Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право"
Обновена: 17 фев 2017 08:56 | 17 фев 2017 08:24,
418
Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България
Снимка: БТА

Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз".

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието - 5, 10, 50 години?", каза Радев.

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

"Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?", каза той.

В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в Европейския съюз, коментира още държавният глава по повод последните негативни констатации за страната ни от организацията "Трансперънси Интернешънъл".

В интервюто Радев подчерта, че страната ни трябва да увеличи усилията си в борбата срещу корупцията и престъпността.

Според българския президент, проблемът на Европа с мигрантите е неяснотата колко хора може да приюти и на каква цена за социалната система.

Президентът ще участва днес в Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността. В баварската столица ще бъдат обсъдени миграционната криза в Европа, перспективите за европейската отбрана, ситуацията в Близкия Изток и борбата с тероризма.

Сред участниците във форума ще са лидерите на ООН, НАТО, Европейския съвет, германският канцлер Ангела Меркел и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много точно го каза Калфин на времето:"Да обичаш Русия, означава да обичаш България". ...Това означава да обичаш душманина си.Само човек развил дълбок Стокхолмски синдром може да го каже.Психиатрите да се произнесат- страда ли президента от този синдром или не. Може пък просто да е болен и да има нужда да му се помогне, а ние да го обвиняваме без причина.
266
14
 
11
 
! Отговори
Комонис рософил преди 7 години
Много точно го каза Калфин на времето:"Да обичаш Русия, означава да обичаш България". Радев всеки път като си отвори устата пред западна медия показва колко много обича родината си. Все за отмяна на санкциите против Русия говори.
265
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-изпъpдян президент сме нямали. Даже Гоце не беше толкова зле.
264
12
 
12
 
! Отговори
Да приключм .... преди 7 години
Едно нещо ще го посъветвам президента....Пък то си е негова работа. Или да кара с НАТО и ЕС или да тръгва с Москва.Държи се , като гърмян заек паднал от друга планета на отминали100-на години.Нали се оплакваше , че сме разкрачени м-у Москва и Брюксел?Той се ослушва, като новобранец....
263
2
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Анонимен-328 Е дори по твоите сметки поне 2 процента от хората във форума са достатъчно умни..И научи правописа айнщайнче...
262
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "оФФце": Много се пенявиш бе, откъде го извади този руско-фашисти ярем. Ние само това, което Брюксел не е поискал, само него не сме направили, а бат' ти Боко се прегръща с Меркел където я види. Това ли е руско-фашисткия ярем? Е да, Бойко е бивш член на БКП, но е прегрнал здраво освен Меркел и евроатлантическите ценности, така че ту е нужен по-голям оптимизъм от троловете.
261
4
 
3
 
! Отговори
naco преди 7 години
Кога ще пътувате до Румъния,другарю Радев,ГУБИТЕ ЦЕННО ВРЕМЕ?! ОБЕЩАХТЕ!
260
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсМнението в този форум,Чучи,не струва пет пари!Това какво ти мислиш никой не го интересува и 98% от съфорумците те игнирират
259
9
 
4
 
! Отговори
оФФце преди 7 години
Ей оффце сте тва българите , робски душички , *** , кво ревете по сайтовете само , вместо да излезете навън , да грабнете сопите и да размажете по жълтите павета тая руско-фашистка гмеж дето се е настанила из кабинети и канцеларий от 9.9.1944 г. насам и ви граби , мародерства и избива 73 години вече ! оФФце , оФФце , оФ Фце сте *** , *** , *** щом търпите толказ време руско-фашисткия ярем !
258
3
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 322: Като твоята работа: вместо коментар по темата пишеш гл'упости.Кокто и други преди това. Анексията на половината Кипър от Турция било "друга бира", не като Крим. И какво и е другото? Я попитайте гърците какво мислят по въпроса. За едни може самоопределение (Като албанците в Косово), а за други, като руснаците в Крим - не може. И защо? Откъде идва разликата? От това, което е изгодно на хамериканците ли.Украинците каквото си търсиха, това си и намериха. Да се кланят сега на чичо Сам, дано
257
16
 
9
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Госп. Президент-Санкциите срещу Русия не бяха въведени за да вредят или помагат на нечия икономика-било то европейска или руска...Те бяха въведени като единствен мирен начин да се накаже един агресор, грубо потъпкващ международното право и Вие много добре го знаете...А какви са личните Ви мотиви за свалянето им аз лично май се досещам...
256
1
 
1
 
! Отговори
До 321 преди 7 години
А ти защо не дадеш пример като последваш съвета си?
255
6
 
6
 
! Отговори
До 320 преди 7 години
Не обсъждаме мен, а нещото президент ако не си схванал. Нека комшията ти да се самонастани в твоя апартамент пък ти поддържай добри отношения с него.
254
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 319: А ти де юре си ***, а де факто: г'лупак. Пълен комплектМного г'лупости тук,голяма тревога да не би да се подобрят отношенията с Русия. И за какво?. Какво имаме ние да делим с тях. Ами ако САЩ се откажат от санкциите, какво ще приказват и пишат тогава нашите продажници?
253
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де юре президент и генерал, де факто *** и говорител на рушкия посол.
252
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говори Москва!От това говорене само Москва има полза !!!Като си го е назначила, да вземе и да си го охранява.
251
7
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
Проблема на Европа с емигранитите е либерасто-толерастията на управляващите - САЩ ежегодно приема повече емигранти от всички дошли до сега в ЕС ама имат здрава полицейска държава, смъртно наказание и полиция дето може да го изпълни на улицата ако не я слушаш.
250
9
 
2
 
! Отговори
водач на МПС преди 7 години
Трудно се пълни вече пълна чаша, уважаеми Господин Президент ! В този ред на мисли водената от Вас политика е правилна и няма какво повече да се добави.
249
2
 
7
 
! Отговори
Васо преди 7 години
"В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в Европейския съюз, коментира още държавният глава по повод последните негативни констатации за страната ни от организацията "Трансперънси Интернешънъл"." Айдееееееее, па ние за това ли те избрахме. Я посочи кои са други по-назад от нас. Значи има ли съешаване със социалисти работата намирисваПрочети още на: dnes.bg/politika/2017/02/17/govori-prezidenyt-sankciite-sreshtu-rusiia-korupciiata-v-bylgariia.332201
248
2
 
4
 
! Отговори
найден преди 7 години
Много бързо обърна палачинката.