Къде е заровено кучето? Герджиков да си каже... къде и с колко?

Политолози зоват премиера да стигне по-долеч с обществените поръчки
83
Къде е заровено кучето? Герджиков да си каже... къде и с колко?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ревизията на служебното правителство на кабинета "Борисов 2" откри нарушения в част от министерствата и сериозните секторите, но за политолога Татяна Буруджиева това не е изненада.

Още по темата
"Служебният премиер Огнян Герджиков трябва да каже "къде е заровено кучето", тоест какъв е проблемът на държавата, на гражданите и на всеки един човек", настоя тя в предаването 'България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

"Аз искам да знам ощетена ли е държавата като цяло и с колко", допълни тя.

Политическият анализатор Христо Панчугов също сподели, че не е разбрал какво смята да направи правителството по този въпрос.

"Работата на премиера не беше да се държи като счетоводител - да ни обясни какви грешки и къде са намерени. Трябваше да каже всъщност има ли по-сериозен проблем, който да е причинил тези грешки и как ще бъде отстранен той", коментира Панчугов.

Гостите в студиото се обединиха около мнението, че има много по-големи проблеми, отколкото са обществените поръчки.

Панчугов каза също, че смяната на областните управители е най-малкият проблем на тези избори.

По-сериозният е, че имаме правителство, което е в невъзможност да осигури машини, за да проведе изборния процес, смята той.

"Трябва да се върнем на това дали другите служебни правителства са сменяли областните управители", подчерта Татяна Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.

Целият разговор гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
19
 
22
 
! Отговори
Боко на съд овреме преди 7 години
Какво спокойно беше преди да се появи Тиквата! Този човек опоска държавата, раздели хората и дано да не стане някой майдан!
40
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджик, колко ти платиха от БКП да говориш и вършиш глупости? В гроба да ги носиш!
39
5
 
21
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
Герджика го сложиха вече на барбекюто. А той сам елегантно подухва на жаравата усмихвайки се. Кога ли ще почне да усеща, че му пари както са го насадили. Отмъщават му.
38
3
 
23
 
! Отговори
naco преди 7 години
Другарю Герджиков,можете ли да посочите поне ЕДНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА,в която да няма ДАЛАВЕРА или КРАЖБА? Благодарим Ви!
37
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, за президенските избори, областните бяха честни,а сега вече не,ЕХ Герджиков нали бяхме много честни!Май е като царчето ,!политиката не е само ходенето,като петел герест!
36
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджика разказа играта на крадливите герберасти! Сега следва да ги вкара в затвора!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен
34
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджик, кога намери време да уволняваш и заместник-областни управители? Тях защо?
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предизборни недомлъвки!Бай Арпаджиков от кои си?Май забрави за изборите.Който и да дойде на власт ще си слага от неговите фирми.Поне да правят повече и да крадът по малко.
32
6
 
3
 
! Отговори
11111111 преди 7 години
До Анонимен 44Помисли си по-добре за Атака!!!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом не казва значи не е за казване, ама след като се отече цяла банка някъде и никой нищо не знае какво има да се чудим.
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте каква е ситуацията БСП не закача ГЕРБ и се правят на умряла лисица, за да може след изборите да продължат кражбите заедно.Тогава ще има не един а двама които ще продължат кражбите от народа.Жалко за България!Но явно си заслужава съдбата след като си ги избираме ние.Все пак се надявам че българите видяха какво могат и двете партии и ще потърсим алтернатива.
29
12
 
8
 
! Отговори
цацаратурата алоо преди 7 години
Абе, Цацаров ще провери ли служебният министър-председател за неизпълнение на служебните задължения, след като съдът е постановил, че във всяка секция трябва да има машини за гласуване, след като очевидно ще се провалят ?
28
2
 
8
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Предизборно тече фазата "Разлайване на кучетата". Не е във възможностите на служебно правителство да направи нещо повече. А основната му задача е да организира изборите.За да се случи наистина нещо съществено т.е. да се разкрият публично авторите на далавери и грабежи, да се осъдят ефективно и тикнати където им е мястото, трябва да се случат задължително поне 3 неща: Основни Реформи в правосъдието, администрацията и МВР! Сега всичко ще се покрия или в прокуратурата или от корумпирания съд!
27
7
 
15
 
! Отговори
Лъжат и манипулират преди 7 години
Бомбастичното съобщение на служебния министър на отбраната Стефан Янев от сряда за 100 обществени поръчки на предшественика му, които са за прокурор, само за два дни бе сведено до "вероятно 9-10" поръчки.Това правителство е най-опороченото от служебните, то вместо да посигури вота, прави политика в полза на БСП и ДПС.
26
6
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Бъркаш се много Герджиков си гледа неговата работа той е там временно, а тия бивши на НДСВ довчера бяха на власт, тъй че ако плюеш срещу Герджиков си в голяма грешка не той им подаде оставките. Но щом им е спрял обествените поръчки значи има за какво точно там е заровено кучето. Спряха им кражбите и ревнаха.
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не Герджиков трябва да каже, а неговият началник президентът, който беше избран след като обеща че ще се бори с корупцията и картелите.Нали знаете че ако реши Радев, още утре може да уволни Герджиков и да назначи човек който може да разрови блатото.Но няма да го направи, защото явно му сложиха юздите и ще слушка. Така че надежда всяка тука оставете.БСП и ГЕРБ са едно и също нещо и между тях има сключена омерта.
24
2
 
10
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Това по-долу е много по-близо до истинатаВ лудницата идва объркал адресите агитатор от ГЕРБ и започва да чете лекция пред болните.- Успехите на правителството... Приватизацията бележи... Расте доверието на международната...Всички възторжено аплодират, само един си стои тихо в ъгъла.Агитаторът пита:- А вие защо не ръкопляскате?- Аз? Аз съм санитар...
23
1
 
19
 
! Отговори
Виновните в затвора преди 7 години
Обществените поръчки всъщност са доста сериозен проблем. Защото аз всеки месец се спуквам от работа, а голяма част от парите, които съм изработил, отиват в държавата. А тя на свой ред ги подарява тези на някой, който само ще имитира дейност, без да прави нищо на практика.Аз не искам повече така. Не искам да работя залудо, за да пълня гушите на крадливи тарикати и бай ***. Пълна ревизия на всички поръчки и виновните в затвора.
22
1
 
5
 
! Отговори
един друг преди 7 години
А не може ли по-конкретно? Имало нарушения и това е. Ама да каже какви. Също така се интересуваме и колко струва ремонта на осветлението на тунел Ечемишка. Защо спря да се говори за това?