Кабинетът "Борисов -3": Високи заплати, още полицаи, нови пътища

ГЕРБ ще "превръща страховете на хората в надежда за нацията"
583
Кабинетът "Борисов -3": Високи заплати, още полицаи, нови пътища
Снимка: БТА, архив

За всички и по много. Това обещава ГЕРБ в предизброната си програма от 50 страници, която вече е публикувана на сайта на партията и всеки, който иска може да се запознае с конкретните детайли в нея.

От документа става ясно, че партията на Бойко Борисов определя за свои приоритети образованието, здравеопазването, развитието на инфраструктурата, туризма, икономиката.

Този път ГЕРБ обяви за свое мото: "Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията!".

Още по темата

"Водим се от дълбокото си убеждение, че само ако са последователни, политиките ни стават не просто изпълними, а и перспективни. Търсенето на ефектни краткотрайни решения на политическите проблеми доказано бламира сериозните реформи, като нерядко те се оказват част от ПР стратегии и остават встрани от същността на проблемите. Всичко това подхранва единствено антисистемното говорене и антисистемните намерения в политиката, което е непродуктивно и по обясними причини е в основата на обществения песимизъм", обясняват още в началото на управленсаката си програма от ГЕРБ, за да подчертаят, че те вече имат опит и целта им да надграждат постигнатите добри резултати.

От ГЕРБ признават, че са напълно наясно със съзнанието, че за кратък срок българите искат да видят реални резултати и то в областите, които ги засягат в най-голяма степен - стандарт, образование, здравеопазване, национална сигурност и икономически просперитет.

"В същото време, обаче, ние сме наясно, че главната задача на политическите лидери е да работят с мисъл и за дългосрочното бъдеще. Резултатите от работата ни трябва да бъдат бързи и дотолкова добри, че да дават надеждна перспектива на страната ни", отбелязват от партията в документа.

В програмата е припомнено, че през последните години от управлението на ГЕРБ – развитието на икономиката даде възможност минималната работна заплата да скочи от 360 на 460 лв., а средната -  от 833 лв. към ноември 2014 г. до 954 лв. в края на септември 2016 г., което прави за по- малко от 2 години с 14,5 на сто.

"Ако отново управляваме страната, можем да очакваме увеличаване на средната работна заплата за страната, която в края на мандата да достигне 1500 лв., а минималната работна заплата, без да се създава напрежение на пазара на труда, също ще нарасне и ще достигне 650 лева", обещават хората на експремиера.

За да стане това те разчитат на по-добра среда за привличане на инвестиции, развитие на производството, повече туристи, изсветляване на икономиката, борба с контрабандата. 

"Ние в ГЕРБ знаем, че бизнесът плаща заплати, а правителството помага като създава среда. Работим за БВП от над 110 млрд. лв. в рамките на мандата, при около 86 млрд. лв. за 2015 г.", пише в предизборната програма. 

Освен доходите, престъпността е другият най-голям проблем на българите, но бъдещият кабинет "Борисов - 3" има решение и на този проблем.  За борбата с битовата престъпност от партията обещават да преразпределят кадровия състав така, че да бъдат покрити и малките села.

За да стане това пък щели да бъдат назначени още поне 1000 униформени служители на полицията и жандармерията. Отделно ще има попълване на щата за разследващи полицаи от 2000 щатни бройки, осигуряване на още 6000 полицаи, които да извършват действията по разследване съобразно криминогенна обстановка.

Поетапна смята на колите и на екипировката на служителите на реда също са част от предизборната програма на най-голямата партия.

Центровете за настаняване на бежанци пък ще бъдат пренасочени от големите градове към малките населени места в пограничните райони.

За учителите пък ГЕРБ предвижда двойно увеличение на заплатите. Преодоляване на неграмотността чрез комбинирани действия, включително и без помощи за семейства, чиито деца не ходят на училище, програма за стимулиране на младите учители, повече психолози и интерактивни дъски във всяка класна стая включват още мерките, предложени от партията.

Акцентът на ГЕРБ в здравеопазването е поставен върху профилактиката. Те искат да се прецизира т.нар. "основен пакет медицинска помощ", да има ясни стимули за замяна на кешовите плащания с допълнително застраховане, което ще даде възможност за защита на пациента и за контрол на финансовия ресурс.

Започване на поетапна демонополизация на Националната здравноосигурителна каса, обещават още от ГЕРБ.

Да има по-справедлив модел на плащане за преминаване по републиканската пътна мрежа – въвеждане на смесена система: електронна винетка за леки коли и тол такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили.

