Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!

ОТ БСП козирували в Брюскел, а него наричали "послушко"
174
Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че харчовете на кабинета му са напълно ясни и се ядоса на искането на БСП – служебното правителство да прави ревизия на външния дълг, взет по време на неговото управление.

Още по темата

В началото на 2015 г. правителството на Бойко Борисов изтегли външен дълг от 16 млрд. лв. по предложение на финансовия министър Владислав Горанов. По това време негов заместник беше настоящият служебен министър Кирил Ананиев.

"Ако БСП искат ревизия не трябва да слагат за министър заместника на Владислав Горанов", отсече обаче Барисов, след като вчера червената шефка Корнелия Нинована заяви на заседание на Националния съвет на партията, че ще отправи искането си за ревизия на дълга официално до служебния премиер.

"Отдавна питаме защо правителството на Борисов задлъжня България с 16 млрд. лв.", коментира Нинова и отсече, че иска отговор на въпросите кога е взет дългът, колко точно са парите, при какви условия, от кои банки и кои консултанти.

Борисов обаче днес настоя, че всички финансови дейности на кабинета му са били на светло и напълно достъпни.

"Това, което сме правили през годините, прогнозируеми сме, всяка цифра е ясна", увери той.

"Ако не са харесвали политиката на Горанов и трябва ревизия, нейният кабинет, защото той е на БСП, не трябва да слага този министър, да го уволнят днес, за да доведат този, който ще направи ревизия, къде е логиката", скочи той.

По думите на Бойко Борисов в случая все едно Владислав Горанов да прави ревизия на него.

"Защо да коментираме пушилката, която БСП вдигат всеки ден", посочи лидерът на ГЕРБ.

Владислав Горанов пък призова: "Не си хaбете времето, другарко Нинова, прочетете отчетите за 2015 и 2016 година!".

Той припомни, че през ноември 2014 г., когато ГЕРБ пое за втори път изпълнителната власт, в държавата не е имало достатъчно пари.  По думите му 16 млрд. лв. е общият размер на програмата за дълга, но той никога не е достиган.

Бойко Борисов разкритикува и действията на служебния министър на отбраната Стефан Янев по време на срещата на министрите на НАТО, след която генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг обяви, че е постигнато съгласие за засилено присъствие в Черно море.

"Козируваха в Брюксел преди няколко дни, а после казват, че аз съм бил послушко", ядоса се той. Според него темата с военни кораби в Черно море е много деликатна.

"От една страна да не тревожим хората. Всички си спомняте времето, когато отстояхме позицията да няма флотилия в Черно море. Сега вече сме включени, имахме air policing, вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни", каза Бойко Борисов.

"Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ", заяви лидерът на ГЕРБ и добави: "Чакали са ме да падна, за да стане това решение".

Според Борисов има опит за отклоняване на обществено внимание.

"3 дни тече информация за охраната на първата дама, а не за важните решения за обществото, защото охраната на президента и първата дама е нещо нормално", коментира бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
9
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
БОКИЧА ПАК ЩЕ ВДИГНЕ КРЪВНОТО! ЯВНО ЗАБРАВИ, ЧЕ ТОЙ МНОГО СЕ НАТИСКАШЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА МУ ПРОВЕРИ ГРОБАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО! ЯСНО ПРОСТО ГЕРБАДЖИЙСКА ПУШИЛКА СА БИЛИ ПРАЗНИТЕ МУ ПРИКАЗКИ!
126
2
 
10
 
! Отговори
До 149 преди 7 години
И ти продължаваш заблудата като се опитваш като на *** да ни внушиш, че от снимката ни гледа ангел небесен, с две правителства от невинни херувимчета?Ако е вярно, че са управлявали добре, гражданите няма да гласуват наказателно.Вече и котките се бият по контейнерите за храна!
125
9
 
3
 
! Отговори
trafoPOST преди 7 години
Авторът или злоумишлено или от незнание заблуждава читателите на Днес.бг. Това, че бил изтеглен заем от 16 млрд е лъжа. Беше гласувано решение на НС с което се разрешава на кабинета в рамките на 4 год мандат да изтегли тази сума. Решението беше взето след фалита на КТБ и идеята е да се подсигури страната от нови трусове и да се изпрати сигнал към спекулантите. От тази сума са изтеглени около 4 млрд като голяма част са депозирани в БНБ като част от фиск. резерв, т.е. не са похарчени.
124
1
 
18
 
! Отговори
Отсекох !!! преди 7 години
Лидерът на Герб отсече.....Бойко Борисов отсече.......Премиерът отсече.... абе Днес бг ми направете го горски този щом във всяка ваша статия ОТСИЧА !!! Не свършиха ли дървата? Вие не престанахте с това "отсече" и то винаги когато статията е за Богу
123
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей хора недейте така , че вижте Буда пак вдигнал кръвното
122
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е Борисов? Той това казал, онова рекъл. Няма спасение. Непрекъсната ни го набивате в очите. И по телевизиите и в новините по Интернет. Мислех, че 2 месеца ще си отдъхна от него. Ако загуби пак изборите ще сте виновни вие журналистите. Хората ще гласуват на пук, както стана с Цеца!
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ербапче-кебапче
120
2
 
