ГЕРБ кани и Марешки – за подкрепа от време на време

Цветанов към Радев: Имате две седмици да управлявате кабинета!
6 апр 2017 10:30,
72
ГЕРБ кани и Марешки – за подкрепа от време на време
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ ще покани на разговори за подкрепа на правителството и представители на "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки. Това обяви зам.-шефът на партията Цветан Цветанов.

Той уточни, че партията му планира да проведе работна среща с "Воля" на "по-късен етап", на която ГЕРБ ще потърсят подкрепа за секторни политики.

"Ще се види дали наистина техните тези за това, че стоят в център-дясно, са действителни и биха подкрепили правителството", каза Цветанов пред Нова тв.

Цветанов съобщи, че днес предстои ГЕРБ да представят своя вариант за управленската програма на "Обединените патриоти". Хората на Карачаканов, Симеонов и Сидеров ще имат възможност да направят своите корекции по нея и ще се продължи с изчистването на различията.

Още по темата

Цветанов даде да се разбере, че ГЕРБ нямат притеснения с антиевропейските настроения на патриотите и най-вече на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Заместникът на Борисов обясни, че управленската програма ще има ясна рамка, която ще ограничава възможността за отклонения.

"България е част от ЕС и това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори. Не се говори и за напускане на НАТО, както искат от "Атака". Искам да благодаря на "Обединените патриоти" за коректността и конструктивния диалог, който водим", каза още Цветанов.

Той беше категоричен, че до момента не са обсъждани имена на министри, нито разпраделение на ресори между бъдещите партньори във властта.

"Единственото, което стана ясно, е, че никой нямаше възражения за това ГЕРБ да възложи бъдещия управленски мандат за съставянето на кабинет на министър-председател Бойко Борисов", каза той.

Зам.-шефът на ГЕРБ обясни, че името му не се обсъжда като вътрешен министър, а самият той не би поел председателството на парламента, каквито информации имаше.

Той потвърди, че ако някой от избраните депутати от ГЕРБ стане министър, ще се отвори правна възможност Цецка Цачева да стане народен представител.

Цветанов отправи остри реплики по адрес на президента Румен Радев като го обвини в опити да превърне България в президентска република като иззема функциите на изпълнителната и на законодателната власт.

Зам.-шефът на ГЕРБ припомни репликата на Радев към депутатите при първото му слово в парламента: "Остават ви две седмици".

"Сега можем да кажем на Румен Радев – остават ви още две седмици да управлявате служебния кабинет", обясни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
.... преди 7 години
Президентът Радев опитва да балансира между НАТО, ЕС и натиска от служебното обкръжение, екип, шеф на кабинет, които бързат да изпълнят поръки и обещания на БСП. Герджиков повече устоя "между шишове и огньове" и балансира добре.
50
0
 
2
 
! Отговори
бай ганьо преди 7 години
До АнонименТУК НЯМА МЯСТО ЗА ПРОСТИ ХОРА ПРИЯТЕЛ!
49
1
 
2
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 7 години
БОЙКО , ПОЕМИ ПОСТА И ЗАКРИИ ТАЗИ АГЕНЦИЯ "АПИ" , ЧЕ Е ПЪЛНО С *** ТАМ. И НЕ САМО ТАМ.! ГЕРДЖИКОВ И РАДЕВ СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ ПРИ БЕЗВЛАСТИЕ ,А ВИЕ СЕ БАВИТЕ. АКО БЕШЕ ПОЛИТИК И МЪЖ , И НЕ ПОДАВАШ ОСТАВКИ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ НАРОДА ТЕ ИЗБИРА СЕГА ЩЕШЕ ДА ИМАШ 60% КАТО ТВОЯ ПРИЯТЕЛ ВИКТОР В УНГАРИЯ. АМИ ДЕЙСТВАЙ ,ИМАШ ПОДКРЕПАТА НА АКТИВНОТО И И НТЕЛИГЕНТНО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ. СПОМНИ СИ ОРЕШАРСКИ КАКВО БЕШЕ ПО БУЛЕВАРДИТЕ В СОФИЯ. ПРИЕМИ ПРЕДЛ. НА ОП И ВДИГНЕТЕ ПЕНСИИТЕ С 5-6% ОТ 1 ЮЛИ.
48
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
В отговор на старшина-милиционера ц.ц.веднага да организираме подписка за президентска република РЕФЕРЕНДУМ, и тогава г-н Президента ,ще му покаже ,дали му остават две седмици,да управлява кабинета.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
61, прав си. Много ги надцених!
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че няма да избутат до коледа.
45
4
 
