В Хасково не искат кризисен бежански център

Да се спре или отложи строителството му, настоява областният управител
22 фев 2017 18:24, Анисия Иванова
11
В Хасково не искат кризисен бежански център
Архив: Булфото

Ще търсим варианти за отлагане на строителството на временен кризисен бежански център на територията на област Хасково до встъпването в длъжност на редовни правителство и областна управа, или за спирането на проекта въобще. Това каза на пресконференция областният управител Минко Ангелов.

Това ще бъде обсъждано първо на среща с министъра на вътрешните работи и след това евентуално с премиера, уточни той, цитиран от БТА.

Според него заради ниския миграционен натиск такъв временен кризисен център в момента не е необходим, а предвидените за него 1,6 млн. лева могат да бъдат преносочени за подобряване на битовите условия на сега съществуващите центрове за мигранти в областта.

На брифинг по-рано днес ръководството на ГЕРБ остро възрази срещу такъв проект и изрази готовност с всички средства да му се противопостови.

Областният управител обясни още, че залегналият в споразумението на България с ЕК за предоставяне на целева финансова помощ за бежанците проект е в крайна фаза.

Според проекта за партньорски договор между областната администрация в Хасково и МВР трябва да бъде подготвена площадка за настаняване за срок 4 месеца с капацитет 2000 души.

Други аргументи за отлагане или спиране на проекта ще бъдат напрежението по темата в региона и голямата концентрация на мигранти на територията му, каза още Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Петър янчев преди 7 години
Щом трактористи определят преоритети значи държавата е станала АПК.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харманли в началото. Център за някакви хора- лукс, който и средностатистическия българин не може да си позволи. Харманли сега-два пележа, един погром, мизерия, л******, смрад! И? Ами с тия пари дом за 100 старци да бяха построили нямаше да изглежда така. Тоя ЕС направо ни ... Дома за стари хора в хасково се пука по шевовете, нама хосписи, където да гледат примерно някой още десет дена след операция. Наемаш си гледач, или вземаш не платен. Гадост! Палаща се за частна клиника да родиш, другата е леш
6
1
 
13
 
! Отговори
Надежда преди 7 години
Дръжте се братя българи от хасково и кърджали, нали знаете коя партия ще ви реши проблемите, и тя не е от първите две, обединете се както се обединиха те. Това ви е шанса
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хасково , не позволявайте това !!!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо по - постоянно от временното! Да не допускат лагер хасковлии защото заселят ли се амуджите постепенно ще превземат града. Не давайте!! Протестирайте!!
3
3
 
22
 
! Отговори
Лицемери преди 7 години
Герб щели да протестират остро? Срещу собсвеното си решение, този срам се изкупува само с харакири пред централата на герб в софия, ей там да протестират, ба и наглите парчета залюхани
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самата фраза 'ще трепем българи' показва че не си такъв. Искаш да ни убиваш, поради каква причина, какво сме ти сторили
1
4
 
21
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Герб да обяснят за натиска върху областния на хасково за нов лагер за тюрбани нали уж нямало натиск по границата, герб пак лъжат, или искат от софия да ги метнат другаде, няма да стане! Вече ще трепем българите взели тези решения, за да знаят следващите предатели че няма да им се размине