Заради вота: Смениха половината областни управители

Мотивът на кабинета – провеждането на честни избори
Обновена: 8 фев 2017 15:14 | 8 фев 2017 12:05, Веселина Йорданова
149
Заради вота: Смениха половината областни управители
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Служебният кабинет смени половината областни управители на днешното си първо редовно заседание.

Сменени са губернаторите на областите Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, Софийска, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, Велико Търново, съобщи говорителят на правителството Ирина Белчева.

Мотивът на управляващите е свързан с провеждането на честни избори, а рокадите били и резултат от получени сигнали.

На мястото на Бисер Михайлов в Благоевград е назначен Валери Сарандев. Завършил е Школата на МВР в Симеоново, магистър е по "Право" от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Последната заемана от него длъжност е заместник кмет на община Гоце Делчев.

Във Варна Стоян Пасев ще бъде сменен от Тодор Йотов. Завършил е ВВМУ "Никола Вапцаров", където е бил в последствие ръководител на офис "Международна дейност". В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.

Малина Николова от Враца също освобождава поста, който ще бъде зает от Момчил Младенов. Завършил е Техническия университет в София. Бил е заместник-кмет на община Враца в периода 2003-2007 г., в момента е управител на БКС в града.

Сменен е и Илия Илиев в Кърджали, като на негово място е назначен Начо Ковачев. Бил е заместник-областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г., завършил е ВВАУ в Шумен, както и ВА "Г. С. Раковски" в София.

В Кюстендил на мястото на Виктор Янев областен управител ще е Йордан Татарски. Магистър е от Стопанската академия "Д. А. Ценов". Има дългогодишен управленски опит в частния сектор, работил е и в МРРБ.

Ловешкият губернатор Ирина Митева предава поста на Пенка Николова - магистър по регионално развитие и управление от СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в Община Ловеч, а през 2015 г. е заемала поста заместник кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология.

В Силистра Стоян Бонев отстъпва мястото на Петко Добрев, който е заемал същия пост в периода 2001-2005 г. Има магистратура по история и география от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Бил е заместник-кмет в общините Алфатар и Дулово.

В Търговище на мястото на Светлин Бонев областен управител ще е Валери Симеонов, който има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Той е икономист по промишлеността от ВИНС – Варна.

В Хасково на мястото на Станислав Дечев е назначен Минко Ангелов. В периода януари 2012 г. – март 2014 г. е заместник-кмет на община Хасково, преди това е бил и общински съветник. Завършва ВИХВП в Пловдив с магистратура по автоматизация на производството в хранително-вкусовата промишленост.

В Шумен Донка Иванова отстъпва поста на Валентин Александров. Той е магистър по педагогика от Шуменския университет, специализирал е публична администрация в УНСС. Бил е директор на ОДМВР - Шумен.

Рокада има и в Ямбол, където Димитър Иванов е сменен с Георги Чалъков. Завършил е УНСС, от 2015 г. е заместник кмет на община "Тунджа".

Във Велико Търново вместо Пенчо Пенчев ще управлява Николай Йоцов. Завършил е ВВАУ в Шумен, ВА в Киев, притежава магистърска степен по стопанско управление от НВУ "В. Левски", където е бил и преподавател. В последните години е работил като експерт в ИА "Военни клубове и военно-почивно дело".

Нов губернатор има Софийска област – вместо Росица Тодорова, поста ще заеме София Торолова.
Тя е заемала поста заместник-областен управител от юли 2013 г. до декември 2014 г. В момента е административен директор в частно дружество. Завършила е магистратура по индустриален мениджмънт в МГУ "Св. Иван Рилски" в София, магистър е и по автоматизация и информационно управляваща техника.

В София - град, където в момента мястото е вакантно, защото губернаторът Веселин Пенев беше сменен преди време заради сделката с "царските конюшни“, правителството назначава Диана Тонова. Тя е била заместник-областен управител в периода юли 2013 – декември 2014 г. От декември 2015 г. е началник на отдел в столичния район "Витоша". Магистър по право от ЮЗУ "Неофит Рилски".

