Радев: Копривщица е България, не е на няколко общинари!

Президентът настоя да не се сменя статутът на музей на града
Обновена: 30 мар 2017 11:33 | 30 мар 2017 11:23, Веселина Йорданова
81
Радев: Копривщица е България, не е на няколко общинари!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова за незабавно ревизиране на решението за промяна в статута на Копривщица.

Местният Общински съвет иска да премахне статута на града като архитектурно-исторически резерват, а решението за това е отпреди десетина дни.

Още по темата

"Копривщица не принадлежи на неколцина общинари. Копривщица принадлежи на България. Копривщица е България.

Затова призовавам всички, от които това зависи, незабавно да ревизират или спрат решението на общинския съвет за промяна в статута на града-музей", написа държавният глава във Facebook.

По думите му всеки компромис в случая ще е покушение срещу националната памет и културното наследство на България.

Коприщица е първият, а и единственият град-музей у нас. За него важат специални правила за строителство, за да се запази автентичният му външен вид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: КопривщицаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DansgraА кой направи от "частните" къщи музеи2 А кой поддържа инфраструктурата, където "частните къщи" са се гушнали? А кой дава парите за поддържането на частните къщи - музеи? Ти защитнико на частното, знаеш ли, колко пари дава държавата, за да се кипрят частниците с поддържани къщи? А знаеш ли, колко струва поддръжката? А пътят до Копривщица, за да се посещава градът? Нещастни либерални сергийджии.
67
2
 
0
 
! Отговори
Dansgra преди 7 години
Kolko procenta e darjavnata sobstvenost, kolko procenta e chastnata sobstvenost tam, kolko procenta ot mestnoto imotno razselenie kakvo kolko kade koga tam iska?
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 62Общинските администрации са съставени от парртийци, техни слуги и подмазвачи, амеби - какво искаш. Нито имат подходящо образование, нито разбират от управление, нито имат вътрешна и външна култура, нито са чували думата УРБАНИСТИКА. Светоусещането им е от типа "е па оно пилето си цвръка" (описано от наш класик). Дошли преди 5-10-15 години от село (нищо против) но НЕКА НЕ УПРАВЛЯВАТ ГРАД. Градската култупа се гради с векове в семействата. С векове и... при желание.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 63Колко си уме-е-е-е-е-е-н! Как те е родила *** с толкова голема глава!
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 65Звездичките *** са цензурирали думата "***".
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЖиборБъркаш адреса. *** и ***, които да бъдат чипирани, като *** трябват на злокобните глобалисти. Дори се готви повсеместно безналично плащане, за да знаят вампирите чрез движението на парите ти в картите, дори какво ядеш на зауска и кога си си купил презерватив. Те "плащат" на месктни мутри и за унищожаването на уникати като Копривщица, за срутването на безценната архитектура, те - тези, които без жалост сринаха Багдад, Сирия, Палмира, хиляди достояния и творби на човека.
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАПРАВО СЕ ГОРДЕЯ С ГЕН.РАДЕВ , един истински президент , мъж намясто !
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
радев това, радев онова. бойко това, бойко онова. чудя се защо такава голяма част от сънародниците ни са неграмотни, и не знаят кой какви правомощия има? какво точно да направят президента или премиера за цената на газа? да отвлекат путин и да го изнудят? така обикновено реагират индианските племена и първобитните, чакат вожда да решава всичко. чета уникални мнения като 'бойко да накара цацаров', 'президентът да уволни премиера', 'депутатите да осъдят', 'кметът да намери работа'... трагедия.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
миналото лято видях как общината събори прекрасна порутена стара сграда във варна и онемях. после разпитах, и се оказа, че 6те собственици са искали разрешение за реконструкция, но поради калпаво соц. планиране, някой е тряснял последната улица преди плажа през средата на двора и всичко стои в задънена улица. същата община, която не разрешава ремонт заради улицата, иска от собствениците ??? да си поддържат сградата за тяхна сметка. и накрая паднал покривът, и я събориха. е, това ни е държавата.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, г-н Президент, похвално, ама хайде със същия ентусиазъм и бързина да се изказвате и по разни други въпроси - корупция, съдебна система, парно, газ, ток. Копривщенската КРИЗА е ясна - 99.99% от българите ще са съгласни с Вас. Да се мачкат "неколцина общинари" не е трудно, я бръкнете някъде, където боли
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичко опира до пари! сградите, независимо дали са обикновени, или с културна стойност, трябва да се поддържат. или се стимулират собствениците, например с освобождаване от данък сграда, или се превръщат в музеи (частни или публични), и се поддържа. няма как едно нещо да е на всички, ама само един да плаща сметката. недомислицата е в закона, не в общинарите, президента или собствениците. наистина е добре да се направи местен референдум, хората да си кажат какво искат.
57
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя проруски *** нали щеше да казвакои държави освен Турция се намесват в българските избори. Изборите минаха отдавна, защо мълчи като хасковски ***?
56
0
 
22
 
! Отговори
??? преди 7 години
1. Защо желание за промяна на статут, обявен от Министерския съвет на България, се нарича РЕШЕНИЕ? За да се придава тежест на едно искане на 7 общинари ли? 2. Кой с колко пари и други средства участва в поддържането на облика на града досега?3. Имат ли мнение жителите на Копривщица - общо 2174 души към декември 2015 г., за тази общинарска авантюра и какво е то? Нека решат какво искат всички пълнолетни, не само няколко души пред камери и в интернет.
55
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво, ако не друго президента ние пич!
54
2
 
35
 
! Отговори
валери преди 7 години
Радев , заеми се с природния газ , тока и парното че ще минат сроковете и после с това ще си измиете ръцете , Герждиков не е в час !
53
0
 
29
 
! Отговори
Меган преди 7 години
Навсякъде пишат, че въпросният "бизнесмен" е свързан тясно с Цветелин кънчевите
52
22
 
9
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
На ортодоксален комунист български градове-музеи не му трябват: на него му трябват прости лу-мп-ен-и за изпълнители,ловки мошеници за шефове и краен резултат- изпрани пари.
51
53
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До колкото зная къщите са частни,от къде на къде държавата ,ще казва какво да правят хората с имота си!Като искат град музей да плащат месечно обещетение.
50
1
 
44
 
! Отговори
кака сиси преди 7 години
да подрежем крилцата на перачите на пари от наркотици правещи се на бизнрсмени
49
0
 
21
 
! Отговори
Генерал Куропаткин преди 7 години
До XMANПлюят някакви, тролят,дяволи хвъркати)Но не им стига ум!А и имам силното подозрение, че тролът е единнай-много- двама!Издава го стилът на писане, понеже интелектът им не може да роди нещо по- оригинално, и едно си баят!Лошото е, че и един малограмотен ***, може да пусне 20 злостни коментара, и да ни развали храносмилането))