Генералски поход към парламента

Защо генералите да не участват в политиката, попита Константин Попов
19 фев 2017 14:00, Красимир Ангелов
102
Генералски поход към парламента
Снимка: Булфото

След като генерал Румен Радев стана президент на България, още един генерал се е запътил към голямата политика. Доскорошният началник на отбраната Константин Попов става водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област.

Той напусна армията в началото на декември след избора на Румен Радев, а официалният му мотив бе да даде възможност на новия президент да избере нов човек, с когото да работи. Сега обаче Константин Попов гледа към депутатските банки.

Той има 37 години военен опит и също е летец, като е ръководител на ВВС преди Радев.

"Моето решение за напускане на въоръжените сили е чисто етично. С генерал Радев сме работили отлично", заяви Константин Попов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. Той бе категоричен, че неговият бивш колега и настоящ президент е спечелил изборите честно и почтено и "това е прекрасно".

"Моето участие в политиката не е заради генерал Радев. Това са различни събития в различно време, в различно пространство", категоричен бе той. И отбеляза, че и в другите листи също ще има генерали.

"Защо всъщност генералите да не участват в политиката? Нима не са достатъчно подготвени? Нима нямат отношение към държавата си", попита Попов. Той призна, че често се е разочаровал от политиците като военен.

По думите на Константин Попов той е имал оферти и от други партии за участие в изборите, но единствено от ГЕРБ е имало реално предложение. "Не смятам да ставам професионален политик за дълъг период от време", посочи още бившият началник на отбраната и добави, че е част от гражданската квота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
0
 
! Отговори
до 92 преди 7 години
Прав си .Същото е казал и Алберт Айнщайн-"За да маршируваш ти трябва само гръбначен мозък.Глава изобщо не ти трябва-ако почнеш да мислиш няма да изпълняваш заповеди безпрекословно,а избирателно.
71
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mnogo generali bez armiq stranno????
70
2
 
5
 
! Отговори
no name преди 7 години
"той е имал оферти и от други партии за участие в изборите, но единствено от ГЕРБ е имало реално предложение." Егати мишока! Значи, не е в листата на ГЕРБ защото харесва тяхната идея, политическа платформа, визия за развитие не БГ и т.е., а защото предложението им било ной-добро. Е няма що. Мерси от такива подложки
69
6
 
3
 
! Отговори
es преди 7 години
при социализма ,когато не ставаш за нищо се ставаше военен
68
2
 
3
 
! Отговори
да се знае преди 7 години
един депутат освен заплатата взема и по 1200 лева месечно и за участие в комисии, а някои участват в четири комисии, като работата в тях я правят в работно време.В държавис население в брой като българското депутатите са до 120 души, а у нас 240,нашите партиивземат най-много пари в Европа за спечелен глас, имаме над 300 партии и вземат субси-дии по време на избори, а трябва да имаме не повече от 6-7 партии, да се знае.Затовав изборния ден ще ходя за риба.
67
5
 
6
 
! Отговори
А,бе...Балъците ... преди 7 години
НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА ---ЧЕ В БЪЛГАРИЯ , ГЕНЕРАЛИТЕ И ВОЙНИЦИТЕ СА ИЗРАВНЕНИ ПО БРОЙ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА....САМО С ТАЗИ РАЗЛИКА ---ЧЕ ДЕБЕЛОГЪЗИТЕ ГЕНЕРАЛИ , ПЛЮСКАТ ЗА ТРИМА ВОЙНИКА И ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ...ЗА ЦЕЛА РОТА!А, СЕГА --И ДУПЕТАТСКИ ЗАПЛАТИ ШЕ ИМ ГЛАСУВАМЕ...!ПОСЛЕ ПИТАЙТЕ ПАК ------ЗАЩО НЕ ВИ СТИГАТ ПАРИТЕ...!!!!!!!!!!!
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Генералски поход към парламента" - масово дезертьорство !
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уродливо мислене на НАТОвски генерали,тръгнали да търсят слава в политиката,а не професията си.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин Прецедент, моля Ви , не произвеждайта по-вече генерали !!! Отразява се зле на БВП /Брутния Вътрешет Продукт/! ! Цялата нациЯ го знае, и не ни натоварвайте с това !!! Не може едни да търсят храната си н кофите за *** а други да се се кичят с пагони ..-. и заплати !!! България е за всички !!!
63
3
 
7
 
! Отговори
Щабно преди 7 години
Истинските генерали идват да сменят едни "ментета", произведени от лейтенанти направо полковници и генерали.
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е пълен клоун, видяла жабата че подковават вола неговата работа... ама какво да прави то господ като давал акъл военните били под моста.
61
4
 
15
 
! Отговори
цоле преди 7 години
сбъркана държава, генералите трябва да взимат властта с танкове и самолети , а не с бюлетини
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До хлапакаSint ut sunt,aut non sint. ----- Интересно ? Пожелавам ти да си хапнеш от същите тези неща ! .....И пак ти казвам - не си от моята категория !!! Не заради друго, просто не приемам вулканизиран ц-ъ-р-в-у-л !
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари комплексари, и от ляво и от дясно, а стига де !? А на ония "патриоти" и разни други ..... супата .......
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 70 и 71Вие явно не знаете кой кой е в тази игра. Ген.Попов е дългогодишен началник на Радев.След ,,абдикацията "на втория от ВВС,не може мъжкар /както го определят колеги и подчинени/да отдава чест на,, върховния командващ"- - - -Я, Я пак че от толкова леваци не можахме да разберем кой е главния "героѝ" ? Кой от всичките смешници е бил главния герой ?
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До74-АнонименХЛАПАК! Знаеш ли къде дочака уволнението си набор 48ма от Трета армия/Ямбол,Елхово,Грудово/ и въобще не ни беше до смях. Безмислен е спора. - - - - -Няма спор !!! Въпрос на интелект !!! Всеки спира до там до където му стига интелекта !!!/ за добиване на същия е нужно допълнително заплащане/С удоволствие бих Ви интелектуализирал ! Само трябва да се обадите на предплатения ни номер ........ Ц-Ъ-В-У-Л !
56
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИнтересноИнтересно е колко от тук МНОГОЗНАЕЩИТЕ са помирисвали казарма и са наясно със всичко свързано с нея.Ама като гледам не знаят ни що е наряд ,ни що е непоряд,но за генералитета всичко им е ясно. - - - - - -Интересно ни е ти пък като беше наряд какво правеше ? Само не ни карай да се смеем !!! А колкото до "генералитета" ..... същото кото теб ....... от единия джоб в другия ....
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леви , деснилеви, десни ще вървим напред ! Имаме си пушки от папура дръжки,ще вървим напред !...... ....... Генерали ????
54
3
 
2
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Да ама клонът вече е окупиран дребен.
53
3
 
17
 
! Отговори
факт преди 7 години
В статията ясно прозира намерението на гербавите да копират формулата на успеха на Радев.