ВАС отказа броене на гласовете от референдума на Слави

При касационно производство не се назначават нови експертизи
Обновена: 30 мар 2017 21:50 | 30 мар 2017 21:10,
73
ВАС отказа броене на гласовете от референдума на Слави
Снимка: Архив, Булфото

Върховният административен съд отказа тройна експертиза по искането на Слави Трифонов, с която да се преброят отново пликовете и гласовете от референдума, съобщи bTV.

Още по темата

Мотивът на ВАС е, че при касационно производство на трета инстанция не се назначават нови експертизи и не се назначават вещи лица.

Делото ще се гледа на 6 април. Съдът ще заседава по жалбите на шоумена и на ЦИК, че решението от февруари не е правилно. Тогава административните съдии казаха, че активността на референдума за избирателната система е сбъркана, но въпреки това резултатите не са задължителни за Народното събрание.

Според магистратите ЦИК неправомерно е определила броя на участвалите граждани само по намерените в кутиите за гласуването пликове. Според съда броят на гласувалите граждани е с около 500 повече. Това обаче продължава да е с над 11 хиляди гласа под прага, определен в закона.

След седмица съдът ще се уповава на същите тези данни, които бяха приети след направена експертиза и по нови писмени доказателства, ако има такива. Решението ще излезе до 5 май и ще бъде окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един тук по-долу спомена Роби Уилямс. Общото между Роби Уилямс и Слави Трифонов е че от време на време се друсат с кокаин, но от най-качествения, който струва 300 лева грама в момента. Факт.
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дългият беше казал: Няма да се занимавам с тази мръсотия политиката! И Аз също вярвам, че е прекалено умен за да го направи.
53
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато професор по класическа музика направи референдум, непременно ще участвам!
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лесно е да си чалгар хопа лопа, щракай с пръсти, треси телеса на ориенталска(турска) музика, която е звучала докато са клали дедите ви от конака. Хопа тропа, ферарита, карай на червено, праи си ко'т си искаш. Ко ти пука? Нема значение, важното е тумбара лумбара, кючек да има. Избори - абе мани го тва нещо, ама той оня иска мажоритарно гласуване, *** що не, тумба лумба ох, банана, кеф ми стана на дългия да го хвана. Не ми пука - всички са маскари, само Славчо - дългия, само той Е умен и кавалер!
51
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горд съм, че бях един от тези 11 000 души, бойкотирали дългия бо*лук. Гласувах за президент, но умишлено не гласувах за референдум. Толкова щастлив от вота си никога не съм бил. Слави надявам се четеш - ти си един нещас*ник!
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
57 Алоуууу, дай материала на Вулева от него време където опрераторът й е снимал Дългия надрусан? Що го няма този запис? сега ще кажеш че хората на Дългия са иззели насилствено лентата от камерата? Що си толкова прооост беее?)))
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
57 Ти защитаваш Вулева ли, бе? Тя му отива на масата в едно заведение да му нахалства и Дългия я залива с питие много ясно. Всеки нормален човек би я залял. Що премълчаваш обстоятелствата? Келллеш?
48
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този "мил човек и джентълмен с добро сърце" заля ли Албена Вулева с бира?! За това, че неин екип е заснел как той слиза от брониран джип заобиколен от мутроподобни охранителни и имал вид на дрогиран? Заля! И после нагло казал на фотографа Хайде бе, снимай сега, защо не снимаш? А скорошните му цинични реплики към една журналистка на пресконференцията по повод скалъпената "цензура" на бтв ?? Така не се държи една публична личност, още по - малко мъж. Някога изследвано ли е психичното му състояние, да не се окаже с диагноза...
47
11
 
11
 
! Отговори
срамота преди 7 години
Старите номенклатури прецакаха резултатите от референдума! С всякакви трикове /празни бюлетини, липса на пликове и особено при протоколите!/ измислиха някакъв недостиг от 11 000 гласа при подадени над 2 500 000, за да не станат мажоритарните избори задължителни.Т.е. недостигат 0.0044%!!!Срамота е бе , другари гербести мошеници!!!
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 54Само Тогава ли на Васил Левски? А в цивилизованата ви София как направи митинг- концерт миналата година с 50 000 души на Цариградско? В сърцето на цивилизована София чалгаря Трифонов що блокира целия център на столицата, щом е само един чалгар?
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5270 000 - Е, глад и мизерия, поне зрелище да има. Не всеки ден можеш да видиш учиндолски ельо как се мъчи да пее. И за всеки влак си има пътници - много селяни се бяха качили тогава.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
51 УУУ, наистина си проост, брат! Казваш в по-долен свой пост , че всички които са фенове на певци милионери- са близачи. Значи аз като фен на Фреди Меркюри съм му ***, близач ли, бе ОЛИГО?
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 46 Че ти нещо правил ли си без пари и за собствена изгода? 2 лева дал ли си на просяк? Дългия да ти кажа ли колко хиляди е дал на домове за сираци и възрастни??? Знаеш ли, Мишко? И това го е правил не за да го изберат през годините за лидер на партия, а защото си е такъв човека. Има ли партия още? Няма. А предаването му дали се гледаше преди референдума или че референдума е за реклама на предаването му- концерта на Васил Левски беше преди Обявяването за референдум- дойдоха 70 000 души! Да!
42
1
 
4
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До 41, 42Виждам, че яко си се засегнал, но ако слагаш на една плоскост Славчо и Фреди Меркюри, значи има защо. Не се стягай толкова, не на всички е дадено да разбират от музика.
41
4
 
10
 
! Отговори
месара преди 7 години
абе айде стига сте ни занимавали с тоя " уникален " селски прът !!!
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде като сте големи разбирачи на какъв наркотик е Дългия вече 20 години че не само че още е жив, а води тв предаване и то доста успешно. Роби Уилямс се друсаше яко с кока и някъде 10 години беше на върха и правеше най-великите концерти...спря коката и се кротна... сега прави само клипове показвайки ги по зали с 3000 души.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
47 Малоуумнииик, кокаина най-много запазва организма спрямо другите наркотици. Говоря за наркотици, не за марихуана, бе глллупак!
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя никога през целия си живот не е правил нещо за без пари и без собствена угода ,да го знаете
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
44 Бе от 20 години казвате че се друса яко тоя Слави, даже златна ноздра има...но що все още е на екран? Знаеш ли на какво ще мязаш ако от 20 години си на наркотици, бе, ***?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрахте ли според оллигофрена 36-ти, за к'во става въпрос? Щом си фен на световно известни певци , които са милионери...значи ти си им ***..близач и т.н..... нямам думи за изпростелият ни народ!