Румен Радев пред Bulgaria ON AIR: Няма драма с уседналостта!

"България е парламентарна република... партиите да решат"
Обновена: 6 апр 2017 18:21 | 6 апр 2017 13:30, Камелия Цветанова
250

Законовите промени се правят от парламента, а предложения за такива имало много. Така държавният глава Румен Радев коментира пред Bulgaria ON AIR скандала с пуснатите тестовете за обществено обсъждане за изменения в Закона за българското гражданство, с които се забраняваше сънародниците ни в чужбина да гласуват на български избори.

Още по темата

"България е парламентарна република. Всички промени на законите се извършват в парламента. Нека да няма драма, партиите ще имат достатъчно възможност в парламента да решат, предложения много ", отсече президентът Радев.

В крайна сметка правосъдното министерство оттегли поправките в закона, а шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените, беше уволнен.

Талев пък от своя страна обясни, че законопроектът е бил съгласуван със зам.-министър на правосъдието си, а негова авторка в голяма степен била Емилия Друмева, правен секретар на Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
сдсадсад преди 7 години
Генерала се оказа женски полов орган. Уволни момчето на изпитателен срок, а не излезе да си признае, че той натиска за тези промени. Как ще забраниш на българите да гласуват бе помаци, ние да не сме диктатура или абсолютна монархия? Това е все едно да забраниш на жените да карат кола. Всички знаем че не стават за шофьори, но... С две думи, про.ст народ си избра *** с нрав на ***.ка за президент.
175
0
 
1
 
! Отговори
Прокуратурата да се преди 7 години
самосезира!За цял свят стана ясно че ДОСТ купува гласове от турция/ платени рейсове, гласуване под строй/КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ТОВА САМО ЛОЗУНГ ЛИ Е!Няма ли да има наказани? ДОСТ да бъде обвинена за противоконституционна партия! Ноо правосъдието мълчи затова Местан напада, плюе и хапе. Както виждам много се двуомят" дали да им дадем" още да се равяват из България и да искат още и още. НЯМА ДА СТАНЕ! БРАВО НА РАДЕВ!
174
0
 
0
 
! Отговори
Колко години вече преди 7 години
ни разиграват чужди партий? колко години ни манипулитат? Крайно време е да се вземе окончателно решение за гласуването на изселниците! Най после Радев направи стъпка напред за решаването на този проблем а виждам че има хора/ независимо от коя партия са/ които не оценяват усилията да се премахне появяването на партия в парламента спонсорирана от турция. Има ли българи които да милеят за България?
173
0
 
0
 
! Отговори
BILL преди 7 години
Оставка Радев, оставка!
172
5
 
4
 
! Отговори
народ преди 7 години
Генерала е стратег! Да е жив и здрав!
171
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не му харесват законите да се маха, никой не държим насила. Браво Радев.
170
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито крачка назад г-н президент. Не чакайте от политиците трезво решение. Във Вас ни е надеждата.
169
6
 
21
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Не отстъпвай Генерале! Нито крачка! И не се впечатлявай от "реакциите" и коментарите! Соро соидните медии, институции и партии за зомбирали обществото и това се очакваше!Не позволявай довършването на Българската държава и Православния ни народ!
168
2
 
5
 
! Отговори
:)) преди 7 години
Не променяйте законите, бре! Така като територия сме си добре! Формална граница, формална държавност, формално гражданство, формална принадлежност,... . Като второ или трето гражданство е да си български гражданин на комуто е изгодно да вилнее из територията! Далавера си е !
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драма няма , но Дамоклев меч за страничните наблюдатели трябва да има .
166
2
 
8
 
! Отговори
Президент на Б-я преди 7 години
Президент на българите е г-н Радев. Питай половината свят, защо са въвели принципа на уседналост. Ми защото оставяйки в БГ съм се съгласил: да ми убият детето в училище. Сметките ми в БГ са по-високи като съотношение заплата - данъци от западните държави, в които съм живял. Защото се съгласявам да живея в държавата с: най-висока престъпност, лошо здравеопазване, най-мръсен възух, да ме убият в дома ми за 5 лв., да ме утрепят на пътя, без правосъдие.Живей тук 6 месеца,ще разбереш кой е президент
165
3
 
9
 
! Отговори
_ преди 7 години
'Законите- от Народното събрание; а ЗАЩО тогава накарахте Герджиков в ПЕТЪК, в 17 ч да свика Министерски съвет и да се променя Закон,когато след броени дни ще има Правителство???
164
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този законопроек НИКОГА нямаше да бъде предложен от Плевнелиев защото той е българин, не руска м ърша
163
16
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН преди 7 години
КОГО ЗАЩИТАВАТЕ Г-н ПРЕЗИДЕНТ ??!!!НА КОИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СТЕ ПРЕЗИДЕНТ , ВСЪЩНОСТ...??!!!САМО НА ТЕЗИ С ЧЕРВЕН ПАРТИЕН БИЛЕТ ЛИ....??!!!А , ЗА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ , КАТО КАКЪВ СЕ ЯВЯВАТЕ .....??!!САМО , КАТО ОТКРОВЕН ПАРТИЕН ТЛЪСТ ЗАД.НИ.К , НАЛИ...??!!!ОЧАКВАХМЕ ГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
162
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се застъпят и за мнимите бежанци и те да подкрепят някоя и друга етническа партия.
161
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най после Президент ! Истински Президент ! Тези герберасчета , които пишат против Президент РАДЕВ , ако можеха да прочетат , щяха да искат същото ! Нашият дом е наш,а не на забравили България и българския език ! А тези предложения не са на Президента . Той е достатъчно умен и знае, че изборите ги решават ФИДОСОВА, ЦАЧЕВА, ЦВЪКИ , и други подобни и.ди.оти. в парламента три дни преди изборния ден ! А не от голобради *** и подстрекателство !
160
5
 
21
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Където плащаш данъци там гласуваш. Така не се отнемат ничии права - напротив дава се право да избере къде да упражни правото си на глас.
159
18
 
18
 
! Отговори
до браво Радев. преди 7 години
Проблемът не е,че твоят президент е поискал да се приеме закон за уседналост по натискът на така наречените патриоти,проблемът е,че твоят президент се скри като мишка.След като цяла България разбра истината той,твоят президент се скри и уволниха невинен човечец.Срам ме е от твоят президент страхливец.
158
15
 
25
 
! Отговори
Браво Радев!!! преди 7 години
Вие сте моят президент. Българският президент, а не турски. В цял свят ако не живееш 381 дни в държавата, нямаш право да гласуваш. Сега разбрахте ли, че ГЕРБ и ДПС са едно. ГЕРБ спря Южен поток и Белене, за да ни направят икономически зависими от Турция. Борисов и Местан свалиха правителството на Орешарски, който свали цената на тока. Българино съди по делата. Борисов защитава турски интереси.Всеки български християнин гласува срещу ГЕРБ. Това е мисията на всички българи.
157
12
 
20
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Румен Радев пред Bulgaria ON AIR: Няма драма с уседналостта! НО,.... има драма с глупостта !