Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право"
Обновена: 17 фев 2017 08:56 | 17 фев 2017 08:24,
418
Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България
Снимка: БТА

Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз".

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието - 5, 10, 50 години?", каза Радев.

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

"Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?", каза той.

В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в Европейския съюз, коментира още държавният глава по повод последните негативни констатации за страната ни от организацията "Трансперънси Интернешънъл".

В интервюто Радев подчерта, че страната ни трябва да увеличи усилията си в борбата срещу корупцията и престъпността.

Според българския президент, проблемът на Европа с мигрантите е неяснотата колко хора може да приюти и на каква цена за социалната система.

Президентът ще участва днес в Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността. В баварската столица ще бъдат обсъдени миграционната криза в Европа, перспективите за европейската отбрана, ситуацията в Близкия Изток и борбата с тероризма.

Сред участниците във форума ще са лидерите на ООН, НАТО, Европейския съвет, германският канцлер Ангела Меркел и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
2
 
1
 
! Отговори
днес-Левски преди 7 години
Васил Левски е убит с одобрението на Русия, а Граф Игнатиев е определял съдебния състав. След залавянето на Васил Левски лично граф Игнатиев настоява пред османските власти Апостолът да бъде съден от специален съд. По настояване на графа в състава на съда са включени и българите: хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович член на държавния съвет към империята. Мито Панов Каймакчийски член на ръководството на българската църковно-училищна община Хаджи Мануил(Мано) Стоянов член на софийският меджлис Петър(Пешо) Тодоров Желявеца, член на Софийският меджлис.
286
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера на аудиенция при посола, днес с изявление. Простия шаврантофил кълве.
285
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския посланник вчера му е свел новите директиви
284
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До БАБА БУНА 345 Има си хас па точно теб да питат за НАТО.Много се зле...
283
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста от долупишещите плачат за турски такова
282
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерале, да го дуууаш! Умирам от бяс че гласувах за теб. По добре да си бях стоял на биричка и сръбска музика. От тук нататък, никакво гласуване!
281
1
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Мен ме дразни, че омаловажава проблема с корупцията, че не споменава независимостта на съдебната система и отговорността на главния прокурор, а това е показателно за зависимостта му от БКП-ДС мутро-олигархията.
280
2
 
10
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Тръмп каза, че Русия трябва да върне Крим и тогава ще си говорим за санкциите и доверието.. Какво повтарят Радев и Ни ова!? Русия трябва да спре насилието в Украинските територии и тогава ще си говорим за доверие. Така казва Тръмп. Ще го видим как ще гълта руското знаме над Крим и отменените санкции когато разкарат Тръмп след някой друг месец... Тръмпутинско папагалче. Няма грам мозък в главата. И генералшата му - и тя, защото му диктува глупостите които дрънка по европейските форуми чехльото и
279
2
 
20
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Този не знае смисъла на думите...! Дрънка написани му от Решетников и Макаров фрази.- Защо бяха наложени санкциите бе аланкоолу!?- Заради Крим! Нали?Ами като Крим е "взет" в нарушение на международното право, а санкциите са наложени заради това "вземане", за какво възстановяване на доверието говори този путински цурвул!?Те са наложени за наказание бре!Целта им е ДА ВРЕДЯТ на путинската икономика! Санкциите вредят и на западната икономика, но ако ги няма Путинкин ще продължи да " взема"....
278
3
 
12
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
До ИСеверен Кипър не е на Турция. Косово е независимо, а Крим е анексиран незаконно от Русия.
277
8
 