"Въвеждането на системата ще повиши събираемостта на средства за пътищата до почти 1 млрд. лв., като тези пари ще бъдат реинвестирани в пътната инфраструктура и за повишаване на пътната безопасност. В момента държавата събира и реинвестира едва 300 млн. лв.", мотивират се от ГЕРБ.

За партията семейството е основата на държавата, така че ще стимулират и раждането на повече деца. "Въвеждането на тридетния модел става стратегически национален приоритет", обещават от ГЕРБ.

Според политиците вече са създали благоприятна градска среда, нови детски градини и ремонтирани училища. Затова сега фокусът е върху интензивно финансово подпомагане до третото дете и намаляване на подпомагането за следващо.

За да стане отново армията ни силна от ГЕРБ предвиждат увеличаване на възнагражденията на военнослужещите. Изравняване на базата за формиране на минимално възнаграждение на военнослужещите с минималната работна заплата за страната, гарантиране на обезщетенията им, включително тези при освобождаване от служба, попълване на щата на личния състав, въвеждане на диференцирано заплащане с цел повишаване на мотивацията за служба в армията, са сред мерките на ГЕРБ.

Децата пък ще получават знания по военни теми. Учениците от девети и десети клас ще има по 5 учебни часа отбрана, оцеляване и действия при кризи от военен характер.

Всички български граждани пък, които нямат военна подготовка могат да преминат по свое желание през обучение, организирано и финансирано от МО, което да им даде начална или специална военна подготовка.

Управленската програма в глава "Правосъдие" предвижда народните представители да нямат имунитет, а всички от властта ще доказват откъде им е имуществото, дори срещу тях да няма повдигнато обвинение, предвижда управленската програма на ГЕРБ.

В случай на разминаване между доходите и това, което притежават лицата от висшите етажи на властта, разликата в имуществото, средствата за което не могат да се докажат, ще се конфискува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
0
 
0
 
! Отговори
sega преди 7 години
Всяка страна е разпознаваема с традиционната си идентичност и културното си историческо потекло , а една от нашите поговорки гласи следното;Три пъти за късмет.За мен ГЕРБ искат власта,могат да управляват и правят каквото трябва,за да се случва на кадърни дипломати и европейско ориентирано общество.Трайността на тяхната политика е в силата им да приемат градивните промени,запазвайки личностните си ценности и морален авторитет.
446
0
 
3
 
! Отговори
Меглена преди 7 години
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТОПогледнете първата предизборна програма на герб. В интерес на истината не звучеше лошо. Но веднага след като се докопаха до властта почнаха да правят точно обратното на обещанията си. Басирам се на 1000 долара, че няма дори един гербер от върха, които да приема сериозно тези глупости. Те са за прецакване на простолюдието - т.е. нас.
445
0
 
3
 
! Отговори
Litseto преди 7 години
Поредния Иван Костов.Мистър сюнетчия реже лентите с флага на България. И това е Български политик?????????????. Гордоста на България.
444
0
 
12
 
! Отговори
Ганчо преди 7 години
Ало, тези ни взеха за боядисани врабчета. Защо не вдигнахте заплатите като бяхте на власт???. Защо не вдигнахте пенсиите?? Защо магистралите Ви се скапват на първата година??? Искате отново да сте на власт, но нищо не направихте докато бяхте???. Май се опитвате да ни будалкате. Стига лъжи както се казва в една песен.
443
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е КОЛКО ПЪТИ ДА СЕ СПЪВАМЕ В ЛЪЖИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА КАСТА?БОЙКО ТИ НИ ИЗЛЪГА,ПОВЯРВАХМЕ ТИ ЧЕ СИ НАШ ЧОВЕК-ЧОВЕК ОТ НАРОДА,А ТИ СИ СИ БИЛ СТАР КОМУНСИТ-ОТ НАЙ ЛОШИТЕ И ТОВА НЕ СЪМ ГО РАЗБРАЛ ОТ КОМЕНТАРИ ИЛИ МЕДИИ,ЗАЩОТО ТЕ ТЕ ВЪЗХВАЛЯВАТ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРИЯТЕЛЯ ТИ ПЕЕВСКИ,ТИ САМИЯТ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ ГОДИНИ НИ ПОКАЗА КОЛКО СИ АЛЧЕН,КОЛКО МРАЗИШ НАРОДА СИ ЕЛЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ТИ РАЗДАВАШ НАРОДНАТА ПАРА ЗА НОВИ ВОЗИЛА,ЗА НСО ДА ВИ ПАЗИ,ЗА КОЗИРКИ НА СТАДИОНИ,ЗА ЗАКРИЛА НА ЕДРИЯТ ГРАБИТЕЛСКИ БИЗНЕС
442
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кво са ни повече полицаи, трябва просто тия, които са в момента, да почнат да вършат НЕЩО!
441
3
 