По неофициална информация се очакват рокади и в Пътната агенция след инцидента в тунел "Ечемишка", при който в неделя 64-годишна жена загуби живота си. Какви ще са те, ще стане ясно по-късно днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
MoX преди 7 години
Мачкай мутрите от Герб!Лустрация - да не видят повече власт бандитите!
96
5
 
0
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 7 години
Към 125. Не ми е приятно , но ще ти кажа; КОМЕНТИРАМ ТЕМАТА , ПО КОЯТО,,Мотивът на управляващите е свързан с провеждането на ЧЕСТНИ ИЗБОРИ.....,, КАКВИТО ОТДАВНА НЯМА В ГРАДА НА МАЛКАТА мУТРА .И ДА ТИ НАПОМНЯ ПОГОВОРКАТА ; ,,КОГАТО ДВАМА СИ МЕРЯТ ТОЯГИТЕ , НЕ СИ СЛАГАЙ ЗАДНАТА ТАСТ,,./съвсем дискретно/
95
0
 
3
 
! Отговори
S преди 7 години
Убеждават ни, че целият свят се самоубива! Това е простотия. Не сте го доказали, че са психично болни!!!
94
1
 
4
 
! Отговори
S преди 7 години
И що да са самоубийства?? Това с броя на регистрираните като психично болни е някаква простотия!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И технологиите ви са откраднали май, как сега правят да се сменят толкова бързо разни образи по разни телевизионни предавания?!
92
3
 
12
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Всички ОА трябва да се закрият. Напълно излишни са. Това са свърталища на калинки ,събрали само партийни активисти , които не стават за нищо. Използват ги изборно и ги сменят като носни кърпи при всяка смяна на властта. ЗАКРИВАЙ ГЕРДЖИКОВ ! НЯМА ДА ЛИПСВАТ НА НИКОГО !
91
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За областини управители се назначават предимно военни. За война ли ще се готвим?
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
119 е от църква
89
2
 
7
 
! Отговори
78/-89 преди 7 години
Сменете и пернишкото злобно русо недоразумение.
88
8
 
6
 
! Отговори
Жоржета преди 7 години
Жоржи, какво точно те мъчи? Избрахме си кмета още на първи тур с голяма преднина, и то два пъти. Какъв ти е проблемът, че и кметът, и областният са от ГЕРБ?
87
12
 
15
 
! Отговори
дсфсдфасдф преди 7 години
Е сега с тези червени калинки, няма начин да не са честни изборите. Твърде големи надежди възложиха някои на един *** и един бавноразвиващ се!
86
13
 
10
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 7 години
ПРАХ В ОЧИТЕ НА ЛЕКОВЕРНИТЕ. Какъв ГЕРБ е УЯЗВЕН . В ГАБРОВО ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ И КМЕТ СА ОТ ГЕРБАДЖИЙСКАТА БАНДА. Герджиков е ЧОВЕКЪТ НА мУТРАТА от времето на ЦАРЯ-КРАДЕЦ , който направи мУТРАТА ПОЛИТИЧЕСКИ ГЕНЕРАЛ. ИМАМЕ ПАМЕТ , НЕ НИ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ.
85
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БИЙ *** ПО ГЛАВАТА,БИЙ,БИЙ,БИЙ!
84
0
 
21
 
! Отговори
хахахахах преди 7 години
Това пък с областните управители винаги ми е било смешно, та чак жалко. Както те назначават, така те и уволняват - без особени заслуги. Не съм забелязал до момента да е назначаван някой смислен човек (може и да има изключения де). Обикновено са някакви мухи, дето *** за зеле не става от тях.
83
0
 
31
 
! Отговори
До: ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Лисицата:-Гарго, ще гласуваш ли с ДА на референдума? Много е важно, от това зависи бъдещето на децата ти!..гаргата мълчи и стиска сиренцето в клюна.-Гарго, много е важно България да е независима и да не купува ток. Ще гласуваш ли с ДА?Гаргата:-Да!Сиренцето пада, лисицата го грабва и офейква. Гаргата, замислено:-Аз и НЕ да бях казала, все тая...
82
24
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хохохооо...Радев го втъква яко на мутрите.Както се казва бавно на час по лъжичка,но затова пък сигурно и по график.Първо с избора си уволни *** и цялото му продажно правителство.После с встъпването си изрита гербераския парламент.След това наложи вето за концесиите и докара до лудост бойковия авер Киро гелосания.Последва визита в Брюксел и твърдо не за конфронтация с Русия и отказ да приемем върнати емигранти,нещо обещано от Боко.И сега шут на областните и ГЕРБ остават без изборни хитринки.
81
35
 
18
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Червените *** нека внимават в картинката,че ГЕРБ ще се върне със или без Бойко но този път с Пиночет,и жална ви майка тогава червени мошеници!
80
2
 
8
 
! Отговори
Urde преди 7 години
Opalchenci, haiduti, partizani....narod - obstonationalna bezsrochna stachka na 3 mart za belgiiski zaplati v bg.
79
26
 
22
 
! Отговори
3 преди 7 години
Тройната ламя се завръща. Да ви е честито.
78
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
напълниха пак администрацията с калинки