Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?

За вътрешен министър се спряга името на Калин Георгиев
Обновена: 8 апр 2017 08:06 | 8 апр 2017 07:30, Елка Василева
215
Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?
Снимка: архив, БТА

Явор Нотев е едно от най-обсъжданите имена за председател на 44-ото Народно събрание. Юристът от "Атака" се ползва с авторитет и в другите политически сили и вече беше заместник-председател на 43-ото НС. За него е почти сигурно, че ще застане най-високо на парламентарната трибуна, пише "Стандарт".

Министерството на правосъдието най-вероятно ще остане за ГЕРБ. Досега за него като сигурна се споменаваше Екатерина Захариева, но Бойко Борисов обмислял да й предложи друг висок и отговорен пост. А правосъдието да повери на най-добрия юрист в ГЕРБ - бившата председателка на НС Цецка Цачева.

Още по темата

Отново като сигурен вицепремиер и министър на отбраната вчера се завъртя името на Красимир Каракачанов. В ГЕРБ и Патриотите продължава да се говори, че Валери Симеонов може да  поеме енергетиката.

Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР в първия кабинет Борисов, ще е бъдещият вътрешен министър, твърдят запознати с неофициалните преговори за състав на кабинета "Борисов" 3. Негов заместник пък щял да стане ексглавният секретар Георги Костов.

Все още преговорните екипи на ГЕРБ и Патриотите заявяват официално, че до този момент имена за министри не се обсъждат.

Правителството ще е ясно до 19 април, когато президентът свиква новия парламент, стана ясно от изявленията на Красимир Каракачанов и Владислав Горанов в почивката на преговорите. Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов не участва в разговорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Малиий! Цачева правосъден шеф! Тоя ББ мало.умниците по него си ли ги мери, преди да ги назначи за каквото и да било. И с тия увеличения следизборни, това правителство няма да го бъде преди да е създадено.
151
3
 
6
 
! Отговори
СРАМ и ПОЗОР преди 7 години
СРАМ и ПОЗОР е за БЪЛГАРИЯ поредния крадлив,корумпиран и некомпетентен кабинет наКАЛИНКИТЕЕЕЕЕЕ и Псевдопатриотите-фашистите........и провалената и никой не иска щата цачева за министър на правосъдието.........срам ме е да се нарека горд Българин....
150
0
 
6
 
! Отговори
мишо бирата преди 7 години
лъжепатриоти,кво стана с предизборното говорете против ГЕРБ?или в името на "патриотизма" и бъдещето на Бълграия ще сключите мир и с ДПС и ДОСТ!
149
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сиддеров пак се докопа до софрата. *** народ слаба държава!
148
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ной го пусна тоя най-отпреде бе? Каква държава сме бе? После ЕС ни бил виновен, Американците ни били виновни и т.н.
147
0
 
6
 
! Отговори
гого преди 7 години
154е все пак сме правова държава, всеки има право на адвокат, ако те слушаме требе да избием половината адвокати...
146
0
 
7
 
! Отговори
Ilo преди 7 години
S tesi alkoholici nema nikakav chance.
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам Сидеров , си-де-ров !!! Боко и Сидеров ! Извратена Българска Идиотщина !
144
4
 
17
 
! Отговори
Потресен съм преди 7 години
Само да ви кажа ,че Нотев е адвоката защитавал убиеца Ставийски....има много инфо в Гугъл. Смятайте каква липса на морал идва !
143
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пич - защото ние българите сме най яките пичове!За най-яките пичове - най-як прът!
142
1
 
28
 
! Отговори
А. Христов преди 7 години
Няма да го бъде това правителство! До тук прочетох имената на една група провалени партийни функционери! Цачева хората не я искат за *** за зеле, че и в Плевен дори,..тя била топ юриста на герб, да се смее ли човек да плаче ли.. за двамата бивши секретари няма какво да се каже, кой от кой по *** ограничен и некадърен, доказали са го с делата си! Енергетиката на Симеонов, даа ще стане, "той владеее сиилатаа) :) Само не казаха патриотите, какво правим с 300лв минимална пенсия..;)
141
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецке ***, нямаш ли огледала у вас? По поглеждай понякога какво се появява там. Имаш диплома от Юридическия, май без подпис, само с печат. Дали са ти я дали или купила, няма значение. Услади ти се властта, сладко е! Безплатни обяди и вечери, охрани, тлъст черен Мерцедес, всичко наоколо пърхаше като се пиленца когато се появиш. В НС не беше обективна. Защитаваше само своите. На хората им пусна от теб. Пак се натрисаш, а на българинът му писна от такива тунеядци като теб!
140
6
 
19
 
! Отговори
ЗА ПРОДАН преди 7 години
Що не продадът Държавата пак , така или иначе един път сме били собственност на Византия после на Османската империя и накрая на Русия
139
5
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Представям си новия министър на отбраната как демонстрира коремно набиране пред личния състав.
138
4
 
29
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Това ли е мат`ериала с който разполага ББорисов? Колиба ли, ще правите ?
137
5
 
20
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Ще бъде Цецка планета боже... Направете Болен-министър на здравеопазването бе хора... Няма ли други футболисти, че Никито пак ще ни пази ох
136
4
 
29
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Шегите почнаха със закъснение от 8 дни
135
3
 
15
 
! Отговори
iskra преди 7 години
tiq kalinki ot snimkata li shte ni upravlqvat??????? Boooje opazi ni....
134
3
 
36
 
! Отговори
Цецо Тиквата преди 7 години
Цачева добър юрист Днес да не е първи април
133
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа започна да се смее и подиграва на т.н. Нови - стари министри. Фани единия-удари другия. Един читав ли няма Батко, един поне? Май няма. И като дойдат на власт, така ще се гмурнем в беднотията, че свят ще ни се извие. Но народа е виновен, иска си Батко да го спаси и той спасява от затлъстяване. Не ривети, не плачети, по-лошо ще ви докара. Има надежда една, ако пукне от преяждане.