21
 
! Отговори
Чудна работа преди 7 години
Бившия финансов министър Горанов по TV каза, че 16 млрд. са ва БНБ, а бившата енергийна министърка в момента по К1 твърди, че тези 16 млрд. са хипотетични и ...изобщо не е теглен такав заем. Също като на една сватба тъпана думка, че булката е честна. Един от сватбарите се чуди...на тъпана ли да вярвам или на моя...?
119
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов като е толкова ербап да го питам аз,,,ЗАЩО ПОЗВОЛИ 7 ГОДИНИ ДА ограбват родителите ни с ало измами,, нали сте защитници на народа , за 5 дена може да вкарате всички измамници в затвора ..ЗАЩО НИКОГА НЕ СИ МРЪДНАХТЕ ПРЪСТА И НЕ СЕ ЗАИНТЕРЕСОВХТЕ от тези стари хора,,дали и на вас ви плащаха % от тези измами питам аз ???омръзна ни роми да убиват наще стари родители по селата и да ги ограбват с телефонни измами .. Цецо ..Бойко ..7 години бяхте на власт ..пр
118
1
 
10
 
! Отговори
TAKOVA PADENIE преди 7 години
TOMA MOJE DA SE SLU4I EDINSTVENNO V BULGARIA !!!!! ZASLUJAVATE SI GO !!!!!!
117
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнте добре снимката - ето този необразован и нагъл селски хитрец ви беше два мандата премиер. Сигурно сте много горди с избора си. Защото повечето сте именно като него.
116
34
 
9
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Пасмина - Вие не заслужавате ГЕРБ и Бойко! Само БКП за вас, за да Ви фалират за ТРЕТИ и верятно последен път. Толкова проста пасмина на едно място не може да оживее!Гласувайте за БКП и сами се закопайте! *** и прости селяци, които не разбират, че комунизъм имаше само за ЦК на БКП, а всички други газехме кал до колене, купувахме банани веднъж годишно и карахме руски трошляци, за които чакахме по 20 години, а когато ги подкархме.. до няколко дни започвахме да ги ремонтираме.
115
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как тъй без него се прави нещо, ако не е той ехеее... къде щяхте да сте сега във средновековеито още, aaa мат'рял със мят'рял такъв.
114
5
 
3
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
До ХристоЩе се води в комунистическата ти фантазия!
113
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който си мисли, че Бойко извън властта ще я кара само с филия, без мас, много се заблуждава. Мас е скътал и за внучето на внучето.
112
3
 
17
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Във връзка с постоянното настаняване на американски войски в района на Ново Село и засиленото им присъствие в Черно море, Борисов каза и още нещо много важно: " Вече сме цел / разбирай военна цел на руските ракети/". И ако се поразровите из руските СМИ, ще разберете, че една предстояща война между Русия и САЩ ще се води на територията на България, Румъния, Полша и Прибалтийските републики. Пази Боже!
111
1
 
7
 
! Отговори
"Платен трол&qu преди 7 години
Е какво да кажа то човек казва каквото мисли и хоп платен *** си.
110
6
 
26
 
! Отговори
ДО ГРОБ преди 7 години
ГРОБ ЗАБРАВИ ЧЕ БЕДНИЯ БГ НАРОД СА МНОЗИНСТВО МАЛКИЯ И СРЕДНИЯ БИЗНЕС СА МНОЗИНСТВО И НАРОДА МОЖЕ ДА ГИ ПРАТИ ДА ПАСАТ ОВЦЕ
109
5
 
21
 
! Отговори
Тръндафор преди 7 години
Тоя няма ли да се научи да говори български правилно ?! Мисълта му нещо засича,а за словоред да не говорим,дете в 1-ви клас ще се изрази по добре ..Иначе лично на мен ми писна от надути и без покритие фрази .Писна ми да слушам колко е велик Бойко , колко е велика Лиляна и колко велики и неподкупни са Герб .Да,ама Не .Гледам какво наследство оставят .....плаче ми се .......
108
4
 
28
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Баща му работил в МВР, а дядо му бил разстрелян от комунистите. ТАКА ТВЪРДИ председателя на ГЕРБ-Бойко Методиев Борисов.Ццццццццц.Като знаем как те проверяваха до 9 коляно,/ особено пък за структурите на МВР/ преди да те назначат.Цццццццц, как ли са пропущили факта, че дядо му е бил враг на народа? *** иначе честността блика от него ????????