4
 
! Отговори
баба НИНА преди 7 години
НЯКОЙ ДА КАЖЕ КОЛКО РУСНАЦИ ЖИВЕЯТ В КРИМ И ОТДЕЛНО В ЦЯЛА УКРАЙНА,АКО Я ИМА НА КАРТАТА.КОЛКО СА УКРАЙНЦИТЕ,ДАЙТЕ НЯКАКВИ ДАННИ,АМИ ТО БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ МОГАТ ДА ИСКАТ ТУКА ДА ДОЙДАТ ТУРЦИТЕ ,ЩОТО НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ И ХОП,КОЛКО СА УКРАЙНЦИТЕ,НЕ Е ИМАЛО ИЗБОРИ В УКРАЙНА,ТОЗИ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ НА МАЙДАНА ИЗБОРИ ЛИ БЯХА ИЛИ КЛАНЕТА,ЧЕ В ВСЯКА ДЪРЖАВА СЛЕД 5 МЛД ДОЛАРА МОЖЕ ДА СТАНЕ МАЙДАН,УНАС МОЖЕ И ПО НА НИСКИ ЦЕНИ ДА СТАНЕ,ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА,ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ,ДА НАЛАГАШ ПОЛИТИКАТА СИ ,А
276
2
 
8
 
! Отговори
Китаец преди 7 години
Сибир е китайски. Въпросът е приключен!
275
12
 
9
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
АЗ НЕ СЪМ БИЛА ПИТАНА ДАЛИ ТРЯБВА ДА СМЕ В НАТО,РАЗПОЛАГАНЕТО НА СИЛИ НА САЩ В БЪЛГАРИЯ ЗА МЕНЕ Е АГРЕСИЯ,САЛОМОН ПАСИ ДА СИ ХРАНИ,ДА ИМ ОСИГУРИ СПАНЕ,МОЯТА ДЪРЖАВА НЕ ИСКАМ ДА УЧАСТВУВА В КАКВИТО И ДА Е ПАКТОВЕ,ИСКАМ ДА Е САМОСТОЯТЕЛНА И НЕЗАВИСИМА.РАДЕВ КАТО СИ ГЕНЕРАЛ ОТСТОЯВАЙ НЕЗАВИСИМИ ПРИНЦИПИ,НИКОГА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПРОВЕДЕНО ДОПИТВАНЕ ЗА НАТО.НЕ ПРАВЕТЕ НА ШУШТЕРИ,КОГАТО НАРОДА ГЛАСУВА,ТОГАВА МОЖЕТЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ.ЗА МЕН НАСТАНЯВАНЕТО НА ТАНКОВЕ И ЖИВА СИЛА Е АГРЕСИЯ.
274
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после истински мъж и президент.Браво!Че като се сетя за предишния -срам ме хваща
273
1
 
0
 
! Отговори
Ник преди 7 години
за което трябва да се потърси наказателна отговорност!Н.М.
272
3
 
4
 
! Отговори
Ник преди 7 години
Второ,питам има ли такова животно,като Държавен протокол или Протокол при президента,та се е снимал пред някакъв чужд символ,защото това зад него не е българският национален флаг! Да прочете чл.166 от Конституцията на Р.България! Обръщам му също така внимание,че тази продължаваща във времето гавра с национален символ продължава вече с години и е обхванала цялата страна! Дано някой да прочете това и да му го каже,аз ще очаквам реакция,вкл. и от прокуратурата, защото има въпиющо нарушение на основния закон и лично аз го смятам за антибългарско и антидържавно мероприятие,за което трябва да се пот
271
6
 
7
 
! Отговори
Ник преди 7 години
Няма да коментирам материала,но ще обърна внимание на два факта!Първо,Крим е даден незаконно на Украйна от Хрушчов,без да е налично решение на съответния, имаш право по Конституция за това,орган! Проведен е Референдум през 1991 год. при който народът на Крим се изказва и гласува за Крим в Руската Федерация! После още един,не много отдавна,със същия резултат! Няма начин,президентът Радев да не знае това и изказването му е знаково,"клекнал" е!Второ,питам има ли такова животно,като Държавен прото
270
2
 
10
 
! Отговори
BG преди 7 години
Хайде да питаме който и да е водещ на някакво предаване, което е спонсорирано от дадена фирма и ще ви каже че поведението на президента е точно като на водещ който е сключил договор със спонсора си за продуктово позициониране в :)))Да ама в предаванията честно си пишат спонсорите, а пък "българския" президент се пише на "независим" !
269
8
 
7
 
! Отговори
... преди 7 години
Айдаа БСП говори за корупция Д:... Емии да те си взеха КРИМ сега остана Турция да си вземе РУМЕЛИЯ... АЛЕЛУЯ
268
5
 
16
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Гаварит масква!