Социолог: Партиите ще се опитат да копират модела "Радев"

Яхнали новата вълна, променят стратегиите си за изборите
20 фев 2017 21:07, Екип на Bulgaria On Air
14
Социолог: Партиите ще се опитат да копират модела "Радев"
Снимка: Bulgaria On Air

Предсрочният вот, в комбинация с вълненията на Изток и на Запад, накара партиите у нас да променят досегашните си стратегии и да започнат комуникацията си с избирателите в съвсем друга посока. Говоренето на партиите е станало основно в две направления - национално или социално.

Такова обобщение направи в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR социологът Първан Симеонов.

"Предизборната кампания ще бъде пинг-понг, блиц, бързо разиграване", прогнозира той.

Промяната в политическото говорене дошла от смяната на нагласите на българина, които от своя страна са повлияни от международната обстановка. Тези нагласи обаче са повече сантиментални, отколкото рационални, предупреди Симеонов. Той цитира и последния сондаж на "Галъп", резултатите от който сочат, че 42% от българите биха се обърнали към Русия в случай на война.

Според Симеонов именно тези нагласи на електората следват и политиците. Това обаче било игра с огъня: "Трябва честичко да се сещаме, че живеем така, както живеем, защото сме част от един клуб, където има правила и ценности, и това все пак е Западът", подчерта социологът.

По думите му още една значителна промяна в стратегиите на партиите ще бъде при избора на ключови кандидати. "Моделът "Радев" е удивителен - човек, който преди половин година беше непознат, сега е президент на страната. Другите партии ще се опитат да копират този модел", посочи Симеонов.

Относно служебното правителство коментира, че засега кабинетът "Герджиков" "стъпва" без резки движения и не е изключено да остане за повече от предвиденото.


Вижте още на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли кой да спре дрънкането на този продукт на "Кънчовците"? То бива антибългарска пропаганда , бива, но фабриката за лъжи на тия край няма! Само Нинова ги надминава!
10
0
 
2
 
! Отговори
шоуто на парламента преди 7 години
Знаем как и защо ни вкараха в ЕС.Никой не ни пита.Българите винаги са си падали малко русофили,въпреки опитите на Ивоинджевци,Митодиандреевци,и други да ни внушават че Русия е най-голямото зло.И какъв е моделът "Радев"Никому неизвестен летец излъга бабите,събра омразата на хората срещу ГЕРБ и стана президент.И сега партиите заложиха на певци,музиканти и генерали.Егати моделът,егати тактиката.Не че юристите и икономистите 25 години направиха нещо в тоя парламент.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви политици,какви политики,какви стратегии са ти в главната бе, дем-окр-атун?За 27 години вие,управляващите държавата представители на "четирите власти" дори един-единствен проблем не сте решили!Вкарахте райска БГ в поредната национална катастрофа!Вие,потомствените кла-тик-уристи,опропастихте и соц-а,и кап-а,и СИВ, и ЕС, и Варшавския договор,и НАТО!***!Дори за *** на бъчва не ставате!Всички сте от Петия интернационал-на ДДИД- на ***-илизираните Дем-окра-турни Ид-иоти и Дем-окре-тени!
8
3
 
16
 
! Отговори
Цв.Цв. преди 7 години
На този симпатяга няма ли кой да му каже да си махне тази безкрайно селска козя брадичка!!!!
7
0
 
12
 
! Отговори
До анонимния 5 преди 7 години
Прав си брат! Така е! Приемам забележката! Нашите строиха, прецакни с неспокойни и бедни старини. Ние също. Аз отчитам грешката. Ама пусто тука, та тука. На ни сега тука! Останах, ама има ли защо и вече за кого? Детето ми е навън. Сами оставаме. Даже пенсии може да не доживеем. А и да доживеем, няма кой да ни ги плаща. Може да получим нещо, ама със закъснение. Като на младини, когато чакахме заплати със закъснение от 20 дена.
6
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
До без изход....а дано
5
0
 
10
 
! Отговори
Дзъ до 4 преди 7 години
Браво пич.... аз съм от това поколение и си абсолютно прав....ще се пенсионираме в обещания
4
0
 
8
 
! Отговори
Дзъ преди 7 години
Да се г...р...ъ...м....н...а....т всички до един
3
1
 
10
 
! Отговори
запомнете преди 7 години
Ново правителство няма да има защото БСП и ДПС не стига, ГЕРБ + не стига, ЕС не позволява на никой коалиция с патриоти /националисти/ . Ще се мъчим дълго.
2
1
 
17
 
! Отговори
прецакано поколение преди 7 години
До Анонимен 4Абсолютно си прав само че прец***каното поколение не е от 1970 а след 1944 година.В допълнение 20 год чакаш за лада и си купуваш вносни чорапи.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз за кой да гласувам? Те обещават още откакто бях на 17. Обезцениха парите за една къща и я превърнаха в печка, хладилник и телевизор. После с парите за кола можех да си купя само обувки. После със заплата на млад инженер едвам си намерих работа. После детето се роди ама жена ми не я искат на работа, че имаме дете и ще отсъства. После сносна работа, ама едвам от заплата на заплата и детски няма, щото сме над нормата с 2,20. И кво?Прец***каното поколение 1970-1980. Да ви... Сициолог! Log out!