АБВ внася сигнал до Цацаров и ДАНС срещу ДОСТ

Проданов е разочарован от резултата на партията си на вота
24
АБВ внася сигнал до Цацаров и ДАНС срещу ДОСТ
Снимка: БТА

АБВ внася днес сигнал за партия ДОСТ до главния прокурор и до ДАНС. Това каза лидерът на АБВ Константин Проданов на пресконференция за изборните резултати.

"Ние не губим поглед и от каузите, които защитавахме по време на самата изборна кампания, една такава кауза беше забраната на ДОСТ", каза той, цитиран от "Фокус".

По думите му институциите трябва да разгледат казуса за противоконституционността на ДОСТ заради "грубото вмешателство на Турция чрез нея във вътрешните работи на България".

Според него трябва да бъде прекратена опасността на следващите избори партията на Лютви Местан да влезе в парламента.

По отношение на изборния резултат Проданов каза, че 55 хил. души са видели в АБВ надежда за нещо автентично в ляво-център и те дават основание на партията да продължи напред.

Той посочи, че резултатът е разочароващ, далеч под потенциала и на двете формации - АБВ и "Движение 21". Лидерът на АБВ не изключи в бъдеще двете партии да продължат взаимодействието си.

Според Проданов партията му не е могла да наложи новото си ръководство.

"При повече време да се разгърнем, да обясним кои сме, да тестваме политическата си воля в определени ситуации, мисля, че щяхме да имаме по-добро представяне", коментира лидерът на АБВ.

Проданов заяви още, че лявото в България продължава да е в криза. "Когато няма идеология, печели технологията и ГЕРБ показаха това", коментира той и допълни, че за резултатите от изборите не може да не отчете и "заслугата" на множеството анализатори, които месеци наред са обяснявали как нищо интересно освен сблъсъка на големите няма да има.

"Факт е, че въпреки оглушителното категорично "не" на статуквото, не на Бойко Борисов и ГЕРБ, избирателите няколко месеца по-късно възпроизведоха същия уродлив модел", заяви Константин Проданов.

Според него най-вероятно бъдещото правителство ще е с къс хоризонт на управление. 

Заместник-председателят на "Движение 21" Даниел Георгиев определи изборния резултат като неочаквано слаб. Според него стремежът да се сформира коалиция като алтернатива на статуквото и на двуполюсния модел, която предлага прагматични идеи, не е получил достатъчно подкрепа от избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: АБВДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партията на Първанов създаде само проблеми за левицата, а този господин уж бил ляв, пък юпи от Лондон, пази боже от кариеристи
18
1
 
3
 
! Отговори
този път преди 7 години
народа май ще победи...дост даде началото на демакратичните процеси в българия.като начало отрязахме 12 дупетата от дпс то.след това ще съдим патриотите....после ще обединим десните сили в българия под името нова демокрация .като в гърция и ще вземем властта.пълна луснрация до девето коляно и конфискация на всичко крадено от доган от 90 година и компанията разбира се .и......
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех,Проданов,добро момче си и интелигентно,но защо ти трябваше да се коалираш с Татяна Дончева.Предупреждавах те,че с нея само ще загубиш.Така и стана.
16
2
 
5
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
ДА СЕ ЗАБРАНИ РУСКАТА МАФИОТСКА АБВ.РУСКИТЕ ***...100 000 СМЕ В НАЧАЛОТО САМО......ЖАЛКИ....
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, АБВ, Движение 21 ! По стъпките на СДС ли вървите? Вижте те до къде стигнаха и направете крачка назад.
14
3
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Сблъсъкът БСП-ГЕРБ е определящ за тези избори. И малките партии загубиха от това, защото избирателите искаха да гласуват полезно, за да подпомогнат едната от двете водещи партии. И няма изгледи това скоро да се промени. Трябва Бойко да изкара толкова недовършени мандата и да натовари бюджета с толкова заеми за изплащане, че да загуби подкрепа и от традиционните си избиратели. Но това няма да стане скоро.
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще осъдят Дост едва след като осъдят Гоце за проруска политика, т.е.никога.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тия АБВ дори и комунистите не ги искат, смятайте що за стока са.
11
4
 
5
 
! Отговори
SILANCE преди 7 години
До Проданов,Предателска душичко червено-пембена, тУдор не е грешал /според другарчетата ти/,а желю си е същата черна марксистка душа,която подписа,че 500 000 гласа в повече има бЪкЪпъ-то през 1990 г. и така първият милион млади,наистина образовани и съвсем нормални българи напусна и НЕ СЕ Е ВЪРНАЛ И ДО ДНЕС! И евакуацията продължава, защото *** и туркообразни "партии" ни омръзнаха с криминалните си изцепки,които наричат и избори ...
10
4
 
3
 
! Отговори
Не преди 7 години
К.Нинова има голям ОТРИЦАТЕЛЕН заряд, ОПАКА е, не е градивно настроена. не е консенсусна натура.Смята, че колкото се перчи НАПУК,говори НАОПЪКИ, по-ще я уважават.НЕ МОЖЕ да бъде ПОЛИТИК такъв човек.Ще "затрие' Проданов.Има и други партии, където водачът "затрива" хора положителни и с авторитет.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБВ Е АБВ ЗАЩОТО ТАЯ ТУРЦИЯ Я ПОТКРЕПИ ГОЦЕ.
8
6
 
12
 
! Отговори
Проданов, преди 7 години
НЯМА НУЖДА от етнически партии като ДПС и ДОСТ.( Вие сте млад, но родителите Ви сигурно помнят "създаването им": този жест на Жeлев бе като "извинение' за ГРЕШКИТЕ на ЖИВКОВ( от благородство),а подкрепата на БКП беше,защото "нямаше КАК иначе да са ПАК във властта"! Измина време,партиите ДПС и ДОСТ са АНАХРОНИЗЪМ: всички сме БЪЛГАРСКИ граждани в ЕС( дори "целувката" на Местан и Станишев ПОТВЪРДИ това.) .Гласуваме за различни партии всички етноси: НЕНУЖНО е САМО турският етнос да бъде държан изол
7
6
 
5
 
! Отговори
ДА! преди 7 години
ИМА ЛЕСНО ОБЕДИНЕТЕ СЕ ПАК С БСП СТИСНЕТЕ СИ РЪЦЕТЕ С НИНОВА СЕГА ВИЕ СТЕ ЛИДЕРА - НА ПЪРВАНОВ СМЕ МУ МНОГО ЯДОСАНИ НО ВИЕ НИ ИЗГЛЕЖДАТЕ ПО РАЗУМЕН ВИЖДАТЕ КАКВО СТАВА КОГАТО ПРАВЯТ МАЛКИ ПАРТИЙКИ - ДОНЧЕВА ПО МАЛКО ДА ПРИКАЗВА И ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА МНОГО ЗНАЕЩА ТЯ СЪЩО ДА ПОДАДЕ РЪКА НА НИНОВА И В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ СТЕ ДЕПУТАТИ А ИЗБОРИ НА ЕСЕН ПАК ЩЕ ИМА
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБВ е умряла партия която консумира ненужни средства на Държавата
5
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан в затвора за предателство и измяна,а партията му забранена.
4
7
 
7
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Тоз пък кой беше?! И къде го видя това категорично не?! ***.
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, по-логично би било партиотите да подадат сигнал до Цацаров срещу ДОСТ, ама то в нашата държава вече не знаеш кой кой е и кой за кого работи...
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партия на крадци и пияндури.
1
6
 
35
 
! Отговори
тя преди 7 години
Крайно време беше да се реагира , а не да се правят "ни чул,ни видял"!