За актьорите в листите: Театър, политика или PR

Съсловието също виновно, не било активно през годините
22 фев 2017 10:37,
18
За актьорите в листите: Театър, политика или PR
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Все повече дейци на изкуството от всички сфери заявяват подкрепата си за една или друга политическа сила. Някои дори взимат активно участие в предизборната кампания на партиите. Сред тях са актьорите Ивайло Захариев, който е учредител на "Да, България", и Калин Сърменов, който пък подготвя стратегията за култура на гражданското движение на Веселин Марешки - "Воля".

"Някой трябва да направи нещо и да поеме отговорност. Единственото нещо, което най-много мразя, е да гледаш отстрани, да коментираш, да си недоволен непрекъснато и когато някой ти каже: "Ето, направи го", ти да кажеш: "Не, не - аз имам едни други неща да върша", коментира Сърменов пред Bulgaria ON AIR.

"Съгласен съм, че има повече ПР в играта и на мен това ми е ясно. Тъгата е, че това стана типично по български - вълнообразно, изведнъж се появи. Това говори за изключителна безпомощност през годините. За абсолютен провал на всичко, което са се опитвали да направят по-голямата част от т. нар. политици", продължи той.

От друга страна обаче вина имало и самото актьорско съсловие, което според него не било достатъчно активно през годините.

А Ивайло Захариев добави: "Един актьор може да прави политика, защото политиката не е нещо, което е запазено за някакви политолози". Самият той подкрепял "Да, България", защото вярва, че има неща, които трябва да бъдат променени.

"Виждам там хора, които са готови да действат", сподели Захариев. Той коментира и решението на актрисата Луиза Григорова, която отначало се кандидатира за депутат от "Да, България", а след това се отказа: "Може би не си е дала сметка в какво се включва и не е била готова. Тя в момента е в снимачен период, а трябва наистина като се кандидатираш, да бъдеш отдаден. Тя не искаше да бъде само ПР".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
0
 
! Отговори
До 13-Анонимен преди 7 години
Ти ходил ли си някога в живота си на теаър? Политиката е съвсем друга бира,но констатацията ти е лаишка и детска.
12
2
 
11
 
! Отговори
Цирк Балкански преди 7 години
Б.аси цирка! Нема хора, нема... На таз тесла само неуспели хора на изкуството могат да се вържат. До Николета Лозанова ще опрете накрая зорлем да я правите дупетатка
11
2
 
13
 
! Отговори
въх преди 7 години
АМИ КЪДЕ СА В ЛИСТИТЕ ЖЕНИ КАЛКАНДЖИЕВА,НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА,ЗЛАТКА ДИМИТРОВА?МОЛЯ,НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАТАЛИЯ ГУРКОВА-ТА ТЯ Е ЮРИСТ.ИКО СЪМ ПРОПУСНАЛА НЯКОГО,МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИ!
10
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
Юруш за депутатски места, без значение от коя партия и формация! Отврат!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е безумно!!! Толкова малко хора се дореждата да играят по театрите и да се снимат във филми, дори без връзки или разтворени крака е почти невъзможно, не зависимо дали си зажършил НАТФИЗ, НБУ или друг училище, а сега искат да правят нещо за което хората учат по 4-5 години!!! Еми тогава и всеки да се записва да играе в театъра, да ги видим актьорчетата, какво ще ядат! Всяка жаба да си знае гьола!
8
2
 
11
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
За съжаление и тук в политиката сме си дълбок ориент ... в България никой не чете програмите на партиите, а това е най-важното. Политиците използват известните лица, като лъскава опаковка, която трябва да продаде калпава стока ... и номера минава. Разбира се и тези актьори са гладни и им се иска да похапнат от държавната баница, да посучат от еврофондовете и симбиозата се получава ..и двете страни са на келепир ... народа обаче пати..
7
2
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Като не могат да правят пари с изкуство ще пробват с политика. Те и там толкова ще правят ама нейсе.
6
2
 
5
 
! Отговори
михала преди 7 години
Всеки си търси късмета. Политиката стана сцена защото сцената не е ремонтирана.Призванията се променят според политическата конюктура. Парата прави борбата , а по-добре пара без борба., по принципа на мислещите.
5
2
 
19
 
! Отговори
питанката преди 7 години
Какво точно ще свърши музикант и артист в законодателен орган? Ще симулира "активност" по въпроси, за които няма даже бегла представа. Освен че ще взема незаслужена заплата, ще се боричка за привилегии и друга далавера. Гнусно е!!!
4
2
 
4
 
! Отговори
skunka преди 7 години
Механизмът работи изрядно, междупартийно и последователно. Повредените части се заменят, негодните части - още по - скоро. Механизмът работи последователно и безотказно вече 27-28 години. Трябва ни нов механизъм, но уви, оставам песимист..
3
3
 
10
 
! Отговори
я,Милото преди 7 години
аз пък си мислех,че това е само роля,но му личеше ,че играе себе си като характер."Изкуството е отражение на действителноста"
2
3
 
6
 
! Отговори
sport преди 7 години
Нали, по-добре е да оставим на "професионалистите" народни представители да си вършат работата. Основните качества на т.нар. народни представители в последните години са: пълна липса на морал, висока степен на родоотстъпничество и още по-висока степен на меркантилност. Ако и в следващият парламент е така, то ще имаме още една стабилна група емигранти.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички гладни музиканти,спортисти и артисти,трябва да знаят,че като влязат в парламента никой няма да се съобразява с тяхното мнение.Ще изпълняват стриктно нарежданията на ръководствата на парламентарните си групи.Така,че дори някой от тях да са с чисти намерения няма да ги осъществят.Парламентът е законодателен орган.Какво може да направи един измислен генерал,музикант или спортист?