркажено и долнопрбно племе от нас няма.
22
21
 
9
 
! Отговори
Напомням преди 7 години
Само много *** човек може да плюе по Държавата, защото Държавата олицетвирява и отразява населяващите я хора."*** народ - слаба Държава" това много отдавна са го казали умни хора.Всички, които обвинявате Съд, прокуратура, институции знайте, че хората работещи там са наши познати, съседи, роднини...Скаппан ни е народа, а от там и Държавата.Същото е и в Русия.
21
3
 
33
 
! Отговори
Без име преди 7 години
С какво друго да ги запомним освен с едно голямо нищо.
20
4
 
33
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
Напротив,ще ги запомним с това ,че "простотията прави силата ".
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да не забравят да дават пръстови отпечатъци като ходят в болниците.
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Uvajaemi pinkovci,Vie iskate,sled 65 godini krajbi da cufne i da vurje Stranata.Edno ot hubavite neshta v komunizma be che se stroeshe i nemojete da go otrechete,a 25g???? Nishto...Samo Boiko napravi,nikoi drug!!!!