Трябвало да сме в добри отношения с Турция. Съседи сме!

Имало изостряне между Анкара и ЕС, но България без радикални мерки
137
Трябвало да сме в добри отношения с Турция. Съседи сме!
Снимка: Булфото, архив

Ние трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция, защото граничим непосредствено, коментира служебният премиер Огнян Герджиков на фона на напрежението между южната ни съседка и ЕС и агитацията на Анкара в полза на ДОСТ.

Още по темата
На въпрос дали очаква външнополитически провокации в изборния процес, той посочи, че има известно изостряне на взаимоотношенията между ЕС и Турция, но това не означава, че България трябва да предприеме радикални мерки.

"Ние трябва да развиваме добросъседски отношения с Турция, защото граничим непосредствено. Другите европейски държави са отдалечени от Турция, затова за нас е много важно Турция да е приятел на България, доколкото това е възможно", посочи той.

Той припомни, че и България, и Турция са страни - членки на НАТО.

Според него опитите за провокация от "известни лица" от една или друга политическа сила, свързани с изборите не са за първи път.

Държавата обаче е готова, организацията е създадена за да се противодейства на такива опити, смята Герджиков.

"Няколко лица бяха експулсирани, на други е забранено да влизат на територията на България. МВР и специалните служби си вършат работата така както трябва", подчерта служебният министър-председател.

Герджиков отбеляза, че двамата турски граждани, експулсирани от страната не са имали дипломатически ранг.
"Те са се занимавали с неща, с които не е редно да се занимават и затова са експулсирани", посочи той.

МВР е мобилизирано , мобилизирани са и другите специални служби, мобилизирана е цялата държава за да бъдат безпроблемни изборите, каза той и допълни, че не очаква да има опорочаване на изборните резултати.

 "След всички проведени разговори с областните управители и председателите на Районните избирателни комисии се убеждавам, че към днешна дата няма сериозни основания за опасения за провал на изборите", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
0
 
! Отговори
читател преди 7 години
Всички големи беди в България идват от Русия и Турция.За справка - историята.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарелов сега да уволни Герджиков.
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И по време на възродителния период, та и до ден днешен турски емисари вършеят по цяла България и ние да се правим че не ги виждаме. Сакън да не развалим комшулука.Защо тия номера не им минават в Русия например.Страхливци ни управляват, страхливцииииииииии.
96
1
 
6
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Човек може да е в добри отношения само с горе-долу сговорчиви съседи, ама с темерут няма как да си в добри отношения, понеже той от дума не разбира..Жалко че Турция се предаде в ръцете на този излямистки ибрик и много жалко че превратаджиите миналата година го изпуснаха..
95
4
 
8
 
! Отговори
Един преди 7 години
Господин Герджиков- какви съседи са ни турците?! Та, те са ни онождали 500 години!!! Сега изведнъж ни станаха съседи. Еми, не са.
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аиде стига със тия мурафети. Ер Джоган играе по свирката на нашите башибузуци .Плаши ,тропа ,вика, да може да мобилизира простите овце ,видите ли ама щели да доидат турците и ще ни вземат панелките и лозето даваите да вървим да гласуваме. Защо Ер Доган не заведе дело срещу тия дето извършиха ,,ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ,,ами мрънка за някакъв граничар дето случаино застрелял някакъв бракониер. Защото си пърдат един на друг във гащите .
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябвало, трябвало... Не може все единия да отстъпва и да прави компромиси. Това вече не са добри отношения, а налагане и господарски манталитет. Истината е, че ислямът роди своя Хитлер. И ние сме му съседи!
92
1
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Герджиков задължително трябва да бъде сменен, ако служебното правителство продължи да управлява и след изборите. Вреден е, понеже е човек на Борисов.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Газта скача с 30% а със това и всички стоки, обаче раята се плаши от новият торбалан Ердоган.Сигур Ердоган със вмешателството си във българската политика вдигна цената на газа.А за смешните и нелепи лозунги на кандидат депутатите ме е срам да пиша,единия стреля с пистолет,демек мъжкар,другия сложил пагоните генералски и чака хората да му се вържат кат ефекта Радев,третия вървял заплашително щот заплашвал корупцията,няма такива нелепи циркаджии
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези хора си стоят на куфарите. Запалили се чергата в България, те ще са първите, които ще си хванат влака за където са имотите им зад граница.
89
3
 
4
 
! Отговори
Извънредно положение преди 7 години
Вместо поредни нагло престъпни машинации и манипулации с цел набутване във власт а на наглеци и доказани престъпници да се въведе ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ.Терористите на власт последните десет години са подписали хиляди разоряващи БЪлгария контракти /Застрашено е оцеляването на БЪлгарите .По първи данни годишно трябва да се ограбват от народа над 12 000 000 000 за да се плащат нагло престъпни договори по яко корупционни обекти
88
1
 
4
 
! Отговори
Кротко преди 7 години
Браво най сетне..Когато съседите са добре и ние сме добре ..Не е редно нагли ПИАР престъпници борещи се за ограбване на десетки милиарди живи левове от БЪлгария да ни набутват в критики и конфронтации с най важния съсед..Наглите престъпници вече десетки години спекулират с турция и крадат милиарди заедно с други нарочно създадени групировки маскирани като партии...
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз искам да върнат казармата та Джамбазчето най-сетне да си отслужи службата.
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някъде из света дали се обсъжда България, българите, депутатите им...Ако попитат за президента на България дали ще знаят кой е...Като кажеш в чужбина България и "българин" първото нещо за, което се сещат какво е? С какво познават България...С какво е известна България и българина...Въпрос с повишена трудност.
85
6
 
7
 
! Отговори
ьааььаьа преди 7 години
Глупости. С Турците ок, ама с тяхната фанатична религия никога. Когато се откажат от тяхната религия и станат атеисти, ще сме в добри отношения. И да не се месят в чужди работи. Това важи за всички.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....да връщаме казармата и да увеличаваме въоражението на армията....******************За тези работи трябват пари, много пари а ти за пенции нямаш.
83
4
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Прав е ПРАВ Е
82
6
 
6
 
! Отговори
ПРАВ Е преди 7 години
Герджиков е прав ,Сега е момента да протегнем ръка на Турция - за евтин газ , за внос на по-евтин ток от този на ЧЕЗ (чешки пенсионен фонд ) , за внос на суровини като Петрол , руди , въглища и дърва .Така се прави СТАНДАРТ на Живот , а не Популизъм като ЕС , СССР , БКП , САЩ и т.н .Не се шегувам - Държави търгуващи по между си никога не се бият .Хора - Капитализма се изчерпа както стана със Социализма .
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АндрешкоАндрешко и ти не си в час по история,татарите се появяват също около хиляда(1 000) години по-късно от българите,нахлуват заедно с монголите.А съвременните татари са създадени от Ленин.Та няма как рода Дуло да е татарски.
80
5
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
А най смешни са помачетата с китни никове като Турчин или Ердоган, примерно. Живеете в мизерията си, няма за какво да се хванете и си въобразявате, че служите на "Родината" ?!? си? Как Турция стана такава? Поради това, че някой див албанец преди неколкостотин години е опнал пра-баба Ви? Или, че от страх и малодушие рода Ви е приел Исляма? И сега какво, като нямате собствен устой в живота и цел, изпълвате безсмисления си животец с хвалене и славене на Турция? Тя Ви презира, апропо но не схващате.