"Националната сигурност" на борба от тероризма до битовата престъпност

Славчо Велков готов като бъдещ депутат да реформира системата
13 фев 2017 10:30, Петя Славова
8
"Националната сигурност" на борба от тероризма до битовата престъпност
Снимка: Bulgaria ON AIR
Бих работил с удоволствие в следващия парламент в направление "Национална сигурност", що се касае до подобряване на параметрите на системата, която се нуждае от реформиране за постигане на много по-добри резултати.

Това каза водачът на листата на БСП в Пазарджик Славчо Велков пред Bulgaria ON AIR. Той заяви, че би насочил усилията си към минимализиране на рисковете към сравнително новите, но мащабни предизвикателства и заплахи за сигурността, произтичащи от тероризъм, мигрантски потоци и вълни, както и към гарантиране на гражданската сигурност и борбата с битовата престъпност.

Велков оцени свършеното от екипа на бившия премиер Бойко Борисов като незадоволително.

Експертът по сигурност каза, че председателят на БСП Корнелия Нинова го е поканила да участва в листите на партията и той е приел, след като се е запознал подробно с предизборната платформа, в която е припознал неща, които споделя напълно.

 
Експертът по сигурност определи платформата като "реалистична, непопулистка, изпълнима с постижими, стратегически цели."

На въпрос дали е участвал в изготвянето на програмата, Велков посочи, че е взел участие в обсъждането й, раздел "Външна политика, национална сигурност и отбрана" и "Вътрешен ред и сигурност".

"За разлика от много експерти, аз разглеждам националната сигурност като политика за защита на националните интереси със всичките й измерения - вътрешна, външна, икономическа, социална, финансова, религиозна и прочее сигурност", коментира още Велков.

Запитан дали се притеснява от това, че има хора свързани с Държавна сигурност в листите, той отговори: "Не ме притеснява изобщо, аз самият съм свързан с Държавна сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнооооооооооого , мнооооооого Гинкобилоба му трябва на Славчо! Едно време по жанвиденовото време ги бяха изкарали такива ДС специалисти от "нафталина", за да се справят с кражбите на МПС. Пълна пародия и смях, изкараха състава по улиците на обозначени Точки. Не само, че кражбите не намаляха, а и ги улесниха. Беше бума на престъпността и нямаше кой да приема граждани в районите още по-малко кой да работи.
7
0
 
0
 
! Отговори
Защо преди 7 години
Когато кажат "...професионалисти..." нещо ме свива под лъжичката.Защо така ?
6
2
 
3
 
! Отговори
спец преди 7 години
та нали вашият ДРУГАР лУКАНОВ създаде организираната престъпност,сега вашата партия ще Я РАЗГРОМИ,БОГ да пази БЪЛГАРИЯ от КОМУНИСТИ
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившите доносници от ДС тръгнали да пазят отечеството. Те ще продадат родната си майка за една рубла така въобще не може да им се вярва
4
0
 
8
 
! Отговори
дано за по добро преди 7 години
Славчо Велков е човек от системата на сигурността , познава материята , смятам че е и почтан като човек! Стига са ги назначавали .....събрани от кръстовищата и на софрата!!!
3
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
В интерес на истината НС се нуждае от професионалисти.Стига с тези партийни калинки,нищо не правят само ръце вдигат,като им кажат началниците.А България затъва!!!!!
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя Бъчварова я деформира системата повече накъде.
1
1
 
3
 
! Отговори
бмп преди 7 години
Даа,започва се...