9
 
! Отговори
*** преди 7 години
Много ги е страх да се коалират с БСП, за да ни ги разкрият, а май само там се крие някаквъв шанс за България.
44
2
 
8
 
! Отговори
*** преди 7 години
Костов с всичките си кусури взе един мандат и после го пенсионирахме. А ГЕРБ печели 10-12 пъти поред и е на път да състави 3-то правителство (след това ще състави и 4-то, и 5-то и т.н.). Навярно са се справили доста по-добре от него, а и от всички други. Навярно живеем в Австрия или в Белгия, но все още не го знаем.
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май тези на снимката са двамата най-умни българи.Всички българи трябва да се срамуват от избора си.Но не просто да се срамуват, а много, много силно да го правят.
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези два Рапона ще се коалират и с Хавз Ассад, само и само да са във властта. Те не разбират ли или не искат да прогледнат, бедността мъчи българина, надутите цени на всичко, измамата навсякъде. Особено да оставиш бедните и стари хора на село да ги пребиват за стотина лева, да загива селото, цветущо преди 10.11.89. Бъчварова не си мръдна пръста, преди нея Цецо Умника, което показва, че за българина не им пука! Не знам кой гладува за тези илитерати но нека не плачат като си плащат сметките.
41
2
 
18
 
! Отговори
Зевзек преди 7 години
Пъпеша зорлем дърпа дявола за опашката и най-много да накара Радев да си стегне президентска партия!И тогавааа...
40
1
 
19
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Цветанов,Цветанов.БСП не е алтернатива,но и вие не сте.Много ви заболя за изборите,че нямате абсолютно мнозинство.Ако смятате да я карате по старому,нищо добро не ви чака.А също така и тези които ще ви подкрепят.
39
1
 
19
 
! Отговори
да преди 7 години
а това,че едно нещо е от интерес за България е най - важното,пък ако ще в същото време да е в интерес на Русия, Китай и Лунатаот значение са само българските интереси,а не европейските - на тях м'айната им !!!!Европа е само континент,а не държава, та да сме й задължени с нещо
38
2
 
16
 
! Отговори
да преди 7 години
нещо си се объркал президента Радев не търси вниманиеа какво направи ли..отмени престъпния указ 208, приет от слугите на Брюксел, ама тогава май обърнаха внимание,а:))))още плачат на умряло:)))))даде категоричен отпор на Анкара,а не като клекналия под масата от страх Борисов а това,че се оправдаваш с някаква Русия,която изобщо няма място в темата е друг въпросайде не се филмирай толкова, европеец:)))))изритахме евроге'йовете от Парламента и сега плачат,че не било "демократично"
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22що беее тези двамата на снимката политици ли са ааа
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 35Грешиш, Радев каза какво е в интерес на Русия, но нищо не направи, а и никой не му обърна внимание. Питах за действие а не за говорене. Това е едно говорене от което нищо не следва. Не се учудвам че бъркаш говоренето с действията. Дай пример - действие - резултат. Сега имаме - говорене с 0 резултат.
35
4
 
14
 
! Отговори
vbh преди 7 години
Нека!!! Нека!!! Нека!!! Нека!!! Нека!!! Нека!!! Нека!!! Нека!!! Нека!!!Асфалт Паша!!! Асфалт Паша!!! Асфалт Паша!!! Асфалт Паша!!! Асфалт Паша!!! Асфалт Паша!!!Пощенския гълъб!!! Пощенския гълъб!!! Пощенския гълъб!!!Винету!!! Винету!!! Винету!!! Винету!!! Винету!!!Да Ви управлява!!! Да Ви управлява!!! Да Ви управлява!!! Да Ви управлява!!!
34
1
 
15
 
! Отговори
МАГАРЕШКИ преди 7 години
си е патерица на БОРИСОВ. То се знае, че ще го яхнат здраво
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези двамата Народа да ги осъди на СМЪРТ
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26Е, и какво искаж да кажеш с това? Че вече няма защо да се пъчим да изпълняваме предизборните си обещания ли? Ами ако .............ИДАТ ДРУГИ ИЗБОРИ!!?? Защото само от това не се заричай!!! Бойко си го има този навик, започне....па не го довърши! Хи-хи-хи.....най-големия номер ще бъде този път ДАЖЕ И ДА НЕ ЗАПОЧНЕ!!!! Ха-ха-ха....е тогава вече ще влезе даже в рекордите на Гинес!!!