Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!

Той очаква позицията на българския президент за удара на САЩ срещу Сирия
8 апр 2017 12:24, Елка Василева
527
Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

"Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави", заяви бившият външен министър и политолог Даниел Митов пред bTV по повод американската атака срещу военна база в Сирия.

"През 2008 г. Русия окупира части от територията на Грузия, преди две години анексира Крим – територия на суверенна съседна държава и дестабилизира Източна Украйна. Агресия след агресия срещу суверенни държави, а в същия момент помага и прикрива един сатрап, който обяви война на собственото си население, която продължава вече 6 години и уби стотици хиляди души", допълни още Митов.

Още по темата

Бившият външен министър отхвърли сценария, че атаката на САЩ в Сирия прилича на тази в Ирак. "Тук химическо оръжие има", категоричен е Митов.

По думите му разследването ще покаже със сигурност дали става въпрос за отровния газ зарин, но "по-голямата част от данните сочат, че режимът на Башар Асад за пореден път използва химически оръжия на територии, които не владее срещу мирно население".

"Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване. Ако няма последствия, това означава, че се дава зелена светлина. Червените линии бяха превърнати в зелени светлини", допълни Митов.

"Русия не е в добра в ситуация – или не е успяла да гарантира елиминирането на химически оръжия от страна на режима, или съучаства във всичко", смята Митов.

"Липсва ми позицията на българския президент", каза Митов по повод българската реакция на бомбардировките на САЩ срещу Сирия. "Тук президентът носи пълна отговорност", категоричен е Митов.

По повод скандала с условието за уседналост за гласуване на парламентарни и президентски избори, Митов каза, че не одобрява намесата на президента Румен Радев в казуса. "Да изчака 2 седмици, да дойде редовно правителство, с което да говорят какви промени да се правят. Това е ОК. Но в рамките на служебен кабинет да упражняваш подобен натиск…", коментира бившият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов очиларко с зализано перчемче тебе *** Маина кои те пита та даваш мнения за Русия . Първо се погледни в огледалото и се виж на какъв *** преличаш .Ти Митов си една смешна марионетка,кукла на конци без мозък,която каквото му заповядат янките това пее.
337
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ебааати *** кравата колко лакеиче седнало да дава на Русия ъкъл .митов много си малък и много си жалък.
336
1
 
5
 
! Отговори
Умен преди 7 години
Първо да ви открехна - Кремъл няма да каже нищо, защото е сграда! Руският президент може да говори, ама също няма да каже нищо. На кого?
335
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба ти и Митуфа, голем ***, ама упорит, не опуща пръвенството.
334
2
 
7
 
! Отговори
тодор преди 7 години
до третретретерт- провери относно мангизите БВПродукт на България и Русия и ще видиш колко си жалък, за мен като Българин е много обидно това състояние, а и забравих изпий си хаповете соро...д до..н
333
2
 
10
 
! Отговори
тодор преди 7 години
Този *** не си пие хаповете редовно , една не руска ПНО получи за унищожаването на хим.оръжие на Сирия нобелова награда ако незнае и както в Ирак така ще се окаже и в Сирия, след време но при други обстоятелства. Ако хамериканците и нашите европослущковци не разберат че войната под кокъвто и предлог е зло нищо добро не ни чака.
332
10
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До абре момченце 398 След като Хрушчов е дал Крим на Украйна , значи украинците не са го откраднали и си е техен.След като Путин и Асад нарушават международни забрани и дават лош сигнал че и други могат да правят каквото си искат, трябва да бъдат озаптени.Щом не разбират от дума , почват шамарите от САЩ.
331
4
 
4
 
! Отговори
extremist преди 7 години
DO 399 : С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ВОЙНА...ТОГАВА ЩЕ СИ ОТСТРЕЛЯМ ПО ТАКИВА КАТО ТЕБ
330
1
 
4
 
! Отговори
extremist преди 7 години
До Така е 399 : ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХААААА....
329
7
 
5
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До extremist 389 Действията на САЩ не се обесняват , те се изпълняват. Разбрали ли, русофилистик.
328
3
 
17
 
! Отговори
абре момченце преди 7 години
Митов, Крим е руски от времето на Екатерина Втора, Хрушчов го даде на Украйна, налибеше украинец и след като СССР се разпадна следваше Крим да се върне на Русиия.Несе занимавай с Русия, тя не е лъжица за американската ти уста.Ако се чувстваш българин,помисли Сърбия не следва ли да върне Западните покрайнини и Македония Струмишко ?Български макар и бивш външен министър следва да мисли само за България.
327
3
 
17
 
! Отговори
САШО+ преди 7 години
Говори Даниелчо, а думите му като на Росенчо:един агент посланник на САЩ им пише текста !
326
7
 
4
 
! Отговори
овеч преди 7 години
Хора ,а на мен ми е много интересно как още господин Прицидента не се изказал по въпроса?!
325
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българин 8Я, не знаех, че Къдравата Сю е мъж! Ти да видиш! Човек се учи докато е жив...
324
3
 
21
 
! Отговори
Кух обем преди 7 години
Кой беше Даниел Митов?
323
3
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
То не си струва това да се чете камо ли да се коментира. Пръ.льото учи Москва какво има право да говори. Дано Путин си е взел поука от казаното от Митов 😂. Пък още и провокира. Какво щял да каже президента. Дали ще да ръкопляска на янките за поредните им бомбардировка! А ако не ръкопляска значи е "червен *** ". Напомня ли ви това нещо от 90-те. Примитивизъмът и агресията на глупаците и излъганите в царството на войнсващата простотия.
322
3
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Тоя *** пак ли се появи от бунището?
321
22
 
9
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 7 години
Хората искаха да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.
320
4
 
11
 
! Отговори
extremist преди 7 години
"Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване - ЦЪКЛИЧ КОГАТ ПРИКЛЮЧИШ С ФАСУЛ-ЧОРБАТА СЕ ПРОБВАЙ ДА ОБЯСНИШ ДЕЙСТВИЯТА НА САЩ В ТИХИЯ ОКЕАН ВЪРХУ АТОЛА БИКИНИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ НАРОД ИЛИ 57 ГОДИНИ
319
4
 
19
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ВСЪЩНОСТ КЪВ Е ТОЯ ЦЪКЛЪО ???? ФОТОГРАФИЯТА ПРЕДСТАВЯ НОВА ФОРМА НА ИМПРЕСИОНИЗЪМ: "КРЪГЛА НУЛА С ОЧИЛА"