13
 
! Отговори
Atlanta Chemical преди 7 години
Колко години само обещания... Не мога да повярвам че все още има хора, които се връзват на това... Или казват "аз нямам избор.." - НE - ТИ ИМАШ ИЗБОР!!!Аз съм инженер-химик, но работех в министерство на Финасите като телефонен техник за жълти стотинки... От 17 години живея извън България и имах заплата която на ден беше колкото за цяла година в България получавах. Но това в Америка е нищо! Затова започнах собствен бизнес и сега дори в началото правя пари, за които дори и не съм сънувал преди.
440
1
 
14
 
! Отговори
Сноб преди 7 години
Ако ГЕРБ искат да се променят положително трябва да изгонят Боко и Цецо от партията
439
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички *** и тролчета: Единствено и само при управление на ГЕРБ България е вървяла напред. Да си припомним Виденовата издънка, Станишевия кабинет с ДПС, който дори си гласува безнаказаност, а пък последната капка беше Орешарски, който през цялото си управление откри един Виетнамски ресторант и отново свали България на дъното. Сега какво чакаме - да ни оправи Нинова ли, която самия Станишев уволни като заместник министър, заедно с Делян Пеевски за корупция. Опомни се народе!!!!!!!
438
4
 
17
 
! Отговори
Analizator преди 7 години
Къде ти е малкия и среден бизнес БРЕ УФЦАРАН??? Каква икономика ще има България като ОКРУПНИ БИЗНЕСА??? Даде го на твои ПРИБЛИЖЕНИ ВИДИОТИ!!! Малките ГРАДЧЕТА??? Тънат в МИЗЕРИЯ!!! СЪБУДИ се ПОЖАРНИКАР!!! ЗАПАЛИЛ си ЦЯЛА ЕДНА БЪЛГАРИЯ!!! Къде ти е МОСТА по ДУНАВСКАТА ПРОГРАМА??? КЪСА ПАМЕТ????
437
3
 
30
 
! Отговори
Франция преди 7 години
Боко Боко мамин Боко хората не вярват на лъжливото пожерникарче.
436
23
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
От всички предизборни програми на партиите, това е единствената, която е осъществима на базата на сегашните възможности на държавата, която ако се замислите малко над 1 милион човека издържат(но няма да се замислите)
435
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приказката за ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ нали я помните?Като си спомним и приказката: "Един път стомна за водичка, втори път стомна за водичка, на третия път се чупъи. Е, как да му вЕрваш на тоя, ДВА ПЪТИ БЯГА от отговорност, сега ще ми обещава ...
434
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много ме е яд, че не съм написал аз първия коментар, щеше да е:И нека храната започне сега!до тук има 500 коментара част от тях си заслужават да се прочетат, но колеги вярвам че можем и още да дадем на тоя демагог от снимката, *** пожарникар
433
13
 
2
 
! Отговори
някои си преди 7 години
До ognyanz абе пич ами за *** сухата ли ще гласъват след бсп само разруха и депресия
432
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият план, който може да представи герб е как Мутрата и кликата около него ще станат по-богати.
431
3
 
11
 
! Отговори
Лисан преди 7 години
Ако има правителство Боко 3, то следващото ще е с премиер Ердоган.
430
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, ха... колко прилича Боко на главния герой във филма "Кръстикът"!!!И каква дебела лъжа пак ни пуска на матр'яла само!...Щели да повишат заплатите, ама друг път!Защо неги повишиха, като бяха на власт?Всяка седмица разтягаха локума, как не било възможно...А сега хоп - обърнаха палачинката. Ама до докопването на кокала.После пак няма да има възможност.
429
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак да попитам къде са бронираните джипове за милиони,единия от които ти шофираше сам?В горското ги няма,от НСО мълчат като комунист на разпит.Та къде все пак са джиповете?-В гаражите на НСО или в гаражите в Банкя???
428
3
 
20
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Предизборно и Герб отвориха чувала с лъжите,пардон с обещанията,които няма да се сбъднат,разбира се ще се оправдават пак с късия мандат като хвърлят оставка и на местните избори...Така никога няма да си спазят обещанията,но ще имат оправдание.