Нинова прозря: НПО-тата ще обжалват скъпия газ!

Търговска верига вече качила цената на хляба без да пита производителя
36
Нинова прозря: НПО-тата ще обжалват скъпия газ!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Федерацията на потребителите ще обжалва решението на КЕВР за скока на цената на природния газ следващата седмица, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова след среща с граждански организации за поскъпването на синьото гориво.

Още по темата

Левицата ще помогне с юридически съветници подготовката на подаването на жалбата.

Според червената шефка НПО-тата са убедени, че КЕВР не работи прозрачно и е лост за защита на монополите.

Освен това от по време на срещата представители на родни фирми са предупредили, че започват да се наблюдават изкривявания на пазара.

"Казаха, че една търговска верига си е позволила вече да повиши цената на хляба, без това да е поискано от производителите", обяви Нинова.

Бизнесът се е оплакал още, че поскъпването на газа ще се отрази на крайната цена  на стоките и услугите.

"Има някои производства, в които 70  от себестойността на продукта се влияе от цената на природния газ", каза соцлидерката и като пример посочи хлебопроизводителите.

Нинова добави, че производителите са изразили притеснения, че ще се увеличи сивият сектор.

Червената шефка коментира и скандала с пуснатите за обществено обсъждане, а след това оттеглени, промени в Закона за българското гражданство, с които се забранява гласуването зад граница на български избори.

Според нея не е работа на служебния кабинет да прави промени в правилата за избори, още повече при избран вече парламент.

"Радваме се, че оттеглиха законопроекта. Поздравяваме ги за това и чакаме началото на Народното събрание, където една от първите ни работи ще бъде да обсъждаме в пълен комплект изборното законодателство“, каза лидерът на БСП.

Нинова заяви, че отношението на БСП към служебния кабинет е принципно.

Тя отчете, че има действия, които съвпадат с политиките на БСП и такива, които не съвпадат и даде пример с промените в Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде радвайте се на братска Русия ,която продължава да смуче малката България, а иска да прави Големи проекти през територията й . За една газ ,която вади от земята и пак ни дуе , а какво остава за неща произведени там. ...Тъжна картина....
23
4
 
5
 
! Отговори
Смехурко преди 7 години
НПО-тата не ги ли свързваха със Сорос? Ама като се замисля къде учи синчето на лелята май нещата започват да си идват на място
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбра се защо се вдига газа само в България за разлика от целия ЕС+Украйна. Вчера стана известно че Газпром иска увеличение от 40% на вътрешния пазар в Русия. Тъй-като България в същност е руска колония и задунайска руска територия командващите тук кремльовци и газпромовци вдигат цената на газа и на бългаската рая.
21
10
 
11
 
! Отговори
Хм преди 7 години
до ХорнелияЛельооо - соца свърши отдавна - търговската верига ще направи ако иска и 10 лв. хляба. Въпроса не е в това. Въпроса е, че си смотана популистка.
20
4
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "*** нагла" Още едно нещо, което се поства серийно. И къде е паралелната държава? Как как работи и какво изобщо означава това. Като го публикуваш серийно можеш ли да кажеш какво представлява.
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ЩЕ СЪДЯТ ГАЗПРОМ ТАКА ЛИ?
18
9
 
20
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 7 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
17
4
 
13
 
! Отговори
ОПАА преди 7 години
ПЕЧАЛБАТА НА ГАЗПРОМ ДОСТИГНА 80%. ИЗВОД: ОГРАБВАТ НИ МНОГО ЯКО
16
1
 
3
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Моля не само по избори да се пише, че статията е платена реклама!!!!!Редно е драскачите по тези "сайтове" да го правят винаги!
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо само в България вдигат цената на газта? Някой може ли да каже? Навсякъде поевтинява.
14
3
 
6
 
! Отговори
КЕВР не решава цена преди 7 години
Да спрат да се занимават само с глупости и да размиват важните неща които се отразяват на стандарта на живот и на ежедневните проблеми за гражданите.Имат само 6 седмици да се подготвят и да преразгледат не всичко,което не е изгодно за България в договора с ГАЗПРОМ,,а те само изборния кодекс и Правилника за движение по пътищата променят да вдигат някаква пушилка.И медиите също,но нали са техни...А всъщност Румен Овчаров е сключил супер неизгоден за нас договор и има формула по която се определя.
13
5
 
8
 
! Отговори
р преди 7 години
В БСП няма мъже,а талибанки .......
12
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Предстои обжалване на поскъпването пред Негово Високопреподобие архимандрит Исахак Похосян, архиерей на арменската епархия.
11
0
 
1
 
! Отговори
ала бала преди 7 години
Обърках статията :)
10
0
 
2
 
! Отговори
ала бала преди 7 години
Добре е че се държат за ръчичка , като тинейджъри, въпреки че жена му повече мъж изглежда от него.
9
7
 
7
 
! Отговори
д преди 7 години
Корнелия ,подай си оставката и дай път на младите мъже в партията.
8
1
 
8
 
! Отговори
др.Сталин преди 7 години
Това да спориш с костовист за пари е все едно да спорят сит и гладен.Сит на гладен не вярва.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, Катя, Катя... Ами нали Дончев от Герб се изказа след първия протест оня ден пред ДКВЕР, че бил видял лица от левицата между хората, като имаше предвид явно Мая Манолова, и че "му бил познат този сценарий", а ти искаш актива на БСП да ходи по протести... Герб ще кажат веднага, че протестите са организирани от БСП, за да се предизвикат нови избори.
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съобщи соцлидерката Корнелия Нинова след среща с граждански организации за поскъпването на синьото гориво.върви се срещай с любимия ти путин *** другарко, кво се праиш на умна. Гражданските организации ли вдигат цената на газа или руснаците?
5
2
 
15
 
! Отговори
катя преди 7 години
Ако госпожата НАИСТИНА е загрижена за бедните и онеправдани българи би трябвало да активира целия актив на партията си и да присъства в първите редици на протестите пред КЕВР. Да отиде като частно лице и да изрази недоволството си от тези кожодерници. Кой би я укорил за това?