Президентът освободи главния секретар на МВР

Функциите ще се изпълняват от неговия заместник Георги Арабаджиев
Обновена: 22 фев 2017 19:15 | 22 фев 2017 18:56, Анисия Иванова
31
Президентът освободи главния секретар на МВР
Архив: Булфото

Държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Георги Костов, съобщиха от Президенството.

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов обяви предложението на правителството за освобождаването му след редовното заседание на МС днес.

Кабинетът иска нов човек на поста главен секретар на МВР, защото в последните 2 години Георги Костов незаконно уволнявал шефове в полицията, по политически причини. Според Костов той самият е жертва на натиск.

За две години Костов освободил петима шефове в МВР незаконно.

Още по темата

"В периода 2015-2016 година са събрани достатъчно данни, че той е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР. Те са били отстранявани от работа, но не по установения ред. Те доброволно са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности", коментира Пламен Узунов.

Става дума за директори на полицията в Монтана, Ловеч, Плевен, Перник и Видин. Костов ги махнал, според Узунов - след политически натиск.

Според Георги Костов натискът дошъл лично от премиера Огнян Герджиков.

Служебният кабинет няма да назначава нов главен секретар. Функциите му ще се изпълняват от неговия заместник Георги Арабаджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрах, че Гумен Крадев е уволнил полицая, но защо шушумигите ги е страх да кажат по чие предложение?Да не би да изкарат *** и Прасчо виновни!
22
2
 
10
 
! Отговори
Един преди 7 години
Какво толкова,че бил дисциплинарно уволнен Директора на Ловеч-Георги Иванов???Той беше станал печално известен,като овчар-козар в с.Българене,Ловешко.Сега се занимава с абсолютно същото само,че в с.Голец,Ловешко???Добре де,явно човекът си е роден за чобанин,защо трябва на сила да го държим Директор,и да очакваме той да ни охранява или пази???Опазил ни Господ от такива Директори!!!И нека не забравяме,че точно по-неговото време ПОЛИЦАЙ УБИ НЕВИНЕН ЧОВЕК?!?!?!Сега какво,паметник ли да му издигнем??
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двойката от снимката бяха най-некадърният министър на вътрешните работи и най-некадърният главен секретар. По-некадърни дори от тандема Цветанов-Борисов преди време.
20
13
 
5
 
! Отговори
Реших.... преди 7 години
..вече за кого да гласувам. Мислех за Бсп на мая манолова,но най ми харесва програмата на Татяна Дончева. За нея ще гласувам
19
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя и без това за нищо не ставаше - хем некадърен, хем грозен, а не може да каже и две приказки на кръст, само мъжка.
18
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчвата и Водката- на съд
17
31
 
7
 
! Отговори
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ! преди 7 години
ЗА ОТМЪЩЕНИЕ И РЕВАНШ , НА НАГЛИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ И ЧЕНГЕСАРСКИ ДОМОГВАНИЯ КЪМ ВЛАСТТА!!!НАЙ-ДОБРЕ Е ----СУЛТАН-ЕРДОГАН ДА СИ ДОЙДЕ!!!!ПОНЕ ТОГАВА Е ИМАЛО--МИР , РАБОТА , ЗАКОНИ , И ВСЕКИ МИРНО СИ Е РАБОТИЛ ИМОТА!ДНЕС В БЪЛГАРИЯ ----Е ТИПИЧНО РУСКО КОМУНИСТИЧЕСКО БЕЗЗАКОНИЕ И РОБСТВО!!!САМО ДОСТ!!!!!!
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То Борисов се сърди,,но ако беше обратното и той щеше да го уволни,то така трябва да си имат доверие ,а закупуването на изборите който копае гроб сам пада в него,да бяха гласува ли електронно гласуване ем по евтино хем няма коромпирани комисии но кой знае защо никоя партия не иска електронно ,както депотатчетата плашеха хората ще хакнат избориъе пълна лъжа,както виждате ква е война за депотат,та Слави Бинев стана мюсюлманин само да влезе в парламента,а други от дпс в герб тва е *** държава
15
11
 
41
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Хубаво че го е махнал, сега трябва тоя по бедствията и авариите, и него да махне!Тези две мижитурки бяха като пагони на Банкянския ***! Стояха при всички интервюта зад Боко и се хилиха на всяка тъпня изцепена от него!
14
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма гербераст да става за нещо освен да крадне
13
11
 
49
 
! Отговори
валката преди 7 години
тоя АЛКОХОЛИК беше крайно време да го изринат. тоя и за овчар не става!!!
12
6
 
15
 
! Отговори
Банка Антинари преди 7 години
Рязко падна цената на златото !
11
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, Жорес, ти на Бойко беше песот 'де намери Баце да те тури,барабар със селските потури.
10
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този беше голям ка:ун. Добре, че няма да го слушаме и виждаме повече. Голяма мъка беше когато се мъчеше да намери някоя дума. А думата бяга ли бяга. Непослушен Български език, игрив и непослушен. Изобщо не слушаше Жорес. Пълна непоносимост.
9
4
 
19
 
! Отговори
Празно преди 7 години
От трън та на глог ....
8
5
 
48
 
! Отговори
готвач преди 7 години
Tози човек и за старшина в кухня не бих го сложил !!!
7
7
 
43
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
ГЕРБ загуби един верен член, другар на дрОгаря Борисов, един много, много интелигентен човек. Еееех, той ако беше щяха да спечелят изборите, а сега загубата тропа на вратата. Ще могат ЛИ дрОгарите от ГЕРБ да намерят достоен заместник? Трудна работа. Но поне остава верен член на партията. Пак е нещо.
6
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и БСП са едно и също нещо а именно слуги на олигарсите и мафията.А тоя наистина беше за махане.
5
43
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе стига червени в тази държава,това мирише на предизборен преврат!
4
6
 
50
 
! Отговори
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ преди 7 години
калинките на ГЕРБ да разперят крилца към бащицата в Банкя. Метлата заигра...