Ген. Киров убеден: Турция няма да пусне емигранти!

Последните дни смекчи тона си към България, смята той
23 мар 2017 11:28, Анисия Иванова
17

Турция не може да си позволи да организира изпращане на емигрантски вълни към нашата и към гръцката граница. Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров в предаването "България сутрин". Той посочи, че в последните дни южната ни съседка е смекчила тона по отношение на България.

"Нашите служби са в състояние да се справят с проблемите, които възникват по отношение на националната сигурност", категоричен е ген. Киров.

Според него Турция не може да си позволи и агресивни действия по отношение на Европейския съюз (ЕС), защото е зависима от европейската икономика.

"Предприемането на по-резки движения би се отразило в ответна реакция на държавите от ЕС", каза ген. Киров. "Турция може да бъде заплаха за Европа, но не може да си позволи крайни действия по отношение на ЕС", заключи той.

Ген. Кирчо Киров коментира и вчерашната атака в Лондон, при която загинаха 5 души, а 40 бяха ранени.

"Познавайки технологията на работа на службите, считам, че извършителят действително е бил под контрол, но независимо от това, че подобни личности са известни на службите, се появяват пропуски", каза бившият шеф на НРС.

По думите му не е възможно всички лица, за които възникват подозрения за съпричастност към терористични структури, да бъдат физически контролирани.

"Трябва да се полагат усилия за придобиване на превантивна информация", настоя той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този защо му се дава трибуна за изявления,та той е криминален тип облагодетал се от взети пари ,за уж някаква агентурна мрежа в бивша Югославия,която участвала в разбиването на СФРЮ.Любчо Георгиевски го ,,разкова" от всякъде и го направи за посмешище.Независимо как ще се измъкне от съдебната ни с-***,за много хора ще си остане крадец и лъжец.
14
0
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
И за тях не съм съгласен, даже още повече! Турците навремето си тръгнаха по политически причини, а на запад отидоха по икономически. Хвани едното, удари другото! Който е искал да живее и да се развива в България, го е направил така или иначе, къде с оплаквания и оправдания, къде без. Но релано тук са хората, които могат да променят нещата, а наскоро имаше и репортажи за млади българи, които са се върнали.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите въобще обсъждат ли заплатите, пенсиите, развитието, как да си подобрим икономиката и тем подобни неща...или само Турция та Ердоган...Ердоган си гледа интересите на държавата и народа...Вашите?Патриотите протестират да не се гласува от Турция, хора, които живеели там нямали право да се бъркат...Що не изленете на протест и за тези, които живеят из ЕС държавите...Те също напуснаха България...
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NE SE PRITESNQVAYTE... BEJANCITE PROSTO 6TE MINAT PREZ BALGARIQ I ZAPADA 6TE SI POLU4I ZASLUJENOTO.KVO TOLKOVA STE SE STRESNALI NE VI RAZBIRAM
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни успивай, ген. Кирчо!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AKO SE YURNAT STOTICI HILQDI BEJANCI IZVEDNAJ PO GRANICITE. ERDOGAN PROSTO 6TE KAJE 4E NQMA KAK DA GI SPRE NA SILA.I NIKOY NI6TO NQMA DA MOJE DA MU KAJE NE6TO A I NA VSI4KOTO OTGORE 6TE KAJE AZ DANEBI DA SAM DIKTATOR DA GI DARJA NA SILA, TE TAKA ILI INA4E SA 4UJDENCI
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рижавия булдог на снимката умишлено провокира и се прави на интересен !Ако Турция ги пусне , тоя на снимката няма и да усети как биха го сгазили .....Същото както и при Гърция.
8
1
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
И да ги пуснат ,няма да останат в България- тук е мизерия...
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напрежение има само в празните педридиотски краттуни
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е генерала,но нашите ПатрЕоти искат да качат още някой глас та белким ги харесат за коалиция,но няма да им се получи номера.Така наречените националисти и ПатрЕоти ще останат четвърти на изборите,та ако не и по-добре.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичкото са предизборни циркове.
4
5
 
6
 
! Отговори
Тоя преди 7 години
дето от ефрейтор го направиха генерал,кой знае от къде колко пари е взел за да внася фалшиво успокоение!Той се движи в сферата на общите приказки.Всеки може да си направи справка колко е населението на Пакистан,Йемен,Ирак,Афганистан и Сирия,без да броим това на Северна Африка.Огромната част иска да дойде в Европа,а истината е,че граница която не се охранява с оръжие не може да бъде опазена!Що се отнася до Ердоган-той е непредсказуем!Никой не знае какво е намислил,най-малко пък ефрейтора!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция може и да няма изгода, но това не важи за интересите и намеренията на изживяващия се като Бащица и Слънце, че и повече.Доколкото ми е известно, все още не сме наясно къде точно минава тънката граница между амбицията, пресметливостта и ... хаоса в нечия глава.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естестено, че няма да пусне. Няма никаква, ама никаква изгода от нагнетяване на напрежение...с последващи непредскацуеми последици.Ама пусто - изборите чукат на вратата, и всяко гласче си е 11 лв - кой ти ги дава. :))
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е генералът. Всъщност Турция и в момента си пуска "бежанците", но го прави по хитрия начин - с каналджийските мрежи и т.н. Ердоган няма изгода юрне голяма вълна, тъй като той ще бъде един от главните потърпевши, а може да му струва и главата/освен ако не е толкова луд за да го направи/. Но ЕС трябва в най-скоро да си реформира политиката спрямо тези нелегални мигранти, а това, което се вижда дотук, е че предпочитат да ограничават страни-членки като България, Румъния и тем подобни.